Little Dutch muziekmobiel

Little Dutch heeft een aantal verschillende muziekmobielen in het assortiment. Een muziekmobiel kan eigenlijk niet ontbreken op de uitzetlijst voor je baby. Je kindje zal er erg veel plezier van hebben en jij hebt af en toe je handen even vrij. Een echte win – win situatie dus!

Wat is een muziekmobiel?

De naam zegt het al, een muziekmobiel zorgt voor entertainment met een vrolijk muziekje. Een houten muziekmobiel kun je boven de box of ledikant hangen en zo de ontwikkeling van je baby stimuleren. Aan de houten muziekmobiel van Little Dutch hangen vijf figuurtjes. Je kunt hem opwinden, zodat hij rond gaat draaien en een muziekje afspeelt. Hij werkt rustgevend voor baby’s dankzij het lieve slaapliedje. De muziekmobielen van Little Dutch zijn eenvoudig te bevestigen aan een ledikantje of de box. Een muziekmobiel is niet alleen leuk voor je baby, het ziet er ook nog eens heel gezellig en schattig uit.

Waarom een muziekmobiel?

Baby’s vinden het erg leuk om naar de bewegende figuurtjes te kijken. Dit stimuleert hun visuele ontwikkeling en reactievermogen. Je baby zal zijn hoofd in verschillende richtingen draaien om de figuurtjes te kunnen blijven volgen. Ook het luistervermogen wordt geprikkeld met een muziekmobiel. Voor je baby is dit ook een vorm van vermaak. Hij kan er uren naar blijven kijken. Wanneer je baby wat ouder is zal hij naar de figuurtjes die boven hem zweven gaan grijpen. Dit is een mooie oefening voor de oog- handcoördinatie.

Verschillende soorten muziek mobielen

De muziekmobielen van Little Dutch komen uit twee verschillende collecties, de Little Goose collectie en de Ocean collectie.

Little Goose collectie

De houten muziekmobiel uit de Little Goose collectie heeft vier gansjes en in het midden een bal. De ganzen vinden het heerlijk om rondjes te draaien met een vrolijk liedje op. De ganzen en de kleuren passen perfect bij de andere artikelen uit de Little Goose collectie. De muziekmobiel uit de Little Goose collectie is gemaakt van blank hout. De Little Goose muziekmobiel is voorzien van het ‘Over the rainbow’ melodietje en is gemakkelijk te bevestigen aan een ledikant of box.

Ocean collectie

De muziekmobielen uit de Ocean collectie zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Ze zijn verkrijgbaar in roze, blauw en mint. Ook kun je kiezen voor blank hout of wit hout. Er hangen vier waterdieren, krab, kwal, vissen en een walvis, aan. In het midden hangt een schelp met aan de onderkant een spiegeltje. Hierdoor kan je baby naar zichzelf kijken wanneer hij onder de muziekmobiel ligt. Heel handig voor het stimuleren van de baby om bewegingen en geluiden te maken. Wanneer hij er niet recht onder ligt geeft een spiegel interessante weerspiegeling. Een spiegeltje zal je baby blijven boeien. Ook de verschillende muziekmobielen uit de Ocean collectie zijn perfect te combineren met andere artikelen uit deze collectie, zoals een knuffel of boxkleed. De Ocean muziekmobielen zijn voorzien van het ‘Old Mc Donald’ melodietje. Ook deze muziekmobielen zijn eenvoudig te bevestigen aan een ledikantje of de box.

Vanaf welke leeftijd vinden kinderen een muziekmobiel leuk?

Een muziekmobiel kun je vanaf de eerste dag aanbieden. Je zult echter merken dat je baby de eerste tijd nog weinig behoefte heeft aan extra prikkels. Je baby zal de eerste weken misschien nog voldoende hebben aan alle nieuwe prikkels buiten de veilige buik van mama. Na een aantal weken gaat dit veranderen en krijgt je baby steeds meer interesse in de muziekmobiel. In het begin zal je kindje alleen nog maar kijken en luisteren naar de muziekmobiel. Na een tijdje zal hij ook gaan proberen om de figuurtjes te pakken.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een muziekmobiel?

Wanneer je op zoek gaat naar een leuke muziekmobiel is het belangrijk dat je een leuk deuntje kiest. Je zult het deuntje vele malen horen, dus dan is het prettig dat hij niet na twee keer in je irritatiezone zit.
Een ander niet onbelangrijk punt zijn de kleuren. De meeste muziekmobielen hangen boven de box. Deze staat vaak prominent in de woonkamer, dus dan zijn de kleuren niet onbelangrijk. Voor je kindje is het leuk als er sprekende kleuren terug te vinden zijn in de muziekmobiel. Rood is een van de eerste kleuren die je kindje zal zien. Vlak daarna komen blauw, geel en groen.

Van welk materiaal zijn de muziekmobielen van Little Dutch gemaakt?

De boog is gemaakt van blank of wit hout en het muziekdoosje is gemaakt van kunststof. De vijf figuurtjes zijn gemaakt van polyester.

Hoe houd je de muziekmobiel schoon?

De houten onderdelen en het kunststof muziekdoosje kun je afnemen met een vochtige doek. De polyester figuurtjes kunnen met de hand gewassen geworden. Je kunt ze ook afnemen met een vochtige doek.

Wat kost een muziekmobiel van Little Dutch?

Zowel de muziekmobielen uit de Ocean collectie als de muziekmobiel uit de Little Goose collectie kosten €59,95.