Maak bestaande en nieuwe littekens minder zichtbaar met de Hansaplast Littekenvervager
Zo laat je je litteken na een keizersnede vervagen
Bijna één op de vijf (18%) moeders in Nederland bevalt met een keizersnede. Een methode die sporen nalaat. Ondanks dat het litteken het bewijs is van de komst van iets heel moois, kan het voor vrouwen ook onzekerheid met zich meebrengen. Hoe help je je huid met het vervagen van je litteken na een keizersnede? Hansaplast geeft advies over de behandeling van het litteken.
Natuurlijk proces
Een keizersnede is geen kleine ingreep en laat een flink litteken achter van zo’n 15 tot 20 centimeter lang. Littekenvorming is in de basis heel goed, het is een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces van de huid. Je lichaam probeert het beschadigde weefsel opnieuw te ‘binden’ door collageen naar de wond te sturen. Dit leidt op den duur tot veranderingen in grootte en vorm, een proces dat jaren kan duren. Gewone littekens blijven na genezing doorgaans zichtbaar als dunne, lichte lijntjes. Maar afhankelijk van hoe diep de wond is, de plek van de wond en het huidtype, kunnen afwijkende littekens ontstaan. Littekens kunnen over het algemeen niet helemaal worden verwijderd, maar je kunt ervoor zorgen dat ze minder zichtbaar worden.
Hoe kun je een keizersnede-litteken laten vervagen?
Keizersnede-littekens kunnen minder zichtbaar en minder voelbaar worden met de Hansaplast Littekenvervager. Die bevat polyurethaan, dat al geruime tijd wordt gebruikt in de professionele wondverzorging. De patch, een soort transparante pleister, is ontworpen om de hydratatie van het littekenweefsel te verbeteren. De temperatuur in het littekenweefsel stijgt en zorgt voor herstructurering in het littekenweefsel. Het verdunt, verlicht en verzacht verheven, gekleurde en keloïd littekens.
De eerste resultaten zijn merkbaar na 3 tot 4 weken. 8 weken opeenvolgend gebruik van tenminste 12 uur per dag toont positief resultaat. Gebruik van de pleister langer dan 8 weken kan het uiterlijk verder verbeteren. Tip: Wist je dat je de pleister op maat kan knippen? Op deze manier doe je langer met één verpakking.
Bo Wilkes, bevallen met een keizersnede: “Ik ben inmiddels drie keer zwanger geweest en heb alles meegemaakt: een geplande keizersnede, een natuurlijke bevalling en uiteindelijk ook een spoedkeizersnede bij de geboorte van mijn derde kindje. Na de eerste keizersnede is het mooi genezen, maar na de tweede keer is het litteken stugger geworden en minder mooi hersteld. Door het gebruik van de Hansaplast Littekenvervager ben ik zelfverzekerder over mijn lichaam geworden.”
Fysieke én emotionele impact
Een litteken na een keizersnede is één van de weinige littekens die eigenlijk een mooi verhaal vertelt. Het is het gevolg van iets heel moois. Toch kunnen vrouwen onzekere gevoelens ervaren door het litteken.
Geef een reactie