Kinderwagens 3 in 1

Een goede kinderwagen kan natuurlijk niet ontbreken. Hij geeft je veel gemak en je zult hem veel gebruiken. Even een boodschap doen, een rondje wandelen of een ouder kind van school halen. Het aanbod aan 3 in 1 kinderwagens is erg groot. Er zit veel verschil tussen de 3 in 1 kinderwagens, maar wat zijn nou de verschillen en waar moet je op letten? Wij vertellen je daar graag meer over!

Wat is een 3 in 1 kinderwagen?

Een 3 in 1 kinderwagen noemen we ook wel een combi kinderwagen of hybride. Een 3 in 1 kinderwagen bestaat uit een onderstel, een reiswieg en een wandelwageninzet. Op deze manier groeit de 3 in 1 kinderwagen dus met je kindje mee. Wanneer je bij de 3 in 1 kinderwagen ook een adapterset koopt kun je ook de autostoel op het onderstel bevestigen. Dit is erg handig, zeker wanneer je kindje wat zwaarder wordt. De 3 in 1 kinderwagens zijn er in veel verschillende soorten en maten. Ze hebben diverse mogelijkheden in verschillende prijsklassen.

Kinderwagens 3 in 1 zijn groter en zwaarder dan een buggy. Hierdoor zijn ze wel comfortabeler voor je kind. Een ander verschil met de buggy is dat hij gebruikt kan worden vanaf de geboorte. De meeste buggy’s mag je pas gebruiken vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten.

Voor welke leeftijd is een 3 in 1 kinderwagen geschikt?

De kinderwagens 3 in 1 zijn geschikt vanaf de geboorte. Vanaf de geboorte maak je gebruik van de reiswieg en eventueel een adapterset met de autostoel.

Een reiswieg is een soort wieg op wielen waar je kindje plat in kan liggen. Een reiswieg is erg prettig voor je kind, omdat hij zich vrij kan bewegen. De lichamelijke en motorische ontwikkelingen van je kindje verlopen het beste wanneer hij zich vrij kan bewegen.

Daarnaast is het ook vaak mogelijk om met behulp van een adapterset een autostoel op het onderstel te plaatsen. Handig als je even kort met je kind er uit moet en je geen zin hebt die hele reiswieg mee te sjouwen. Het is wel goed om te weten dat een autostoel niet bedoeld is voor langdurig gebruik. De autostoelen zijn namelijk zo gemaakt dat een baby met een kromme rug ligt en weinig bewegingsvrijheid heeft. Voor de motorische ontwikkeling van je baby is het beter als ze platliggen, zodat ze kunnen bewegen. Daarom is de richtlijn maximaal twee uur in een autostoel.

Vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten kun je de reiswieg vervangen door de wandelwageninzet. Bij de 3 in 1 kinderwagens plaats je dan de wandelwageninzet op het onderstel. De wandelwagen lijkt erg op een buggy, maar is vaak steviger en comfortabeler voor je kind. Bij de 3 in 1 kinderwagens kan je kind zowel vooruit als achteruit zitten.  Je kunt hem dan gebruiken tot ongeveer 4 jaar.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een 3 in 1 kinderwagen?

Het belangrijkste waar je op moet letten zijn natuurlijk comfort en gebruiksgemak, maar er zijn nog meer dingen om over na te denken.

Zo is de reiswieg bijvoorbeeld niet altijd even groot. Er zit verschil in zowel de lengte als de breedte. Ook is de reiswieg niet altijd inbegrepen bij het standaardmodel. Bij sommige merken moet je een duurdere versie kopen of de reiswieg los aanschaffen.

Bij sommige merken worden er standaard adapters voor een autostoeltje meegeleverd, maar dit is niet altijd het geval. De adapters zijn over het algemeen niet erg duur, maar wel erg handig!

Een aantal 3 in 1 kinderwagens hebben een verstelbare duwstang. Zeker wanneer je zelf lang bent kan het prettig zijn om de duwstang wat hoger te zetten.

Er zit niet alleen verschil in het gewicht van de 3 in 1 kinderwagens, maar ook in het gewicht wat ze kunnen dragen. Er zijn 3 in 1 kinderwagens tot 15 kg, maar ook tot 22 kg. Bedenk goed wat jullie belangrijk vinden en welke het beste bij jullie past.

Ook zit er veel verschil in grootte, gewicht en prijs. Het is prettig om gewoon eens een aantal rondjes met de kinderwagen te lopen, zodat je zelf het verschil kunt zien en voelen. Laat je goed informeren!

Wat zijn de voordelen van een 3 in 1 kinderwagen?

Het is een eenmalige aankoop. Door de verschillende functies van de 3 in 1 kinderwagen kun je minimaal 2 jaar vooruit.

Het is een product waarop je twee of drie andere producten kunt monteren. Dit bespaart een hoop ruimte.

De 3 in 1 kinderwagen is erg gebruiksvriendelijk. Binnen no time tover je de reiswieg om tot kinderwagen en weer terug. Je weet, met de juiste adapters zeker dat je autostoeltje erop past.

De 3 in 1 kinderwagens die worden aangeboden hebben vaak een handige bediening en grote stuurwielen. Door de grote stuurwielen rijden ze ook gemakkelijk door het mulle zand of over ongelijke wegen. Ze zijn erg stabiel tijdens het rijden.

Wat zijn de nadelen van een 3 in 1 kinderwagen?

Wij zijn een grote fan van de 3 in 1 kinderwagens, maar zoals aan alle producten zitten er ook nadelen aan.

De 3 in1 kinderwagens zijn vaak wat zwaarder, dan bijvoorbeeld buggy’s. In sommige gevallen kan dit lastig zijn, maar over het algemeen zal dit meevallen. Bekijk tijdens het uitzoeken altijd goed de afmetingen en het gewicht. Zeker wanneer je niet zo’n grote auto hebt.

De 3 in 1 kinderwagen zijn over het algemeen grote uitgaven. De kinderwagens zijn vaak in verhouding niet heel veel duurder dan twee losse kinderwagens, maar het is wel een groot bedrag in een keer. Je hebt dan wel direct een onderstel, een reiswieg en een wandelwageninzet. Hierdoor heb je in de toekomst geen grote uitgaven meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *