De beste zwangerschapskussens

De beste Zwangerschapskussen 2020

Beste U-vorm zwangerschapskussen

Beste U-vorm zwangerschapskussen

Form Fix zwangerschapskussen

Samenvatting

Dit kussen van 180 cm (90 in U vorm) is helemaal naar jou wensen te vormen. Na je bevalling is het ook heerlijk ontspannen voeden. De vulling is van micro parels en de stof is van katoen.

Pluspunten

✓ Vulling van micro-parels

✓ Wasbaar tot 60°C

✓ Afmetingen: +/- 180 cm Ø 75 cm

Beste XXL zwangerschapskussen

Beste XXL zwangerschapskussen

Litollo Zwangerschapskussen XXL

Samenvatting

Wil je de allerbeste ondersteuning voor je totale lichaam, kies dan voor een XXL kussen. Met zijn 280cm lig je helemaal gehuld in een fijn kussen. Rugklachten nemen af, je buik, knieën en nek worden goed ondersteund.

Pluspunten

✓ Afmeting: 280 cm lang en 70 cm breed

✓ Vulling: 100 % polyester

✓ Hoes wasbaar op 30°C

Beste wig-vorm zwangerschapskussen

Beste wig-vorm zwangerschapskussen

Doomoo Belly

Samenvatting

Zoek je geen groot kussen, maar wel een goede ondersteuner voor je buik of om tussen je knieën te plaatsen, dan is de Doomoo uitermate geschikt. Dit kussen heeft twee verschillende zones, zodat je zelf kan beslissen of je een hoge of lage ondersteuning prettig vindt.

Pluspunten

✓ Materiaal vulling: micro korrels

✓ Gemakkelijk meenemen

✓ Wasbaar op 30 graden

De beste Zwangerschapskussen van 2020

Je hebt veel rust nodig als je zwanger bent, maar juist op het moment dat je de meeste behoefte hebt aan rust dan kan het lastig zijn om deze te vinden. Dit is vooral in het tweede en derde trimester, wanneer de perfecte slaappositie een grotere uitdagen wordt. Doordat je buik groeit kan je een drukkend en trekkend gevoel aan je buik voelen. Een zwangerschapskussen kan dan uitkomst bieden. Nu kan je denken, ach, daar heb ik zo’n kussen niet persé voor nodig, maar ook na je bevalling is een goed zwangerschapskussen een ideaal ding. Je kan je zwangerschapskussen ook gebruiken als voedingskussen, waar je baby comfortabel op kan liggen en jij een stuk ontspannender kan voeden. Een zwangerschapskussen is dus een ideaal ding en daarom hebben wij de beste voor je op een rijtje gezet.

Waarom je een zwangerschapskussen nodig hebt tijdens de zwangerschap

Je groeiende buik betekenen drie dingen tijdens je slaap.

 • Er zijn beperkte mogelijkheden voor een goede slaappositie.
 • Er kan veel druk ontstaan op je buik.
 • Kans op lichamelijke klachten bijvoorbeeld aan de nek, heupen of rug.

Helaas voor mensen die graag op hun rug en buik slapen is zijdelings slapen het beste tijdens de zwangerschap. Op een andere manier slapen wordt afgeraden, omdat je dan een belangrijke ader kan samendrukken die bloed naar je baby brengt.

Dat betekent dat zijdelings slapen de enige optie is als je verder in de zwangerschap bent. Echter zal je groeiende buik ook de druk op je heupen en rug verergeren. Dit is waar een zwangerschapskussen van pas kan komen. Deze kussens bieden ondersteuning op verschillende plekken van je lichaam; Denk aan een ergonomische ondersteuning van je rug, je knieën, en je buik.

De voordelen van een zwangerschapskussen op een rijtje

Een zwangerschapskussen is dus een handige slaapondersteuner tijdens je zwangerschap. Hier wat voordelen waar een goed zwangerschapskussen bij kan helpen:

 • Vermindering van lichamelijke pijn doordat je hoofd, nek en knie goed worden ondersteund
 • Minder snel last van brandend maagzuur, zeker wanneer je op je linkerzij ligt
 • Ontspannen ademhaling
 • Een betere nachtrust

Zwangerschapskussen als voedingskussen gebruiken

Na je zwangerschap is een zwangerschapskussen ook ideaal als voedingskussen te gebruiken. Leg het voedingskussen tussen jou en de baby en je kindje ligt uiterst comfortabel en stabiel. Ook voor jou als moeder is deze manier van voeden veel meer ontspannen. Je hoeft als je een voedingskussen gebruikt niet de hele voeding je baby met je arm vast te houden. Een voeding kan tussen de 10 minuten en een half uur duren, dus kramp in je arm kan maar zo ontstaan. Dit ongemak voorkom je met een zwangerschapskussen als voedingskussen. De perfecte combinatie.

Welke soorten zwangerschapskussens zijn er

Er zijn verschillende soorten zwangerschapskussens die je comfort kunnen bieden tijdens de nachtrust. Er is niet persé een beste vorm, het is aan jou wat je comfortabel vindt. Bedenk voor je zelf wat je het prettigst vindt Aan de hand daarvan kan je bepalen welk kussen bij je past.

Wig vorm

zwangerschapskussen wig

Het kleinste zwangerschapskussen is de wig vorm. Het ondersteund je maar op 1 plek en dat kan een nadeel zijn. Maar de omvang van het kussen maakt het ook het meest flexibel in gebruik. Gebruik het kussen voor ondersteuning van je buik, leg hem tussen je knieën, tegen je rug aan, of onder je hoofdussen om maagzuurklachten te verlichten. Daarnaast kan je hem op een stoel gebruiken om beter te zitten.

rechte vorm

zwangerschapskussen recht

Een zwangerschapskussen in een rechte vorm is ideaal om mee te slapen. Hij is flexibel en je kan er heerlijk tegenaan liggen. Het bied steun aan je buik, je nek, je heupen en je knieën. Als je geen zij-slaper bent biedt dit kussen je niet het gewenste steuntje in de rug. Dat kan een nadeel zijn.

Totalbody C-vorm

De naam zegt het al, dit kussen lijkt op een C. Dit kussen biedt ondersteuning voor je hele lichaam. Klem de onderkant van het voedingskussen tussen je benen en laat je hoofd rusten op het bovenste deel. Leg het middenstuk onder je zwangere buik, zodat je gewicht beter verdeeld is. Ook je rug ligt nu ontspannen, maar een C vorm ligt niet helemaal tegen je rug aan.

Totalbody U-vorm

Het grootste zwangeschapskussen is de U-vorm. Hierin lig je helemaal omhult in het kussen, voor optimale ondersteuning.

De vulling van je zwangerschapskussen

 • Piepschuimballetjes: Vaak zijn de wat goedkopere kussens gevuld met piepschuim. Piepschuim vormt zich snel naar je lichaam, maar kan ook aan elkaar klonten en maakt herrie als je het kussen beweegt
 • Polyester: Deze vulling zie je ook vaak in hoofdkussens. Het is een wollige vulling die zacht voelt en goed ondersteunt. Het maakt ook geen geluid. Nadeel kan zijn dat je warmte minder goed wordt afgevoerd.
 • Micro parels: Een vulling van hele kleine lucht gevulde korreltjes. De parels zijn zo klein als zand en vormen zich geluidloos aan jou lichaam. Micro parels zijn geschikt voor een langdurig gebruik van je zwangerschapskussen
 • Memory foam: Ook wel traagschuim genaamd, komt, als je het niet belast, langzaam terug naar zijn orginele positie. Zo behoud je kussen altijd zijn orginele vorm. Memory foam geleid slecht warmte. Het wordt door fabrikanten vaak gescheurd gebruikt, om zo warmte toch kwijt te kunnen.

.

De beste Zwangerschapskussen van 2020

ProductPrijs v.a.
1Form Fix
Beste U-vorm
€ 44,–
2Theraline my7
Beste 7-vorm zwangerschapskussen
€ 99,90-
3My Sweet Baby
Beste C-vorm zwangerschapskussen
€ 39,95
4Litollo Zwangerschapskussen XXL
Beste XXL zwangerschapskussen
€ 59,95
5Doomoo Belly
Beste wig-vorm zwangerschapskussen
€ 29,99-
6la millou voedingskussen
Leukste voedingskussen
€ 36,99

.


Form Fix zwangerschapskussen

Beste U-vorm zwangerschapskussen

De naam Form Fix zegt het al. Dit kussen van 180 cm (90 in U vorm) is helemaal naar jou wensen te vormen. Door het elastiek in de U is dit kussen zelfs recht te gebruiken. Na je bevalling is het ook heerlijk ontspannen voeden en met de los verkrijgbare Sit Fix hoes maak je van je zwanger-voedingskussen een poefje om je kleintje op te laten zitten. De vulling is van micro parels en de stof is van katoen. Er zijn diverse lossen hoezen verkrijgbaar, hieronder de aanbieding inclusief kussen en hoes.

✓ Buitenhoes: 100% katoen
✓ Vulling van micro-parels
✓ Wasbaar tot 60°C
✓ Afmetingen: +/- 180 cm Ø 75 cm
✓ Prima voedingskussen

.


Theraline my7

Beste 7-vorm zwangerschapskussen

Grote kans dat je nooit meer afscheid wil nemen van dit heerlijke zwangerschapskussen. En dat hoeft ook niet, want dit kussen is ooit ontwikkeld als zij-slaap kussen. En dat is te merken ook. De My7 is heerlijk ruim (80*150 cm) en het hoofd gedeelte is gevuld met Thera-Romb; een speciale vulling ontwikkeld voor medische hoofdkussens. De rest van het kussen is gevuld met micro parels, voor een optimale ondersteuning van buik, bekken, benen en rug. Ook als voedingskussen doet de My7 het goed. leg het hoofd gedeelte in je rug en jou baby ligt heerlijk ontspannen voor de voeding. Borstvoeding geven kan wat lastiger zijn, omdat je dan het kussen moet draaien. Ook de My7 is er in verschillende kleuren en er zijn losse hoezen verkrijgbaar.

✓ Hoes: 35% katoen, 65% polyester
✓ Binnenhoes: 100% katoen
✓ Vulling: Tweezonevulling van Thera-Romb en micro-parels
✓ Wasbaar tot 60°C
✓ Afmetingen: 150 x 80 cm
✓ Ondersteunt en ontlast de wervelkolom, bekken en heupen

.


My Sweet Baby Zwangerschapskussen

Beste C-vorm zwangerschapskussen

De C-vorm kussens van My Sweet Baby zijn heerlijk om mee te slapen. De C-vorm is ideaal om je hoofd op het kussen te leggen en de rest van het kussen om je heen te draperen. Lekker je knieën om het kussen heen en geniet van een stabiele ligging. De kussen zijn er in diverse hippe designs, wasbaar en ideaal voor voedingen.

✓ Maat: 115 cm lang, 60 cm breed
✓ Materiaal hoes: 100 % Katoen
✓ Materiaal vulling: 100% Polyester
✓ Inclusief hoes met rits
✓ Hoes en kussen kunnen gewassen worden
✓ Vrolijke designs


.

Litollo Zwangerschapskussen XXL

Beste XXL zwangerschapskussen

Wil je de allerbeste ondersteuning voor je totale lichaam, kies dan voor een XXL kussen. Met zijn 280cm lig je helemaal gehuld in een fijn kussen. Rugklachten nemen af, je buik, knieën en nek worden goed ondersteund en het verminderd de kans op slaap apneu. Doordat het kussen je volledig omhult, loop je minder kans om ’s nachts (onbewust) op je rug te draaien. Door de katoenen, afneembare hoes blijft het kussen heerlijk koel.

✓ Afmeting: 280 cm lang en 70 cm breed
✓ Hoes: 100% katoen
✓ Vulling: 100 % polyester
✓ Hoes wasbaar op 30°C
✓ Incl. opbergtas


.

Doomoo Belly

Beste wig-vorm zwangerschapskussen

Zoek je geen groot kussen, maar wel een goede ondersteuner voor je buik of om tussen je knieën te plaatsen, dan is de Doomoo uitermate geschikt. Dit kussen heeft twee verschillende zones, zodat je zelf kan beslissen of je een hoge of lage ondersteuning prettig vindt. Je neemt hem makkelijk mee, je doet eenvoudig een dutje op de bank en je kan hem op je stoel gebruiken, om makkelijk mee op te staan. Een multifunctionele hulp.

✓ Materiaal hoes: 95% biologisch katoen / 5% elastaan
✓ Materiaal vulling: micro korrels
✓ Voorzien van 2 compartimenten
✓ Gemakkelijk meenemen
✓ Wasbaar op 30 graden

.

la millou voedingskussen

Leukste voedingskussen

Wil je niet alleen een wigvormige ondersteuning, maar ook een leuk item voor in de babykamer, dan moet je bij La Millou’s Grandma Hen zijn. Deze hen zal door de vele uitvoeringen in geen enkel huishouden misstaan. Ideaal voor voedingen, reiskussen of als extra kussen onder je laptop. En deze hen wordt vast de grootste vriendin van jou baby.

✓ 50 x 40 cm
✓ Anti-allergeen
✓ Print 100% katoen
✓ Vulling 100% anti-allergisch polyester
✓ Wasbaar op 30 graden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *