Avent borstkolf

De Avent borstkolven zijn afkomstig van Philips. Net zoals het merk Medela is dit een bekend merk in de babybranche. Ze hebben een groot assortiment aan babyvoedingsproducten. Denk aan flessen en spenen. In hun collectie hebben zij ook drie soorten borstkolven zitten.

  1. Handmatige avent borstkolf
  2. Enkel elektrische avent borstkolf
  3. Dubbel elektrische avent borstkolf

Ga jij straks kolven op het werk? Bereidt je goed voor. Lees wat je rechten zijn en ga op zoek naar het bij jou passende kolfapparaat.

Handmatige Avent borstkolf

De handmatige borstkolf is de enige van de die je handmatig moet bedienen. Door middel van zijn “knijper” stimuleer je een toeschietreflex.

Deze borstkolf is erg geschrikt om mee te nemen in je handtas. Door zijn formaat is hij geschrikt op overal te gebruiken.

En van de redenen waarom vrouwen deze handmatige kolf gebruiken is wegens het geluid. In tegenstelling tot een elektrische borstkolf maakt deze handkolf geen geluid Veel vrouwen vinden het vervelend als andere het geluid van het kolven horen. Dit kan zelfs zorgen voor minder melk. Mocht dit bij jou het geval zijn probeer dan deze handkolf.

Elektrische kolven

Wil je liever niet met de handkolven dan kan je kiezen voor de elektrische borstkolf. Het kolven met de hand kan soms best veel kracht kosten. Tijdens mijn zwangerschap en de 1e maanden na de bevalling had ik hele erg last van RSI. Ik merkte duidelijk dat mijn lichaam door de hormonen anders in elkaar zat. Handmatig kolven had ik zeker op dat moment niet gekund. Een elektrische borstkolf biedt dan uitkomst.

Daarbij zorgt deze voor een continue beweging, hierdoor kan de borstvoeding meer gestimuleerd worden. Er zijn twee verschillende soorten elektrische borstkolven van Avent, de enkele en de dubbele borstkolf.

Enkele elektrische Avent borstkolf

Met de Philips Avent enkele elektrische borstkolf hou je altijd 1 hand vrij om andere dingen te doen. Je zult zelf moeten ervaren wat jij fijner vindt werken, een enkele of een dubbele borstkolf. Philips Avent heeft hier onderzoek naar gedaan en 90% vindt een enkele borstkolf fijn en 95% een dubbele.

Persoonlijk vind ik ook dat het ligt aan de situatie waarin je zit. Als je al een kindje hebt kan een enkele elektrische borstkolf van Avent net iets makkelijker zijn. Je hebt dan nog een hand vrij om met je andere kindje een boekje te lezen.

Philips Avent SCF395/11

De Philips Avent SCF395/11 biedt je heel veel voordelen:

  • Het siliconen kussen past zich aan aan jouw tepel. Dit voorkomt pijnlijke borsten
  • Zelfs als je iets achterover zit kan je gebruik maken van de Philips Avent SCF395/11 enkele elektrische borstkolf. Je hoeft niet naar voren te leunen om te kunnen kolven waardoor je relaxter kan zitten.
  • De Philips Avent SCF395/11 bevat een stille motor waardoor je met een gerust hart op je werk kan kolven.
  • In de enkele elektrische borstkolf van Avent zitten 8 stimulatie en 16 kolfstanden waardoor je kan kiezen wat het beste bij jou past.
  • En dez Philips Avent SCF395/11 onthoudt jou laatst gebruikte stand waardoor je gelijk weer met je favoriete stand aan de slag kan.
  • Makkelijk te reiningen omdat door het gesloten kolfsysteem er geen melk in de slangen kan komen.

Dubbel elektrische Avent borstkolf

Naast de enkele elektrische borstkolf heeft Philips Avent ook de dubbele elektrische borstkolf.

Door gebruik te maken van een dubbele borstkolf ben je sneller klaar. Bij sommige vrouwen kan dubbel kolven de borstvoeding extra stimuleren.

Tips van andere moeders over de Avent borstkolf:

Inge: De bijgeleverde flesjes zijn wat klein. Je kan halverwege het kolven de melk overgieten maar ik heb er voor gekozen om grotere flesjes te kopen.

Marjolein: Met een dubbele Avent borstkolf heb je je handen niet vrij. Er zijn speciale bh’s te koop waarin je je kolf kan “klemmen” zodat je toch rustig aan een boekje kan lezen. Ook kan het helpen om een zwangerschapskussen onder je borsten te plaatsen waarop je dan de kolven neer kan zetten.

Jolanda: In het begin moest ik even wennen en had ik wat pijnlijke borsten. Ik was blij dat ik thuis al met oefenen begonnen was. Toen ik echt aan het werk ging had ik alles onder de knie en kreeg ik ook geen gevoelige borsten meer.

De dubbele Avent borstkolf heeft dezelfde voordelen/kwaliteiten als de enkele Avent borstkolf. Ook deze onthoud de laatst gebruikte stand en geeft je de mogelijkheid om ontspannen achterover te kolven. Het grootste voordeel is natuurlijk de dubbele kolf.

Probeer zelf te bedenken wat je fijn vindt. Vraag aan vriendinnen hoe zij het ervaren hebben.

Accessoires Avent borstkolf:

Je gekolfde borstvoeding moet natuurlijk wel goed bewaard blijven. In ons artikel borstvoeding bewaren laten we je zien wat de mogelijkheden zijn: https://babyinspiratie.nl/borstvoeding/borstvoeding-bewaren/. Ook moet je de borstvoeding weer mee naar huis nemen. Dit moet gekoeld gebeuren. Wij hebben in ieder geval, volgens ons, het leukste koeltasje gevonden waarin je dag kan doen.

Altijd de goedkoopste borstkolf? Wij hebben de prijzen van alle borstkolven voor je vergeleken. Klik hier voor de borstkolven vergelijking