Baby box matras

Een baby box matras is geen vaste accessoires van je babybox. Het is een item die je veelal los moet kopen maar waarom zou je kiezen voor een baby box matras in plaats van een boxkleed? Wat is de toegevoegde waarde van een baby boxmatras?

Zachte basis met een baby box matras

Met een matras zorg je voor een zachte basis. De meeste baby box matrassen zijn tussen de 4 en 6 cm. Dat is net iets meer dan een boxkleed maar de vulling is anders. Een boxkleed is zacht, meer zoals een dikke deken. Bij een baby box matras moet je echt aan een matras vulling denken. Daarom kunnen de meeste baby box matrassen niet in de wasmachine. Ze zijn te dik, de vulling kan het niet aan of hebben een plastic bovenzijde. Ook zijn er baby box matrassen die gemaakt zijn van tencel. Tencel wordt gemaakt van het houtpulp van eucalyptusbomen. Hierdoor is het een 100% natuurlijk en duurzaam materiaal. Tencel is een super zachte stof wat dus het dus een perfecte stof maakt om te gebruiken bij het maken van babyartikelen. Daarbij is het bestand tegen bacteriën wat er dus voor zorgt dat het geen vieze geurtjes opneemt.

Een baby box matras heeft veel voordelen. Het matras zorgt er voor dat je kindje zachtjes valt als het straks leert zitten en staan. Daarbij kan een baby box matras in tegenstelling tot een boxkleed niet verschuiven. Boxkleden hebben de neiging om zoms hun eigen weg te gaan. Zeker als je kindje steeds meer gaat bewegen zul je ontdekken dat het boxkleed meerolt of verschuift. Met een baby box matras als ondergrond hou je een zachter bodem. Je kan er zelfs voor kiezen om niet een extra boxkleed te gebruiken maar een mooi hoeslaken voor je matras te kopen. Ideaal want deze kan je makkelijk wassen. En deze hoeslakens zijn in verschillende kleuren en prints verkrijgbaar. Of je nu een gele woonkamer of een woonkamer met dierenprints hebt, er is altijd wel een bijpassende hoeslaken verkrijgbaar.

Vorm matras box

Het maakt niet uit of je een ronde of vierkante box hebt. Voor beide vormen zijn er matrassen verkrijgbaar. Naast de vorm moet je goed kijken naar de dikte en het materiaal als je een baby box matras wilt kopen. Ga je het matras in combinatie met een hoeslaken gebruiken kies dan een dik matras. Wil je het matras in combinatie met een boxkleed gaan gebruiken dan mag hij wel iets dunner zijn. je wilt ook weer niet dat je kindje helemaal wegzakt. Ga je voor een matras met plastic bovenkant kies dan in ieder geval een lekker zacht hoeslaken.

Als je kiest voor een dik matras dan is het misschien handig om die later als je kind gaat lopen in de box deze te vervangen voor een dunnere. Het is namelijk niet makkelijk om te lopen om een dik matras. Dat vinden wij als volwassene al moeilijk laat staan een kindje dat net leert lopen. Een te dik matras kan overigens ook het omdraaien moeilijk maken. Zeker als je een matras in combinatie met een boxkleed gebruikt. Kijk dus goed naar de wensen van je kind.

Zo kan de dikte van een baby boxmatras namelijk tegenwerken bij de ontwikkeling van je baby. Als je kind echter wat ouder is kan een matras juist weer makkelijker zijn. Er zijn genoeg kinderen die elke keer het boxkleed uit de box trekken. Door de zwaarte van een matras zal ze dit niet zo snel lukken.

Veelgestelde vragen over baby box matras:

Past een baby boxmatras wel in mijn box?

Voor elke maand box is er een matras verkrijgbaar. Of je nu een vierkante of een ronde hebt. Heb je nog een oude box neem dan eerst de maten op. De boxen van vroeger kunnen van maat verschillen waardoor je matras niet past. Omdat een baby box matras dikker is dan een boxkleed en niet makkelijk kan verplaatsen moet hij net als een matrasje passend zijn.

Is een baby box matras een noodzakelijk onderdeel van de babyuitzet?

Nee, een baby box matras is geen verplichting. Het is een item waarbij je zelf kan beslissen of jij het handig vindt. Veel moeders schaffen hem niet aan bij hun 1e baby maar als ze later meer kinderen krijgen hoor je toch wel vaak dat ze eerder deze aanschaf hadden willen doen.

Als ik een baby box matras koop moet ik dan ook nog een boxkleed kopen?

Dit ligt heel erg aan de dikte van je baby box matras. Als je een van de dunnere versie koopt kan je er voor kiezen om er nog een boxkleed op te leggen. Heb je een dikker matras gekocht dan kan je deze bedekken met een leuk bijpassend hoeslaken. Je creëert dan al zo’n zachte bodem voor je kindje dat een boxkleed niet meer nodig is.

Kan ik een baby box matras wassen?

Dat ligt aan het materiaal waar deze van gemaakt is. Degene die van stof zijn wel, natuurlijk altijd eerst kijken naar de wasvoorschriften, maar degene met een plastic bovenlaag niet. We raden aan om je baby box matras te beschermen met een hoeslaken. Deze is in verschillende kleuren en prents verkrijgbaar en veel makkelijker wasbaar dan een heel matras.

Waar kan ik een baby boxmatras kopen?

Alle grote babymerken zoals Babypark, bieden deze matrassen aan. Op onze site laten we zien waar en waar je deze het goedkoopste kan aanschaffen. Vaak kan je ook een matras in combinatie met een box kopen. Mocht je een box via marktplaats hebben gekocht dan zijn er ook lossen matrassen verkrijgbaar.