Baby commode

Een baby commode is iets wat elke ouder nodig heeft. Wij laten je zien waar je de goedkoopste kan kopen maar ook welke kleuren er allemaal mogelijk zijn.

Babykameruitzet

Als je zwanger bent kijk je er naar uit om te starten met het inrichten van de babykamer. Je hebt vast toen je nog droomde van je zwangerschap ook al stiekem het kamertje een beetje ingericht. En ontdekt dat er eigenlijk maar weinig spullen nodig zijn voor een babykamer. Je kan groots uitpakken maar eigenlijk heb je alleen een bedje, een baby commode en eventueel een kledingkast nodig.

Natuurlijk kan je de kamer ook nog verder aankleden met een leuk vloerkleed, een hippe luieremmer, en een heerlijke schommelstoel, maar dit zijn allemaal extra’s. Een baby commode is een noodzakelijk item. Deze zal je meerdere keren per dag gaan gebruiken.

Waarom een baby commode?

Toen ik zelf zwanger was van mijn 1e en een kleine babykamer moest inrichten, dacht ik nog even dat ik wel gewoon een aankleedkussen op ons bed neer zou leggen. Dat ik gewoon op het bed mijn baby zou verschonen. Toen ik echter bij een vriendin was en dit aankaartte liet zij mij het uitproberen. Ik gaf meteen toe dat verschonen op bed niet echt zorgt voor een goede ergomische positie. Zeker niet als je net bevallen bent en alles doet nog zeer.

Naar aanleiding van deze ervaring ben ik toch maar op zoek gegaan naar een baby commode. Dan wel een kleine, want veel ruimte was er niet in onze babykamer.

Een baby commode biedt je niet alleen de mogelijkheid om in een goede houding je baby te verschonen. Natuurlijk is dit wel een van de belangrijkste redenen om een commode aan te schaffen. Deze zorgt er voor dat je met een rechte rug en goede houding je baby kan verschonen. Is er tussen jou en je partner een groot lengte verschil dan is het wel verstandig om te gaan kijken wie de baby commode het meest gaat gebruiken. Probeer vooral voor deze persoon op de lengte te letten. Een te lage of te hoge commode kan rugklachten veroorzaken.

Naast de houding geeft de baby commode je nog meer voordelen. Zo kan je er veel spullen in opbergen. Je hebt alle benodigdheden zoals luiers, hydrofieldoeken, kleding enz. bij de hand. Bij de ene commode heb je hier lades voor, bij de andere maak je gebruik van commode mandjes. Dit geldt zeker als het een open commode of een commode met kastdeurtjes betreft. Om nog meer ruimte rond je commode te creëren kan je kiezen om een wandrek babykamer boven de commode te monteren. Hier kan je dan naast de benodigde verzorgingsproducten ook leuke accessoires op neerzetten zoals de 1e echo foto in een leuk lijstje.

Soorten baby commodes

Voor elk thema of voor elke formaat babykamer is er wel een commode. Heb je weinig ruimte dan is de Roba junior een goede keuze. Met zijn 93 cm hoog en 54,5 breed neemt deze baby commode maar weinig ruimte in.

Je zou deze commode zelfs een plekje in de hal kunnen geven als de babykamer zelf te weinig ruimte biedt. Of zet deze kleine commode op je eigen slaapkamer.

Baby commode voor langer gebruik

Als je de juiste commode kiest kan je er jaren plezier van hebben. Je kan de commode namelijk later als ladekastje gebruiken. Deze zwarte baby commode is daar een goed voorbeeld van:

Europe Baby Vittoria III Commode Zwart

Kies je niet voor een zwarte babykamer maar ga je liever voor wit dan is er ook een leuke commode wit verkrijgbaar die later prima in een andere ruimte in je woning gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld in je eigen slaapkamer of in de hal.

Bopita Anne commode met 3 laden - Wit

Door een commode te kopen die ook later elders in je huis gebruikt kan worden bespaar je op je kosten. Je zou de commode ook in de kinderkamer kunnen blijven gebruiken. Ook als je kind groter is kan je nog heel erg goed uit de voeten met een commode. Je kan de kleding van je kind er in bewaren of een grote speelgoed kast van de commode maken.

Natuurlijk zijn er ook andere kleuren verkrijgbaar. Naast zwart en wit wordt de grijze of houten commode veel verkocht. Allemaal kleuren die makkelijk te combineren zijn. Wil je nog een stapje verder gaan dan de standaard kleuren dan kan je kiezen voor deze leuke groene baby commode.

Baby commode marktplaats

We zien ook vaak dat een commode tweedehands gekocht wordt en dan wordt overgeverfd. Als je dit doet, let er dan goed op dat de verflucht uit de babykamer is voordat de baby komt. Ventileer desnoods extra om de geur weg te krijgen. Houdt er ook rekening mee dat bij het verven van de commode de lades of deuren war stroever kunnen werken.

Welke soort, kleur of formaat baby commode je ook aanschaft, als je goed kiest zul je er lang plezier van hebben.