de beste kinderwagen

De beste kinderwagen 2020

Beste kinderwagen

Beste kinderwagen beste koop

Mutsy Evo Bold

Samenvatting

Door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop en dat is niet voor niks. Je koopt de Evo Bold als complete wagen, dus inclusief reiswieg en zitje.

Pluspunten

✓ Complete set

✓ Verstelbare rugleuning en voetensteun

✓ Super compact inklapbaar

Beste kinderwagen voor gezinsuitbreiding

Beste kinderwagen voor gezinsuitbreiding

Bugaboo Donkey 3

Samenvatting

De kinderwagen is te gebruiken voor één kindje of bouw je kinderwagen in 3 klikken om tot duo wagen. Of je nou 1 stoel wil met extra boodschappentas, 2 stoeltjes, of 1 wieg en een stoel, het kan allemaal.

Pluspunten

✓ Past als duo-kinderwagen door de meeste deuren

✓ Schuimgevulde, anti-lek banden

✓ Te gebruiken vanaf geboorte tot ongeveer 4 jaar

Beste budget kinderwagen

beste budget kinderwagen

Maxi Cosi Zelia

Samenvatting

De 2-in-1 kinderwagen Zelia van Maxi-Cosi is een stijlvolle complete set vanaf de geboorte tot maximaal 15 kg. Het allermooiste is wel dat je de geleverde reiswieg kan ombouwen tot zitstoeltje.

Pluspunten

✓ Reiswieg is in twee klikken om te bouwen tot zitje

✓ Inclusief autostoel adapters

✓ Geschikt vanaf de geboorte tot 3,5 jaar

De beste kinderwagen van 2020

Als je met je baby naar buiten gaat is het natuurlijk handig om een kinderwagen te hebben. Maar als je op zoek gaat, kom je in een oerwoud van kinderwagens terecht. Welke is nou de beste, de goedkoopste of past het best bij jou wensen? In dit artikel proberen we je een weg te wijzen in de mogelijkheden en in de beste kinderwagens.

Soorten kinderwagens

Kinderwagens heb je in verschillende soorten en maten. Om te beginnen kan je kinderwagens in 2 hoofdcategorieën indelen: De 3-in-1 kinderwagen en de buggy. Daarna zijn er in die categorieën weer verschillende varianten mogelijk, zoas het vervoeren van 2 kinderen tegelijk en of je de kinderwagen vooral in de stad wil gebruiken, of juist meer op ruw terein zoals het bos of het strand.

3-in-1 kinderwagen

De 3-in-1 kinderwagen, ook wel combiwagen genoemd, is zeer populair en erg handig. Deze kinderwagens kan je vanaf de geboorte van je kindje gebruiken tot dat hij of zij 3 jaar is. In de eerste periode kan je je kindje liggend vervoeren in een reiswieg en als je baby zelfstandig kan zitten, kan je de kinderwagen ombouwen naar een buggy. Meestal is, met de juiste adapters, ook je autostoeltje op een 3-in-1 kinderwagen te plaatsen.

3-in-1 kinderwagens zijn handig, maar meestal wat groot en duur in aanschaf. Bij sommige 3-in-1 kinderwagens is de reiswieg niet inbegrepen. Wel zijn er vaak verschillende accessoires te koop bij je 3-in-1 kinderwagens, zoals:

 • Luiertas
 • Voetenzak
 • Parasol
 • Regenhoes
 • meerijdplankjes
 • Boodschappenmand
 • Adapters voor een autostoeltje

Buggy’s

Buggy’s kunnen alleen zittend gebruikt worden en bieden meestal iets minder comfort dan de 3-in-1 kinderwagen. Buggy’s zijn alleen geschikt voor kinderendie zelfstandig kunnen zitten. Meestal is dat tussen de 6 en 9 maanden het geval. Het voordeel van buggy’s is dan wel weer dat ze licht zijn, compact en makkelijker opvouwbaar zijn dan de 3-in1.

Ook buggy’s zijn er in veel soorten en maten en de keuze is reuze. Zo kan je kiezen voor 3 of 4 wielen, ga je vooral de stad in, of veel naar het strand, wil je het hardlopen weer oppakken, de buggy meenemen op vliegvakantie, of wil je 2 kinderen in 1 buggy vervoeren? Het kan allemaal. Vandaar dat de keuze voor een buggy uitgelegd wordt in het artikel Beste Buggy.

Ook voor buggy’s zijn verschillende accessoires te koop zoals:

 • regenhoes
 • parasol
 • voetenzak
 • boodschappennet
 • Fietsklem

Waar moet ik op letten bij een kinderwagen

In dit artikel beperken we ons tot kinderwagens die je direct vanaf de geboorte kan gebruiken en waar je jou baby dus ook liggend in kan vervoeren. De zogenaamde 3-in-1 kinderwagen.

Reiswieg

Het is voor je baby belangrijk, voor de lichamelijke ontwikkeling, als hij de eerste 6 maanden vrij kan bewegen terwijl hij plat ligt. Het vervoer in een autostoeltje wordt niet langer dan een half uur aanbevolen. Wil je dus langer op pad, koop dan een 3-in-1 wagen met reiswieg. Helaas worden die niet altijd standaard meegeleverd. Houd er met je budget dus rekening mee, dat je mogelijk een extra reiswieg moet aanschaffen.

Wielen

Het aantal wielen en de soort wielen zijn van belang afhankelijk van wat je wensen zijn. Sommige kinderwagens hebben 3 wielen, 1 voor, 2 achter. Bij 3-in-1 wagens zie je dat minder dan bij buggy’s en dat is voor de veiligheid maar goed ook. 3 wielers hebben de neiging om gemakkelijker om te kiepen. Verder is de soort band van belang. Wil je door het bos kunnen lopen of op het strand, of hou je het bij de binnenstad. De meeste kinderwagens hebben lucht- of foam- of schuimbanden. Het voordeel van luchtbanden is dat je oneffenheden minder goed voelt. Foambanden rijden net zo fijn als luchtbanden, maar gaan niet lek. Kijk ook naar de grootte van de banden. Hoe groter, deste fijner deze rijden.

Duwstang

Geen enkel persoon is even lang en niets is zo vervelend dan met pijn in je rug achter je kinderwagen lopen. Let er dus op dat je de duwstang van je kinderwagen in hoogte kan aanpassen.

Duowagen

Ben je van plan om snel na elkaar zwanger te worden, of ben je in verwachting van een tweeling, dan komt een duowagen goed van pas. Op deze manier kan je 2 kinderen van de zelfde leeftijd of juist 1 baby en een peuter in één keer vervoeren. Bedenk even wat je prettig vindt aan een duowagen, want er zijn twee soorten. Bij de één zitten je kinderen naast elkaar, wat heel prettig is, maar daar wordt je wagen breeder van. Een andere optie is dat je je kinderen achter elkaar plaatst. Dan wordt je wagen niet breeder, maar alleen langer. Het nadeel hiervan is weer dat het voor je kinderen weer niet zo gezellig kan zijn, omdat er 1 altijd tegen de achterkant van de ander aankijkt.

.

De beste kinderwagens van 2020

ProductPrijs v.a.
1Mutsy Evo Bold
Beste kinderwagen voor 1 kind
€ 649-
2Maxi-Cosi Nova 4
Beste offroad kinderwagen
€ 399,-
3Stokke Xplory
Beste design kinderwagen
€ 949,-
4Bugaboo Donkey 3
Beste kinderwagen voor gezinsuitbreiding
€ 1249,-
5Topmark 2 Combi Duowagen
Beste Budget duowagen
€ 499,-
6Maxi Cosi Zelia
Beste budget kinderwagen
€ 250,-

.


Mutsy Evo Bold

Beste kinderwagen voor 1 kind

Beste kinderwagen beste koop

Je wil stijlvol en van alle gemakken voorzien met je kindje over straat lopen? Dan is deze Mutsy Evo Bold echt wat voor jou. Door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop en dat is niet voor niks. Je koopt de Evo Bold als complete wagen (bij Prenatal in losse onderdelen), dus inclusief reiswieg en zitje. Het zitje kan je naar voren en naar achteren monteren. Hij is er in diverse kleur en eenvoudig in gebruik. Met speciale adapters kan je ook je Maxi-Cosi op het onderstel plaatsen.

✓ Beste Koop Consumentenbond
✓ Geschikt voor kinderen vanaf de geboorte
✓ Omkeerbaar zitje
✓ Verstelbare rugleuning en voetensteun
✓ Super compact inklapbaar
✓ Eenvoudig in gebruik
✓ In hoogte verstelbare duwstang

✗ Exclusief autostoel adapters
✗ Geen regenhoes inbegrepen
✗ Geen voetenzak inbegrepen

Accessoires voor de Mutsy Evo Bold

.


Maxi-Cosi Nova 4 2020

Beste Offroad kinderwagen

Beste offroad kinderwagen

De Maxi-Cosi Nova 4 is heel comfortabel voor jou en je kindje. De vier extra grote schokdempende wielen zorgen er voor dat je overal met je baby kan komen. De wielen zijn gemaakt van hard foam en kunnen dus niet lek rijden. Je kindje zit prins heerlijk in de comfortabele stoel, verstelbaar in 4 standen. Het unieke opklapsysteem maakt opvouwen een makkie. Deze Maxi-Cosi is direct compatible met één van de beste autostoeltjes van dit moment: De Maxi-Cosi Cabriofix

✓ Makkelijk wendbaar, met slechts één hand
✓ Verstelbare duwstang
✓ Omkeerbaar zitje
✓ Handsfree inklapsysteem
✓ Duurzame anti-lek polyurethaan wielen
✓ Rugleuning verstelbaar in vier posities
✓ Inclusief afritsbare regenhoes

✗ Reiswieg niet inbegrepen
✗ Parasol niet inbegrepen
✗ Onhandige en kleine opbergmand

Accessoires Maxi-Cosi Nova 4

.


Stokke Xplory

Beste design kinderwagen

Beste design kinderwagen

Het beste ontwerp begint met het beste idee. Breng je kindje op ooghoogte! Met de Stokke Xplory kan je het kinderzitje in hoogte aanpassen, zodat je als je loopt jij je kindje aan kan kijken. Ga je op een terras zitten, kan je je kindje tot aan de tafel laten zakken. Ideaal. Ook de duwstang is ruim uitschuifbaar, zodat je noot met een kromme rug loopt. De Xplory heeft een ruime boodschappentas van 32 liter en is zeer comfortabel voor je kind. Met de meegeleverde zitverkleiner kan je baby vanaf 6 maanden in de stoel zitten. Wil je een reiswieg moet je die er los bij aanschaffen.

✓ Revolutionaire verstelbaarheid van de zittinghoogte
✓ Zitting geschikt vanaf 6 maanden tot 15 kg
✓ Afneembare boodschappentas met inhoud van 32 liter
✓ Vergrendelbare voorwielen die 360° draaien
✓ 10 kleuren om uit te kiezen
✓ Draaibare veiligheidsbeugel
✓ Autostoeltjes ook mogelijk mét adapters

✗ Reiswieg niet inbegrepen
✗ Bekleding lastig te verwijderen en terug te plaatsen om te reinigen

Accessoires Stokke Xplory


.

Bugaboo Donkey 3

Beste kinderwagen voor gezinsuitbreiding

Beste kinderwagen voor gezinsuitbreiding

Deze multifunctionele Bugaboo kinderwagen past zich moeiteloos aan jouw gezinssituatie aan. De kinderwagen is te gebruiken voor één kindje en met de uitbereidingssets bouw je de kinderwagen in 3 klikken om tot duo wagen. Of je nou 1 stoel wil met extra boodschappentas, 2 stoeltjes, of 1 wieg en een stoel, het kan allemaal. Hoe je de wagen ook aanpast, je loopt er comfortabel bij, met foam gevulde banden en een compacte draaicirkel.

✓ Te gebruiken vanaf geboorte tot ongeveer 4 jaar (22 kg)
✓ Comfortabele omkeerbare en kantelbare wandelwagenzitting
✓ In hoogte verstelbare duwstang (84 t/m 104 cm)
✓ Gemakkelijk met één hand te duwen en sturen
✓ Past ook als duo-kinderwagen door de meeste deuren (74 cm breed)
✓ Schuimgevulde, anti-lek banden
✓ Inklapbaar in één stuk en zelfstaand

✗ Reiswieg niet inbegrepen
✗ Voor Twin en Duo functie moet uitbereidingset worden aangeschaft
✗ Uitvouwen gaat wat zwaar

Accessoires Bugaboo Donkey 3


.

Topmark 2 Combi Duowagen

Beste Budget duowagen

beste budget duowagen

De 2 combi duowagen is een ideaal vervoermiddel voor een tweeling of voor een baby en peuter. Je kan voor je baby een extra reiswieg aanschaffen. Standaard koop je de duowagen met 2 buggy inzetten en regenhoes, een adapterset voor Maxi Cosi autostoel en een ruime boodschappenmand. De stoeltjes kan je omdraaien en de duwbeugel is in hoogte verstelbaar. De voorwielen zijn zwenkbaar en tevens vast te zetten. De achterwielen zijn luchtbanden. Verder is de bekleding uitneembaar en wasbaar. 

✓ Geschikt voor 2 kinderen van 6-36 maanden
✓ Maximaal draaggewicht: 15 kg per zitje
✓ Omkeerbare zitjes met beendekjes
✓ In hoogte verstelbare duwbeugel
✓ Set adapters voor autostoel wordt meegeleverd
✓ Uitneembare en wasbare bekleding
✓ Gewicht: 16 kg

✗ Reiswieg niet inbegrepen
✗ Moeilijk om de voorkant te zien als het voorste zitje rechtop staat
✗ Op gras en hobbelige gronden is hij zwaar te besturen

Accessoires Topmark 2 Combi Duowagen

.

Maxi Cosi Zelia

Beste budget kinderwagen

beste budget kinderwagen

De 2-in-1 kinderwagen Zelia van Maxi-Cosi is een stijlvolle complete set vanaf de geboorte tot maximaal 15 kg. Het allermooiste is wel dat je de geleverde reiswieg kan ombouwen tot zitstoeltje. Je hebt dus geen extra stoel meer nodig! Je kan er ongeveer 3 jaar mee doen, is te combineren met een maxi-cosi autostoel en je krijgt ook het regenscherm standaard mee. Vandaar dat dit onze keuze is voor een klein budget.

✓ Reiswieg is in twee klikken om te bouwen tot zitje
✓ Inclusief autostoel adapters
✓ Inclusief regenscherm en parasolclip
✓ Kleine, wendbare wieltjes, ideaal voor in de stad
✓ Geschikt vanaf de geboorte tot 3,5 jaar

✗ Geen luchtbanden
✗ Hoogte van de duwstang minimaal aan te passen
✗ exclusief Voetenzak, Parasol

Accessoires Maxi Cosi Zelia

Misschien vindt je dit ook interessant:

Zwanger en Vliegen – Is het veilig voor je baby?

Zwanger en Vliegen – Is het veilig voor je baby?

Waar moet je een autostoel plaatsen?

Waar moet je een autostoel plaatsen?

15 handige tips voor vliegen met baby

15 handige tips voor vliegen met baby

De beste autostoeltjes 2020

De beste autostoeltjes 2020

Dunstan Babytaal – Communiceer met je baby

Dunstan Babytaal – Communiceer met je baby

Invulboeken

Invulboeken

Borsten na de Borstvoeding

Borsten na de Borstvoeding

Kind voorin de auto zitten – Wanneer is het veilig?

Kind voorin de auto zitten – Wanneer is het veilig?

De beste producten voor jou en je baby:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *