Little Dutch

Little Dutch is inmiddels niet meer weg te denken van de Nederlandse babymarkt. Maar wist je dat Little Dutch niet alleen de Nederlandse markt heeft verovert, maar ook Europa? Hoe is Little Dutch eigenlijk ontstaan? Wie is het gezicht achter Little Dutch? Wij hebben ons verdiept in dit prachtige merk en nemen jullie graag mee in onze zoektocht naar dit merk.

Het ontstaan van Little Dutch

Little Dutch is opgericht door Rinke van der Helm. Rinke was in 2008 zwanger van haar eerste kindje. Na een zoektocht voor de perfecte inrichting van de babykamer kon ze geen lamp vinden die voldeed aan al haar wensen. In die tijd gaf Rinke regelmatig creatieve workshops aan kinderen. Hierdoor kwam ze op het idee om haar eigen lamp te ontwerpen. Met behulp van haar zus begonnen ze aan het ontwerp van een mooie lampenkap. Uiteindelijk hadden ze er zoveel plezier in dat het idee ontstond om hiermee verder te gaan en de creaties online te gaan verkopen.

De zussen beleefden zoveel plezier aan het maken van lampenkappen dat ze ook schilderijen, decoratieve letters en poefhoezen gingen maken. Deze producten sloegen zo goed aan dat ze besloten op de Negenmaandenbeurs te gaan staan.  Dit betekende dat ze veel meer tijd moesten gaan besteden aan het ontwerpen en produceren van hun producten ter voorbereiding op de beurs.

Van de materialen die over bleven maakten de zussen weer nieuwe producten, zoals lakentjes. Het leuke hieraan was dat het perfect bij elkaar paste, want het was gemaakt van dezelfde stof. Zo kon je een lamp kopen met een bijpassend lakentje. Dit sloeg natuurlijk gigantisch aan bij het grote publiek! Naarmate de vraag naar deze producten steeds groter werd betrokken de zussen een naaiatelier bij de werkzaamheden. Het bedrijf groeide en groeide maar door.

Er ontstond een nieuw doel.  Rinke wilde de producten graag door heel Europa gaan verkopen. Daarom moesten ze op zoek naar een naam die ze binnen heel Europa konden gebruiken. Zo is in 2009 Little Dutch ontstaan.

Na een tijdje werd de hobby zolder verruild voor een kantoor en kwamen de eerste mensen in dienst. Deze verzorgden de inkoop van materialen, beheerden het magazijn en later kwam er ook personeel voor de verkoop van de producten. Ad, de man van Rinke, verzorgt tot op heden de financiën van dit prachtige bedrijf. Marije, een van de twee zussen, is aan dit avontuur begonnen vanuit een hobby. Inmiddels heeft zij ervoor gekozen om in de gezondheidszorg te blijven werken.

Rinke wilde de producten graag uitbreiden met zacht speelgoed. Samen met een speelgoedfabrikant begonnen ze hun eerste zachte konijntjes te ontwerpen en produceren.

Later volgde ook het eerste houten speelgoed. Dit bleek een groot succes! Het assortiment is inmiddels al flink uitgebreid.

Little Dutch is gevestigd in Berkel en Rodenrijs. Ze hebben inmiddels meer dan 500 online en offline verkooppunten.

Little Dutch Assortiment

Het assortiment van Little Dutch is heel erg uitgebreid. De collectie bevat ruim 250 verschillende producten. Ze hebben van alles op het gebied van kleding, speelgoed, verzorgingsproducten, textiel, accessoires en leuke must haves.

Little Dutch lanceert elk jaar een nieuw thema en een nieuwe textielcollectie. Het thema, ontwerp en de kleur zijn perfect op elkaar afgestemd. Het leuke hieraan is dat je het thema in alle productcategorieën terug vindt, waardoor je alles perfect met elkaar kunt combineren. We zetten een aantal collecties voor jullie op een rijtje.

Pure

De pure collectie van Little Dutch is een unicolor collectie. De collectie bestaat uit zes kleuren: blauw, mint groen, roze, grijs, rood en oker geel. Het rood en oker geel heeft het meeste weg van aardetinten.

Adventure

Deze collectie typeert zich door de vele tipi’s, wilde dieren en natuurlijke elementen. Er zijn vier kleuren die je voorbij ziet komen in deze collectie: blauw, grijs, mint groen en roze.

Spring flowers

De Spring flowers collectie is een aanvulling op de Adventure en Pure collectie. De kleuren uit deze collecties zijn gebruik voor de Spring flowers collectie. Hierdoor sluiten de drie collecties naadloos op elkaar aan.

Spring flowers bevat, zoals de naam al doet vermoeden, veel bloemenprintjes. Dit is een vrolijke meisjesachtige collectie geworden.

Waves

Natuurlijk mogen golfjes in deze collectie niet ontbreken. Je ziet ze in roze, mint groen, beige en paars voorbij komen. Deze collectie heeft een rustige basis waardoor je hem perfect kunt combineren met de andere collecties.

Little stars

Deze collectie kenmerkt zich door de vele kleine sterretjes en stipjes. Waar kun je al je avonturen nou beter verwerken dan in bed onder een mooie sterren deken? Je ziet vooral de kleuren blauw, roze, mint groen en grijs terug in deze collectie.

Melange

De stof van deze Little Dutch collectie is op een speciale manier geweven, zodat het comfortabel en zijdezacht aanvoelt. Je ziet veel blauw, grijs, mint groen en peach in deze collectie.

Zacht speelgoed

Binnen de categorie zacht speelgoed heb je twee opties: knuffels en poppen. Little Dutch heeft twee poppen in het assortiment. Een jongen, genaamd Jim, en een meisje, genaamd Rosa. De poppen zijn verkrijgbaar in drie verschillende groottes.

Onder de optie knuffels vallen natuurlijk alle knuffels, maar bijvoorbeeld ook knuffeldoekjes.

Badspeelgoed

Little Dutch heeft drie dingen die geschikt zijn voor in bad. Blokken, beker en een badboekje. Gegarandeerd veel speelplezier in bad!

Decoratie

Little Dutch is natuurlijk begonnen met het maken van decoratie voor de babykamer. Dit is dan ook nog steeds terug te vinden in het assortiment. Ze hebben bijvoorbeeld verschillende soorten kussens, muziekdoosjes, posters en vloerkleden. Ze hebben zelfs een collectie met behang en muurverf.

We hebben een aantal van hun artikelen uitgebreid voor jullie onderzocht. We hebben gekeken naar loopfietsen, muziekmobielen, boxkleden, vormenstoven en houten speelgoed. Wanneer je daar nog meer over wilt lezen, lees dan vooral ook die blogs!


Zijn jullie ook zo enthousiast over dit mooie merk van Nederlandse bodem?