Speelkleed auto

Een speelkleed met daarop wegen en winkels staat garant voor uren speelplezier. Niet alleen jongens zullen zich op dit kleed uitstekend vermaken, ook meisjes weten wel raad met zo’n leuk speelkleed.

Wat is een auto speelkleed?

Een auto speelkleed wordt soms ook wel een verkeerskleed genoemd. Het is een kleed gemaakt van een stuk tapijt. Hierop staan allemaal wegen en gebouwen afgebeeld. Het is een fijne ondergrond om op te spelen en biedt direct een leuke speelwereld. Rij rond in de grote stad, ga winkelen in het winkelcentrum, ga naar school of ga op ziekenbezoek in het ziekenhuis. Je hoeft de wegen en gebouwen natuurlijk niet te betrekken in het spel. Het auto speelkleed is ook een heerlijk plekje voor andere spelletjes.

Verschillende auto speelkleden

De auto speelkleden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Er is voor iedereen een passend formaat te vinden.

De meeste auto speelkleden hebben een 1d en 2d perspectief door elkaar. Er staan veel wegen op, waar je goed op kunt spelen met de speelgoed auto’s. Bij de wegen kunnen de kinderen de verschillende verkeerssituaties oefenen. Hoe werkt een zebrapad? Wat moet je doen bij de stoplichten? Ook maken de kinderen (voor het eerst) kennis met een aantal verkeersborden. De auto’s kunnen geparkeerd worden in de daarvoor bestemde parkeervakken. Vaak staan er ook verschillende gebouwen op. Zo kunnen de poppetjes bijvoorbeeld op bezoek in het ziekenhuis, winkelen in het winkelcentrum of bij iemand op bezoek in een van de vele huizen. Pas op voor de loeiende sirenes van de brandweer, politie of de ambulance! Oftewel alles wat je in een echte stad ook kunt doen. 

We hebben een ontzettend leuke site gevonden waar ze auto speelkleden verkopen van verschillende grote steden uit Nederland, Duitsland en België. Alle highlights van de stad haal je er zo uit. Laat die auto’s maar door de stad heen toeren. Zeker wanneer je zelf in een van de steden woont zijn het erg leuke speelkleden!

Er zijn auto speelkleden met een antislip onderkant. Handig, zo glijdt je mat tijdens het spelen niet zomaar weg.

We hebben ook anti allergische auto speelkleden gevonden. Ideaal voor kinderen of ouders die last hebben van een huisstofmijt allergie.  

Wat kost een auto speelkleed?

Auto speelkleden kun je voor elk budget kopen. Een kleiner en minder gedetailleerd speelkleed kun je al kopen vanaf €10. Wanneer je liever een wat groter en gedetailleerd speelkleed wilt dan zijn ze tot €200 en alles daar tussenin verkrijgbaar. Oftewel voor ieder budget wat wils.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een auto speelkleed?

Welk auto speelkleed het beste bij jou past hangt van een aantal dingen af. 

We geven je een aantal punten mee waar je over na kunt denken voordat je een auto speelkleed gaat aanschaffen:

  • Afmeting; de auto speelkleden zijn in ontzettend veel verschillende formaten te verkrijgen. Wat past er in jullie woonkamer of slaapkamer?
  • Vorm; wil je een rechthoekig, rond of vierkant auto speelkleed?
  • Dikte; er zijn verschillende diktes verkrijgbaar. De auto speelkleden zijn verkrijgbaar van 0,5 cm tot 1 cm.
  • Details; je ziet veel verschil tussen de verschillende speelkleden. Er zijn speelkleden met wat minder details, meer details, veel wegen, weinig wegen, etc.
  • Plaats; wil je graag een auto speelkleed van het platteland, de stad of een dorp? 
  • Budget; natuurlijk speelt ook bij de aanschaf van een auto speelkleed het budget een rol. Voor elk budget is er een leuk auto speelkleed te vinden.
  • Kwaliteit; welke kwaliteit vind je belangrijk?
  • Waar ga je het kleed gebruiken; binnen, buiten of misschien wel allebei. Vooral thuis of juist onderweg?
  • Kleuren; de auto speelkleden zijn in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar.
  • Bedrukking: wil je dat het auto speelkleed enkelzijdig of dubbelzijdig bedrukt is?

Hoe houdt je het speelkleed schoon?

De meeste auto speelkleden kunnen niet in de wasmachine. Je kunt ze het beste afnemen met een natte doek of stofzuigen. 

Vanaf welke leeftijd is een auto speelkleed geschikt?

Auto speelkleden zijn prima speelplekken voor jongere kinderen, maar over het algemeen hebben zachtere speelkleden voor baby’s de voorkeur. Wanneer je kindje met een auto begint te rijden is een auto speelkleed natuurlijk zeer geschikt. Vaak is je baby dan al ruim een jaar oud. Je kunt het auto speelkleed gebruiken totdat je kind een jaar of acht is. Daarna zal het wellicht te kinderachtig zijn.

Een leuke cadeautip voor de eerste verjaardag van je kindje! 

Met welke accessoires kun je op een auto speelkleed spelen

Het meest voor de hand liggend zijn natuurlijk auto’s. Dit kunnen allerlei verschillende soorten auto’s zijn, maar denk ook aan de ambulance, politie, brandweer of een tractor. Qua voertuigen kun je het zo gek niet bedenken of het is toepasselijk bij een auto speelkleed. 

Andere passende accessoires bij het kleed zouden speelgoed dieren kunnen zijn. Op de meeste auto speelkleden zijn ook stukjes gras te vinden. Hier kunnen de koeien natuurlijk heerlijk grazen.