Jungle babykamer

Een hot thema voor het inrichten van de babykamer op dit moment is de Jungle babykamer. Wil je ook dit thema gebruiken? Wij bieden je in deze blog alle inspiratie.

Waarom is de jungle babykamer zo populair?

Sinds een aantal jaren is het mogelijk om het geslacht van je baby al vroeg in de zwangerschap te weten. Tot een aantal jaar terug deed je dit door een pretecho te nemen maar tegenwoordig krijgt iedereen bij 20 weken een echo waarop men het geslacht kan zien. Nu lijkt dit heel erg handig. Zo weet je met welke kleur/thema je de babykamer kan inrichten. En kan je gericht babykleding kopen. Wil je het echter niet weten dan kan een babykamer inrichten je kleine kopzorgen geven. De markt heeft namelijk al erg ingespeeld op de ouders die wel het geslacht weten. Het is niet altijd makkelijk om een neutrale babykamer in te richten. Ook in de spullen voor de babykamer zie je toch vaak “geslachts’ kleuren voorbij komen. Maar met het thema Jungle kan dit dus wel. Want met een natuurlijke basis zoals de jungle kamer kan je later nog alle kanten op. Krijg je een jongentje stijl de kamer dan af met donkere groene items. Krijg je een dochtertje stijl de kamer dan af met oranje of geel tinten.

Niet alleen het bovenstaande zorgt er voor dat de Jungle babykamer er populair is. Alereerst omdat we door het thema Jungle ons dichterbij de natuur voelen. De laatste jaren zien we steeds vaker natuurlijke kleuren en thema’s terugkomen. Daarbij is er ook een heel erg groot aanbod aan producten voor de jungle babykamer. Van behang tot leuke posters, van beddengoed tot de leukste vloerkleden. In deze blog laten we je zien wat er allemaal verkrijgbaar is.

Jungle behang babykamer

Er is een groot aanbod aan jungle behang. Je kan kiezen uit verschillende soorten. Je kan kiezen voor behang banen, behang cirkels maar ook voor een behang op maat gemaakt. Wil je niet al te veel uitgeven aan het behang kijk dan eens naar het Jungle behang Kwantum. Zij hebben een groot assortiment voor een lage prijs.

Met het jungle behang van Annet maak je meteen een statement. De muur is gelijk prachtig in het thema. De kamer kan je verder afstylen met een rotan of witte babykamer.

Wil je echter niet een hele muur behangen maar wel een prent gebruiken dan kan je gebruik maken van een behangcirkel:

Bij het gebruik van een behangcirkel zou ik een van de andere wanden in de kamer verven in een matchende kleur uit de cirkel. Je kan er ook voor kiezen om de wand waar de cirkel op komt lichtgroen te verven. Dit past bij het thema jungle en maakt van de sticker nog meer een blikvanger.

Hou je echter niet van kleurtjes? Hou jij het liever iets neutraler dan is er ook nog genoeg neutraal jungle behang te vinden.

Behang is een uitstekend uitgangspunt voor een jungle kamer maar behang is niet altijd toe te passen. Misschien heb je te maken met schuine wanden, wanden met een korrelstructuur of vindt je behang gewoon niet mooi. Gelukkig kan je met nog veel meer de jungle sfeer creëren.

Jungle muurstickers

Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van jungle muurstickers. Deze hoeven namelijk niet perse op de muur. Deze kan je ook op een (kast) deur plakken. Je kan kiezen voor een totale jungle muursticker. Deze kan je bijvoorbeeld achter het ledikant of de commode plaatsen. Maar je kan ook kiezen voor losse muurstickers zodat je de hele kamer er mee kan versieren.

De leukste jungle muurstickers:Een ander groot voordeel van jungle muurstickers is de mogelijkheid om snel een andere kamer te creëren. Stickers zijn sneller te verwijderen dan behang of verf.

Wil je helemaal niets op de wanden plaatsen maar wel een jungle babykamer inrichten? Dan kan je kiezen voor een leuk vloerkleed. Bol.com en BabyPark verkopen hele leuke. Als je de muren verft en een leuk vloerkleed neerlegt heb je ook een goede basis. Wil je net iets extra’s doen? Verf dan niet de hele muur maar maak een lambrisering.

Decoraties jungle babykamer

Tot nu toe hebben we met het behang, het vloerkleed of de muurstickers een goede basis gelegd maar hoe nu verder?

In een jungle kamer mag een knuffel in de vorm van een dier natuurlijk niet ontbreken. Er is enorm veel keuze. Wil je het niet te druk maken kies dan een grote staande knuffel . Of ga voor een hangende knuffel zoals een aap, gorilla of ringstaartmaki.

Je kan ook de koppen van jungle dieren aan de wand hangen. Hier zijn verschillende soorten van. De leeuw, giraf en olifant worden het vaak gebruikt.

Wil je meerdere knuffels bij elkaar plaats ze dan in een kratje of nestje zodat het niet te onoverzichtelijk wordt.

We hebben nu we genoeg echt jungle items benoemd. Je moet ook oppassen dat het niet teveel wordt. let bij het inrichten van de jungle babykamer ook op je kleur gebruik. Gebruik niet teveel bruin en bruintinten. Dat maakt de kamer donker. Zorg in ieder geval voor een heldere tegen kleur.

De rest van de kamer kan je aankleden met (nep) planten of bamboe/rotan woonaccessoires. Wil je hier op besparen? Kijk eens bij de kringloop. Daar kan je vast hele leuke items vinden waar je de muren verder mee kan aankleden.

Heb jij een Jungle babykamer? Deel je foto om andere te inspireren. Stuur je foto naar info@babyinspiratie.nl.
Wij zullen je foto dan bij dit artikel plaatsen.

Bron 1e foto: Jungle behang Creative Lab

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *