Little Dutch boxkleed

Little Dutch heeft een aantal heerlijk zachte boxkleden in het assortiment. Hierop kan je baby heerlijk spelen en de wereld om zich heen ontdekken. In een mooie box kan een mooi Little Dutch boxkleed natuurlijk niet ontbreken.

Als je een little dutch boxkleed aan wilt schaffen houdt met je keuze dan rekening met de afmetingen en het materiaal van het kleed. Een kleed van textiel is vaak iets groter dan de box zelf. De opstaande rand beschermt je kindje tegen de spijlen van de box.

Waarom een Little Dutch boxkleed

Een Little Dutch boxkleed is niet iets dat je perse moet hebben, maar het is wel een erg handig item! Je baby kan op een boxkleed comfortabel liggen, maar ook veilig spelen en slapen. Hij kan zichzelf in de box uitdagen om nieuwe dingen te ontdekken of leren. Hij zal er bijvoorbeeld leren grijpen naar al het speelgoed dat er ligt. Wanneer je baby iets ouder is zal hij merken dat zijn lijfje ook kan bewegen. Zo zal je baby zichzelf leren omrollen. Naarmate je baby wat beweeglijker wordt, zorgt een boxkleed ook voor een zachte ondergrond waar minder snel armpjes en hoofdjes tegen gestoten kunnen worden.

Wanneer je baby te groot wordt voor de box kun je het Little Dutch boxkleed ook op de grond leggen. Zo heeft je baby nog altijd zijn vertrouwde comfortabele plekje op de grond, maar wel meer ruimte om te spelen. Zijn wereld wordt zo steeds een beetje groter.

Verschillende boxkleden

Er zijn een aantal verschillende boxkleden, maar wat zijn de verschillen en waar moet je op letten?

Effen Little Dutch boxkleed

Zoals de naam al doet vermoeden zijn dit lekkere zachte effen boxkleden. Ze komen uit de Pure collectie. Ze zien er luxe uit door de mooie stof en fraaie afwerking. Het lijkt net alsof er allemaal knopen op zitten, maar dit is natuurlijk niet het geval.

Een box staat vaak prominent in de woonkamer, dus een effen boxkleed in de kleuren van de woonkamer zal zeker niet misstaan.

Little Dutch boxkleed met speeltjes

Een gewatteerd boxkleed met daarop verschillende speeltjes. Er valt van alles te beleven op zo’n speelkleed. Er zitten verschillende materialen en activiteiten op het boxkleed, zoals een spiegeltje, een rammelaar, een bijtring, een speeltje met knisperfolie of een speeltje wat verstopt zit achter een flapje. Het is ideaal voor in de box of om mee te nemen op reis, doordat er al speelgoed aan het kleed vast zit.

Deze boxkleden komen uit de Little Goose en Ocean collecties.

Bij de boxkleden uit de Little Goose collectie bevindt je baby zich op de boerderij. Bij de boxkleden uit de Ocean collectie bevindt je baby zich in de prachtige onderwaterwereld.

Little Dutch boxkleed met patroontjes

Op dit gewatteerde boxkleed staan allerlei patronen, zoals ganzen of bloemetjes. In deze boxkleden zie je duidelijk het thema terug. Het is dus extra leuk om verschillende items van hetzelfde thema, zoals een muziek mobiel, een boxzak of een boxomrander, te combineren met het boxkleed uit dat thema. Als je bijvoorbeeld kiest voor het boxkleed uit de Little Goose collectie met daarop de ganzen. Kun je diezelfde ganzen aan een muziek mobiel boven de box hangen. Het staat mooi bij elkaar en het geeft herkenning voor je baby.

Deze boxkleden komen uit de Little Goose, Spring flowers en Adventure collecties.

De boxkleden uit de Adventure collectie zijn aan twee kanten te gebruiken.

Wat kosten de boxkleden van Little Dutch?

De boxkleden van Little Dutch kosten tussen de €45 en €70.

Kun je de Little Dutch boxkleden wassen?

Je kunt de boxkleden van Little Dutch wassen op 30º C. Ze zijn niet geschikt voor in de wasdroger.

Welke maten hebben de Little Dutch boxkleden?

De Little Dutch boxkleden zijn verkrijgbaar in twee verschillende maten. Je kunt ze kopen in 75*95 of 80*100.

Van welk materiaal zijn de boxkleden van Little Dutch gemaakt?

De effen boxkleden en de boxkleden met een patroontje bestaan voor 70 % uit katoen en voor 30% uit polyester. De boxkleden met de speeltjes eraan zijn gemaakt van 100% polyester. De boxkleden zijn gevoerd met 100% gewatteerd polyester.

Welke maat boxkleed heb ik nodig voor mijn box?

Voor het bepalen van de maat van je boxkleed moet je de binnenmaten van de box opmeten.
Controleer in onderstaand schema welk boxkleed het beste past in jouw box:

Lengte binnenmaat van de boxBreedte binnenmaat van de boxBoxkleed
67 cm tot 71 cm92 cm tot 93 cm75*95 cm
79 cm tot 80 cm100 cm80*100 cm