Mozes wieg

Als je net moeder bent kan je je ogen niet van jouw kleine baby afhouden. Die kleine handjes, die lieve voetjes en dat schattige gezichtje. Alles is piepklein. Alles om je baby heen lijkt zo groot. Ook een ledikant kan erg groot voelen. Niet alleen voor jou maar ook voor je kleine schattige baby kan een ledikant groot overkomen. Hierdoor kunnen zelfs slaapproblemen ontstaan. Daarom is het verstandig je baby de eerste maanden te laten slapen in een wieg, zoals bijvoorbeeld de mozes wieg.

Oorsprong naam mozes wieg

De naam Mozes betekend uit het water gered. Mozes, uit de bijbel, werd door zijn moeder en zus in een waterdicht mandje/wiegje in de Nijl geplaatst. Mozes werd als Israëliër in Egypte geboren. De farao was bang dat het Israëlische volk te sterk werd en gaf daarom het bevel om alle pasgeboren jongetjes te doden. De moeder van Mozes wilde dit voorkomen en zette Mozes daarom in een mandje in de Nijl. Hij werd gevonden door de dochter van een Farao die hem adopteerde waardoor Mozes opgroeide als een prins.

De term Mozes mand komt van dit Bijbelse verhaal. De mozes wieg lijkt namelijk erg op het mandje uit de bijbel. De wieg is gemaakt van een natuurlijk materiaal. Door zijn uiterlijk is hij in elk babykamer thema te gebruiken.

Verplaatsbare wieg

De Mozes wieg is er licht en door zijn handvatten makkelijk op te tillen. Doordat de Mozes wieg makkelijk te tillen is, is hij ideaal voor mensen die na hun bevalling zo min mogelijk mogen tillen. De Mozes wieg kan je makkelijk de trap op en neer tillen. Natuurlijk mag je nooit de wieg verplaatsen als je kindje er in ligt.
Ook de bijpassende standaard is ligt en inklapbaar waardoor hij makkelijk te verplaatsen is.

Als je kindje gaat draaien kan je de Mozes wieg niet meer gebruiken. Het wiegje heeft namelijk geen vlakke ondergrond. Als je kindje gaat draaien kan hij/zij dus met wieg en al omdraaien.

Tot welke leeftijd in een mozes wieg?

De meeste wiegen kan je gebruiken tot de kinderen een maand of 5 zijn. De mozes wieg kan vaak maar korte gebruikt worden. De wieg heeft namelijk geen vlakke bodem waardoor je kind met draaien de hele wieg mee kan nemen.

Wordt de mozes wieg met binnenbekleding geleverd?

Nee, niet alle wiegen worden met een bekleding geleverd. Wel zit er altijd een matras bij. Uit ervaring van andere ouders lezen we wel dat deze vaak vervangen wordt omdat de meegeleverd wieg vaak erg dun is.

Moet ik een standaard bij de wieg kopen?

Ook de standaard wordt niet meegeleverd. Deze koop je vaak los. De standaard is niet altijd nodig. Je kan de wieg ook in een ledikant of box zetten.

Is de bekleding wasbaar?

De bekleding kan je losmaken en op lage temperaturen wassen.

Is de Mozes wieg ook in andere kleuren verkrijgbaar?

Ja, de meeste wiegjes hebben de natuurlijk kleur van het materiaal. Er zijn echter ook wiegjes in het wit en sommige winkels verkopen wiegjes waarbij gewerkt is met meerdere kleuren. Kortom er is altijd een Mozes wieg voor jouw thema in de babykamer.