Behang in de babykamer

Bij het inrichten van de babykamer is het niet alleen zaak om na te denken over de verschillende meubels die je hier gebruikt, zoals het ledikant en bijvoorbeeld de commode. Het is minstens zo belangrijk om voor een geschikte decoratie op de wanden in deze ruimte te kiezen. Ga je voor het verven van de muren, of kies je voor behang in de babykamer? Het voordeel van behang in de babykamer is dat je de wanden van een patroon kunt voorzien. Denk aan een aantal dieren, prinsessen of bijvoorbeeld stoere auto’s. Zelf een patroon schilderen is relatief lastig! Een ander voordeel van behang in de babykamer is het feit, dat je er vaak lange tijd plezier van hebt. Op een geverfde muur kunnen vlekken ontstaan, zeker wanneer je kindje geneigd is om overal met diens handen aan te zitten. Een wand wordt hierdoor al snel lelijk. 

Hoe vind je een geschikt type behang voor de babykamer? Kies je voor een neutraal behangetje, of geef je bijvoorbeeld de voorkeur aan stoer behang in de babykamer van een jongen? Aan aanbod geen gebrek! Er zijn verschillende webwinkels waar een breed scala aan soorten behang voor de babykamer aangeboden wordt. 

Verschillende soorten behang voor de babykamer 

Het ruime aanbod aan soorten behang voor de babykamer maakt het niet altijd even gemakkelijk om tot een keuze te komen. Verschillende factoren hebben invloed op je keuze. Wanneer je bijvoorbeeld voor rustieke, houten meubels in de babykamer kiest, kan het verstandig zijn dit te combineren met een wat drukker behang. Plak het drukke behang niet op iedere wand, maar slechts op één wand. De andere wanden geef je een effen kleur. Dit zorgt voor een speelse tint in de babykamer, zonder dat de ruimte té druk wordt voor je kindje. Immers, een babykamer vol met tierelantijnen kan de nachtrust van je baby negatief beïnvloeden. 

Andersom kan het slim zijn om voor uitsluitend effen, rustig behang op de wanden van de babykamer te kiezen, als de meubels al een opvallend patroon hebben. Kies het type behang om deze reden samen uit met de rest van het interieur voor de babykamer. 

Behang babykamer met neutraal motief 

In plaats van een volledig effen behang voor op de wand, zou je ook voor behang in de babykamer met een neutraal motief kunnen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een behangsoort met verschillende rondjes of grafische vormen. Het geeft de babykamer een rustige, neutrale uitstraling. Dergelijk neutraal behang voor de babykamer wordt in verschillende kleuren aangeboden. Zo vind je altijd een type behang, wat past bij de rest van je meubels. Let hierbij ook op de mate waarin het behang aansluit op de vloer. Een te groot contrast tussen de wanden en vloer kan een ruimte een rommelige uitstraling geven. 

Behang voor babykamer met dieren 

Onder een neutraal type behang verstaan we ook behang voor de babykamer met dieren. Je kunt denken aan een behangsoort met vogels of bijvoorbeeld met aapjes. Je kunt het hierbij zo druk maken als je zelf wilt! Een behangsoort met dieren valt over het algemeen zowel bij jongens, als bij meiden in de smaak. Daarbij is het behang ook nog leuk, wanneer je kinderen op den duur twee of drie jaar oud zijn.  

Geschikt behang voor babykamer van een meisje 

Wanneer je op zoek bent naar geschikt behang voor de babykamer van een meisje, zou je voor een specifiek thema kunnen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een behang met prinsessen, wat je dochter vaak ook nog leuk vindt op iets oudere leeftijd. In plaats van een behangsoort met prinsessen is ook een variant met verschillende roze en gouden tinten het overwegen waard. Denk bijvoorbeeld aan een roze achtergrond met daarop gouden stippen of bladeren. Het is vaak iets rustiger dan een behangsoort met een specifiek thema, zoals de prinsessen. 

In plaats van roze behang voor de babykamer van een meisje, zou je ook voor rode of oranje tinten kunnen kiezen. Roze is over het algemeen wat lieflijker, terwijl de rode en oranje tinten een hele vrolijke uitstraling aan de ruimte geven. Ook een combinatie van allebei, waarbij je banen afwisselt kan het overwegen waard zijn. 

Leuk behang voor babykamer jongen 

Zoals je in een babykamer voor meiden mogelijk voor een behangsoort met prinsessen kiest, kun je bij behang voor een babykamer van een jongen kiezen voor een thema als voetbal of bijvoorbeeld auto’s. Jongens van een jaar of vijf à zes vinden dit type behang doorgaans ook nog leuk. Zo voorkom je dat het behang al na een paar jaar vervangen moet worden. 

Mocht je het wat rustiger willen houden, bijvoorbeeld doordat de verschillende meubels al een opvallende kleur hebben, dan zou je kunnen kiezen voor een behang met bergen of natuur. Je hoeft bij het behang voor een babykamer van een jongen niet per definitie voor blauwe tinten te kiezen. Ook verschillende grijs- of groentinten zijn populair. Het geeft de ruimte een rustige uitstraling! 

Behang voor babykamer online bestellen

Voor het kopen van behang voor een babykamer hoef je niet langs een fysieke winkel te gaan; online is het aanbod vaak veel groter. Je hebt daarbij de tijd om de verschillende soorten behang in alle rust met elkaar te vergelijken. Houd bij het bestellen van behang voor de babykamer rekening met snijverlies. Je zal niet al het behang kunnen gebruiken, daar je een deel verliest bij het plakken hiervan. Een extra rol bestellen kan om deze reden geen kwaad. Het voorkomt dat je op een later moment een losse rol moet bestellen, welke net iets kan verschillen doordat deze uit een andere productiebatch komt. 

Zelf behang in de babykamer plakken 

Je hoeft geen vakman in te schakelen om het behang in de babykamer op de wanden te plakken. Mits je voor kwalitatief goed behang kiest, kun je dit relatief makkelijk zelf op de muur plakken. Op het internet vind je handige instructievideo’s, waarin wordt uitgelegd hoe je te werk gaat. Niet alleen is het hartstikke leuk om de babykamer zelf op te knappen, het is ook nog eens goedkoper!