Little Dutch loopfietsen

In Nederland zijn meer fietsen dan inwoners. Een loopfiets kon natuurlijk niet ontbreken in het uitgebreide assortiment van Little Dutch. Elk kindje zou een (loop)fiets moeten hebben in Nederland. Het gebruik van een loopfiets biedt veel voordelen. De kleine bestuurder went bijvoorbeeld aan het gevoel van fietsen. Wij vertellen je graag wat meer over de verschillende loopfietsen van Little Dutch.

Wat is een loopfiets?

Een loopfiets is een fiets zonder trappers. Je kindje komt vooruit door met zijn voeten loopbewegingen te maken. Hij zal opeens een stuk sneller vooruit komen.

Waarom een loopfiets?

Met een loopfiets traint je kindje zijn evenwicht. Hierdoor zal de stap naar een fiets met zijwieltjes of zonder zijwieltjes makkelijker zijn.

Ook traint je kindje zijn motoriek en kracht. Met zijn voeten traint hij de loopbewegingen en met zijn armen ontdekt hij het effect van zijn bewegingen. Wanneer hij een arm vooruit doet zal zijn stuur gaan draaien. Hij traint ook veel spieren tijdens het fietsen. Zijn core is belangrijk voor het houden van balans. Zijn armen zijn belangrijk voor het sturen en zijn benen zijn belangrijk voor het maken van snelheid. Oftewel een goede workout!

Voor jezelf heeft een loopfiets als voordeel dat je een stuk sneller bent. Wanneer je lopend naar de supermarkt gaat doe je er natuurlijk een stuk langer over dan wanneer je jouw peuter op een loopfiets zet. Wat ons betreft een goede win-win situatie dus!

Verschillende loopfietsen

Little Dutch heeft een aantal verschillende loopfietsen in het assortiment. Wij vertellen je graag de verschillen.

Loopfiets

Op de Little Dutch 12-inch loopfiets maakt je kindje de eerste meters! De loopfiets is een veilige, duurzame, metalen loopfiets voor kinderen vanaf 3 jaar.

De loopfiets is verkrijgbaar in roze, blauw en olijfkleurig.

De fiets is gemaakt van metaal en gecoat met milieuvriendelijke verf. De loopfiets heeft milieuvriendelijke rubberen banden van 12-inch. Het zadel is in hoogte verstelbaar van 36 – 42 centimeter. De loopfiets is belastbaar tot 30 kg. Voor de loopfietsjes is er ook een standaard beschikbaar, zodat de fiets goed blijft staan wanneer deze niet wordt gebruikt. Hiermee staat het fietsje er ook nog eens erg leuk bij in de kinderkamer of ergens anders in huis!

Loopscooter

Val op met de stoere houten loopscooter van Little Dutch. Door met je benen loopbewegingen te maken komt je kindje vooruit. Dit stimuleert de ontwikkeling van het evenwicht en leert je kindje sturen. De houten loopscooter is gemaakt van hout met milieuvriendelijke rubberen banden. De scooter heeft een zacht zadel en handvaten in bruine tint. Hij is verkrijgbaar in roze, blauw en olijfkleurig.

De loopscooter kan in 3 hoogtes versteld worden: laag 31 cm, midden 33 cm en hoog 35 cm. De houten loopscooter is belastbaar tot 30kg.

Loopauto

Start je motor en race naar een nieuw avontuur! Met een gave retro roller loopauto maak je een grote entree. De Little Dutch retro roller is een vintage loopauto die jouw kleintje helpt bij zijn of haar eerste stapjes. Geïnspireerd door de Formule 1 auto’s uit de jaren 50, staat de olijfkleurige retro roller geweldig in elke kamer. Als decoratie voor de babykamer of in de woonkamer. De metalen loopauto heeft metalen wielen, rubberen banden en een plastic zitje.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een loopfiets?

Het is belangrijk dat de voetjes van je kindje bij de grond kunnen, zodat hij deze zelf kan optrekken als hij een aanloopje heeft genomen, of als je een duwtje geeft. Doordat de voeten bij de grond kunnen is de kans dat ze vallen aanzienlijk kleiner.
Misschien wil jouw kind alles ‘zelf doen’, en is de buggy geen favoriet meer. Door een loopfietsje mee te nemen kunnen kinderen het net iets langer vol houden om een langer stuk te lopen.

Vanaf welke leeftijd is een loopfiets geschikt?

De Little Dutch loopfietsen zijn geschikt vanaf 3 jaar. Wanneer je hem al eerder wilt gebruiken moet je goed letten op de kleine onderdelen. Motorisch gezien kunnen veel kinderen beginnen met oefenen op een loopfiets zodra ze kunnen lopen. De snelheid waarmee een kind zich motorisch ontwikkelt is niet voor ieder kind gelijk. Je kindje kan beginnen met een loopauto. Deze heeft 4 wielen en valt niet zomaar om. Je kindje kan zo steeds meer kracht opbouwen en zijn loopbewegingen verder oefenen.
Je kindje zal steeds steviger gaan lopen. Dan is het op een gegeven moment goed om over te gaan naar een loopfiets met 2 wielen. Ze kunnen hun evenwicht goed genoeg bewaren, maar kunnen dit nog verder verfijnen op deze loopfiets.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een loopfiets?

Er zijn een aantal hoogtes van belang wanneer je gaat kijken naar een loopfiets. Je kunt hierbij denken aan de hoogte van het zadel, maar denk ook aan de hoogte van het stuur en de instaphoogte. De loopfietsen en loopscooters van Little Dutch hebben een verstelbaar zadel. De loopauto heeft dit niet.
Andere dingen waar je op kunt letten zijn de draaihoek van het stuur, handvatten en banden.

Is een Little Dutch loopfiets veilig?

Alle Little Dutch loopfietsen, scooters en auto’s hebben een EN 71 1-3 keurmerk. Je kindje kan natuurlijk vallen met een loopfiets. Hiervoor zou je een fietshelm kunnen gebruiken.