Nijntje Rammelaar

Nijntje Pluis is ontzettend geliefd bij heel veel kinderen. Een Nijntje rammelaar is er in veel verschillende soorten en maten. Baby’s vinden een rammelaar over het algemeen erg leuk, omdat ze beloond worden met een geluid wanneer ze hun hand bewegen.  Je baby zal hier al snel veel plezier aan beleven.

Wat is een rammelaar?

Een Nijntje rammelaar is een stuk hol speelgoed gevuld met een rammeltje. Er zitten een of meerdere balletjes in waardoor hij een geluidje maakt wanneer je hem beweegt.

Rammelaars zijn al duizenden jaren oud en door de jaren heen van allerlei materialen gemaakt. Op dit moment zie je veel verschillende rammelaars. Je kunt hierbij denken aan gebreide Nijntje rammelaars, Nijntje knuffels met een rammeltje erin, houten Nijntje rammelaars, echt zilveren rammelaars of Nijntje rammelaars in de vorm van een bal. Natuurlijk herken je Nijntje Pluis er duidelijk in. Er is voor ieder wat wils.

Wat kun je met een rammelaar?

Baby’s leren en ontdekken door te spelen, te kijken, te voelen en te luisteren. Een rammelaar is voorzien van een rammeltje wat het voor baby’s interessant maakt om mee te spelen. Een rammelaar is een van de eerste dingen waar je baby mee kan spelen. Zodra je baby zelf voorwerpen kan pakken is de rammelaar interessant. Zo kan je kindje oefenen met het vastpakken van materialen. Doordat er een geluidje uitkomt wanneer je hij de rammelaar beweegt is het extra leuk en trekt het steeds weer de aandacht van je kindje.

Welke soorten rammelaars zijn er

Er zijn een aantal verschillende soorten rammelaars. Het verschil zit hem vooral in het uiterlijk. De functie is bij alle rammelaars hetzelfde.

Een stoffen rammelaar ziet eruit als een klein knuffeltje. Vaak zit er aan de onderkant een rondje zodat je baby hem gemakkelijk vast kan pakken. Bovenop het rondje zit Nijntje Pluis.

Een plastic rammelaar in combinatie met stof heeft vaak een plastic ring. Aan de plastic ring zit een stoffen Nijntje. Bij sommige rammelaars zie je door de doorzichtige plastic ring gekleurde balletjes die heen en weer gaan als je hem beweegt.

Een gehele plastic rammelaar ziet er vrolijk uit met verschillende kleuren. Er zit een duidelijk handvat aan, zodat je baby hem gemakkelijk vast kan pakken. Bij sommige plastic rammelaars zitten plastic flapjes waar je baby op kan bijten als er tandjes doorkomen. Je baby kan dan last hebben van zijn tandvlees. Ergens op bijten kan dan verlichting geven. De plastic flapjes zijn dunner dan de ringen die je ziet bij de andere rammelaars. Hierdoor past het gemakkelijker in de mond van je baby.

Een houten rammelaar in combinatie met stof. Meestal is de ring gemaakt van hout. Daar bovenop zit een Nijntje knuffel van stof of, gehaakt. In het knuffeltje zit een rammeltje.

Een houten rammelaar met daarin een belletje wat geluid maakt. Het hout is geverfd in een vrolijk kleurtje. Er zitten een soort spijlen aan de zijkant, waardoor je het zilveren belletje in het midden ziet zitten.

Een verzilverde Nijntje rammelaar in een kunststof bijtring. Aan de achterzijde van het verzilverde Nijntje figuurtje kan een gravering aangebracht worden om het extra persoonlijk te maken. De rammelaar is goedgekeurd als veilig speelgoed en zorgt voor urenlang speelplezier! Dit is een prachtig kraamcadeau.

Een Nijntje rammelaar met bovenop een grote bal en onderaan een kleinere bal. Rondom het tussenstuk zitten plastic ringen. Deze rammelaar is gemaakt van stof. Door het tussenstuk kan je kindje hem gemakkelijk vastpakken. Er zitten rammeltjes in de balletjes. Ook maken de plastic ringen geluid wanneer ze tegen elkaar aan komen. Deze Nijntje rammelaar maakt dus verschillende geluidjes.

Vanaf welke leeftijd is een Nijntje rammelaar geschikt?

Vanaf het moment dat je kindje spullen kan vastpakken is de rammelaar leuk.

De eerste drie maanden is een zachte rammelaar geschikt als knuffel. Vanaf ongeveer drie maanden zal je kindje de rammelaar actiever gaan gebruiken. Dit verschilt natuurlijk per kindje, maar vanaf ongeveer drie maanden ontwikkelt je baby zijn oog-handcoördinatie. Hij leert dan om dingen vast te pakken en weer los te laten.

Zijn de Nijntje rammelaars veilig?

Alle Nijntje rammelaars zijn CE gekeurd en dus veilig voor je kindje, maar laat je baby nooit met de rammelaar slapen. Gebruik deze altijd onder toezicht van een volwassene. Een rammelaar kan slijten door wrijving en beweging van de onderdelen. Controleer daarom regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten. Dit kun je doen door er even aan te trekken.

Hoe maak je de Nijntje rammelaars schoon?

De meeste stoffen rammelaars kunnen op 30º C gewassen worden.

De plastic, houten en zilveren Nijntje rammelaars kun je afnemen met een vochtige doek.

Waarom een rammelaar?

Een rammelaar is goed speelgoed voor een baby om zijn grove motoriek te ontwikkelen. Ook oefent hij zijn oog- handcoördinatie door de rammelaar vast te pakken en naar zijn mond te brengen of te bewegen in de lucht. Geef een rammelaar aan je baby en kijk hoe vrolijk het wordt van de geluidjes die hij maakt door de rammelaar heen en weer te bewegen.

Een Nijntje rammelaar kan dus niet ontbreken bij het eerste speelgoed.