Nijntje speelkleed

Het bekendste konijntje van Nederland is natuurlijk Nijntje Pluis. Nijntje is geliefd bij kinderen en hun ouders. De wereld ontdekken doet een baby simpelweg door te spelen. Met een Nijntje speelkleed zal je kind zich dus zeker goed vermaken. Je baby gaat rollen, zitten, kruipen en uiteindelijk lopen. Een speelkleed voor je baby is daarom ideaal voor op een houten of stenen vloer. Het ligt lekker zacht en er zijn verschillende kleuren en vormen om naar te kijken.  Speelkleden stimuleren daarnaast ook nog eens tal van vaardigheden van je baby, maar hij zal er vooral erg veel plezier aan beleven.

Wat is een speelkleed

Op een speelkleed kun je samen met je baby spelen. Opeens is de wereld een stuk groter voor je baby. Hij kan op ontdekkingstocht! Dat zal in het begin voornamelijk op het kleed zijn, maar na een aantal maanden wordt het speelveld steeds een beetje groter.

Een speelkleed is een lekker zacht kleed met allerlei vrolijke kleuren en figuren waar je baby op kan spelen. In sommige speelkleden zit op een aantal plekken knisperfolie verwerkt, zodat het een knisperend geluid maakt wanneer je baby het vast pakt. Vaak zie je ook verschillende materialen terug in het speelkleed. Zoals de naam al doet vermoeden is een speelkleed vooral bedoeld om lekker op te spelen.

Verschillende Nijntje speelkleden

Speelkleed:

Een Nijntje speelkleed of boxkleed is het kleed waar je kindje op ligt. Het speelkleed is gemaakt van een fijne stof, zodat je baby zacht en comfortabel kan liggen en spelen. Het Nijntje speelkleed is verdeeld in negen verschillende vlakken. Op die vlakken zijn verschillende afbeeldingen te zien. Nijntje ontbreekt hier natuurlijk niet! Ook zit er een spiegeltje op. Baby’s vinden het geweldig om naar zichzelf te kijken. Dit Nijntje speelkleed is vooral leuk als je kindje al wat langer op zijn buik kan liggen. Natuurlijk kun je hem al eerder gebruiken wanneer je er een babygym boven zet.

Er is nog een ander Nijntje speelkleed. Dit speelkleed is het hoofd van Nijntje pluis. Hier kan je baby heerlijk zacht op liggen en spelen. Dit kleed is ook te gebruiken ter decoratie van de babykamer. Helaas is dit Nijntje speelkleed lastig verkrijgbaar, maar wanneer je goed zoekt zul je er nog wel een aantal kunnen vinden.

Met een speelboog:

Dit is een speelkleed met twee bogen eroverheen. Aan de bogen hangen verschillende speeltjes. Je baby kan onder de bogen liggen. Voor je baby zal het de eerste maanden al erg leuk zijn om er alleen naar te kijken. Wanneer hij wat ouder is en meer begint te grijpen zal hij echt met de speeltjes gaan spelen. Je baby kan de speeltjes aanraken, erin knijpen, rond draaien en er geluid mee maken. Het stimuleert je baby om nieuwe dingen te ontdekken.

Het Nijntje speelkleed met bogen zit in een handige draagtas. Zo kun je hem gemakkelijk overal mee naar toe nemen en heeft je baby altijd een fijne en vertrouwde speelplek.

Waarom een speelkleed

Een speelkleed stimuleert de ontwikkeling van je baby op verschillende manieren. Wanneer je een speelkleed hebt met bogen zal je baby uitgedaagd worden om de figuurtjes boven zijn hoofd te pakken. Dit stimuleert zijn oog- handcoördinatie. Ook traint je baby zijn motoriek, geheugen en denkvermogen, zoals het vermogen om problemen op te lossen.

Je baby zal spelenderwijs de wereld om zich heen ontdekken. Hij ziet veel verschillende kleurtjes om zich heen. In de loop van de maanden zal hij de kleuren steeds beter kunnen onderscheiden. Dit stimuleert onder andere het leggen van verbanden. Bijvoorbeeld dat het figuurtje beweegt wanneer je er tegenaan komt of dat iets geluid maakt als je het vast pakt.

Een speelkleed prikkelt verschillende zintuigen, zoals het gehoor, tast en  de ogen. Kortom een Nijntje speelkleed is een waardevol item voor uw baby!

Vanaf welke leeftijd is een speelkleed goed te gebruiken.

Na ongeveer drie maanden krijgt je baby steeds meer interesse in de wereld om zich heen. Je baby krijgt steeds beter zicht en begint naar dingen te reiken. Hij heeft vooral interesse in primaire kleuren. Vanaf dat moment is het leuk voor je baby om op een speelkleed te liggen. Houd de eerste paar keer goed in de gaten of je baby het nog leuk vindt. Op een speelkleed krijgt je baby veel prikkels, waardoor het vaak na ongeveer 10 minuten klaar is met spelen. Je zult merken dat dit steeds iets langer wordt. Dit verschilt natuurlijk ook per kind dus let hierbij goed op je eigen kind.

FAQ

Wat kost een Nijntje speelkleed?

Een Nijntje speelkleed met speelbogen kost ongeveer vijftig euro. Een Nijntje speelkleed kost ongeveer veertig euro. Het speelkleed in de vorm van het hoofd van Nijntje kost ongeveer twintig euro.

Kun je het Nijntje speelkleed wassen?

Het speelkleed kun je op 30º C wassen. Het is belangrijk voor de vulling om na het wassen het speelkleed zo snel mogelijk uit de wasmachine te halen en liggend te laten drogen. De speelbogen kun je het beste afnemen met een vochtige doek.

Welke soorten Nijntje speelkleden zijn er?

Er zijn twee soorten Nijntje speelkleden. De ene is gewoon een heerlijk kleed, waar je baby op kan spelen en de andere heeft twee bogen, waar Nijntje speelgoed aan hangt.

Waarom heb je een speelkleed nodig?

Een speelkleed stimuleert de ontwikkeling van je baby op verschillende manieren. Wanneer je een speelkleed hebt met bogen zal je baby uitgedaagd worden om de figuurtjes boven zijn hoofd te pakken. Dit stimuleert zijn oog- handcoördinatie. Ook traint je baby zijn motoriek, geheugen en denkvermogen, zoals het vermogen om problemen op te lossen.

Vanaf welke leeftijd is een speelkleed handig?

Je kan een speelkleed al gebruiken vanaf drie maanden na de geboorte.