Over ons

Babyinspiratie voor de jonge ouder

Welkom op onze pagina, de pagina voor de jonge ouder

Op deze pagina willen we alles met je delen over:

 • Zwanger worden
 • Zwangerschap
 • Ouderschap

Wij zullen wekelijks alles over deze onderwerpen met je delen via onze blogs. Daarbij vinden we het leuk om het laatste babynieuws met je te delen.

Zwanger worden

Het ouderschap start met de keuze om zwanger te worden. Jij en je partner hebben er vast al vaak over gesproken en ineens voelen jullie dat het moment is aangebroken. Bij het maken van dit besluit komen meteen al de 1e vragen en zullen jullie keuzes moeten gaan maken.

 • Blijven we fulltime werken?
 • Gaat ons kindje straks naar de gastouder, het kinderdagverblijf of vragen we hulp van opa’s en oma’s?
 • Is ons huis groot genoeg?

En dan heb je nog de keuzes:

 • We gaan nu echt gezonder leven
 • Laten we alvast gaan sparen
 • Wanneer gaan we stoppen met voorbehoedsmiddelen
 • Wanneer moet ik starten met foliumzuur gaan slikken?
 • Welke boeken kan ik alvast gaan lezen?

Daarnaast is er de grote vraag: hoe word ik zwanger? En als het langer duurt, waarom ben ik nog niet zwanger en hoelang moet ik wachten voordat ik hiermee naar een arts ga.
Allemaal vragen die spelen als je besluit je te gaan begeven in de wereld van de jonge ouder.

Zwangerschap

De blijdschap is enorm als de test positief uitvalt. Jullie wens wordt vervult, er groeit een mini-mensje in je. Vanaf het moment dat die test positief is stap je in een totaal andere wereld. De wereld van de luiers, borstvoeding, kinderwagens, maxi-cosi’s enz. Kortom je kan wel wat Babyinspiratie gebruiken. Zoals:

Hoe vertel je dat je zwanger bent?

Wekenlang heb je het geheim gehouden, verstopt dat je moe en misselijk was. Elke dag in de spiegel gekeken of je buikje al ging groeien want dan had je kans dat men vragen ging stellen. Je hoeft niet langer je mond te houden. Eindelijk mag je het grote nieuws gaan delen, maar hoe?

Je kan het grote nieuws gewoon tijdens de koffie met een gebakje vertellen maar er zijn ook een heleboel andere leuke manier. Er zijn erg leuke cadeautje verkrijgbaar die je aan je ouders en broer/zus kan geven om te vertellen dat je zwanger bent. Of je kan een shirt aantrekken met daarop de tekst: Ik word moeder/vader.

Op Babyinspiratie zullen we dit en vele andere leuke ideeën met je delen.

Baby uitzet kopen

Als nieuwe ouder komt er een heleboel op je af. Zo is er een waslijst aan items die je moet kopen voordat de baby geboren wordt. Naast de babykamer, waarvoor wij veel inspiratie zullen delen, zul je nog vele andere items moeten kopen. Dingen waarvan je nog nooit gehoord had. Neem een hydrofiel luier. Voordat wij zwanger waren hadden wij hier nog nooit van gehoord. En wat dacht je van een kolfapparaat als je borstvoeding geeft?
Je zult ontdekken dat de babywereld booming is. Er is veel verkrijgbaar en kan een flinke aanslag doen op je spaarrekening. Neem bijvoorbeeld de kinderwagen. Er zijn verschillende merken verkrijgbaar, ieder in zijn eigen prijsklasse. Je zult dus echt markt onderzoek moeten verrichten.

Onze tip: ga testrijden en kijk dan gelijk of hij makkelijk inklapbaar is en in je auto past.

Zwangerschapkwaaltjes

Helaas zijn er maar weinig zwangere die zonder slag of stoot de negen maanden doorkomen. De meeste hebben wel, een bepaalde periode, last van kwaaltjes. De een is misselijk, de ander extreem moe. En later in de zwangerschap kunnen bekkenklachten en rugpijn optreden.
Ondanks dat de kwaaltjes erg vervelend zijn moet je altijd in je achterhoofd houden dat het voor een goed doel is.

Een naam bedenken

Hier kunnen we je niet echt mee helpen. Wel vinden we het leuk om leuke boekjes of tips te delen. De naam zullen jullie echt samen moeten verzinnen. Dit gaat niet altijd zonder slag of stoot maar gelukkig heeft tot nu toe iedereen een naam gekregen dus ook jullie zullen er vast wel uitkomen.

De bevalling

Elke bevalling is anders. Je hebt korte/stort bevallingen, lange bevallingen. Bevalling die een appeltje eitje lijken of bevalling die hels zijn. Je kan natuurlijk bevallen in het ziekenhuis of in je eigen huis. Wil de bevalling niet vlotten of is er een andere medische reden dan kan er een keizersnee plaatsen.
Naast bovengenoemde kan je tegenwoordig ook de wijze waarop je bevalt uitkiezen. Zo kan je bevallen op een baarkruk. Of wat dacht je van een bad bevalling. En ga je wel of niet een bevallingsplan maken?

Ondanks dat de bevalling noodzakelijk is, is er nog genoeg om over na te denken en uit te kiezen.

Kraamtijd

Na de bevalling komt de roze wolk. En soms ook niet. Hoe ga je hiermee om? Hoe zorg je dat je van je kraamtijd kan genieten? De zorg die je krijgt wordt steeds korter, hoe regel je het als er weinig hulp is? Gelukkig hebben vaders tegenwoordig wel een paar dagen langer verlof.

Kies jij tijdens voor elke dag bezoek of wordt het een groots kraamfeest? Het laatste is heel erg goed te regelen tijdens de 1e weken van je verlof. Terwijl je nog droomt van je kindje kan je al zelf leuke dingen maken voor je eigen kraamfeest. In onze Babyinspiratie blogs zullen wij voorbeelden geven van leuke kraamfeesten.

Ouderschap

En dan ben je ouder. Iets waar je al lange tijd van hebt gedroomd. Je bent verantwoordelijk voor een mini-mensje. Een mensje dat helemaal op jullie als ouders vertrouwt. Dit geeft een gevoel van liefde maar ook een enorm verantwoordelijkheidsgevoel.

Het ouderschap gaat dan ook niet altijd over rozen. Jonge ouders krijgen te maken met slapeloze nachten. Ook kunnen er voedingsproblemen ontstaan. En wat dacht je van de 1e kinderziektes.

Gelukkig zijn er ook vele leuke dingen die je als kersverse ouder meemaakt. Want wat dacht je van de 1e stapjes, de 1e woordjes en niet te vergeten de 1e lach.

Ouders zijn brengt het dichterbij volwassen worden en wij van BabyInspiratie helpen je daar graag mee.

Wil je zeker zijn dat je niets mist? Meld je dan aan op onze facebookpagina

Heb je vragen? Wil je een samenwerking aangaan?
Onze gegevens zijn:
Inpiratie Media
Couwenhoven 4201
3703 ED Zeist
info@babyinspiratie.nl