Medela borstkolf

Medela is een van de meeste verkochte borstkolven. Veel moeders hebben met de medela borstkolf hun kindje gevoed. De Medela borstkolf helpt je bij het kolven zodat je ook als je niet aanwezig bent je kindje gewoon kan genieten van jouw borstvoeding.

Afkolven met Medela borstkolf (nederlands)

Vele moeders gingen je voor. En ze geven allemaal lovende commentaren:

 • Met de medela borstkolf is kolven een stuk relaxter
 • Door de flexibele rand zitten de borstschilden erg comfortabel wat kolven makkelijker maakt.
 • Het apparaat is stil in gebruik. Zo hoef ik mijn geen zorgen te maken of mijn collega’s op de gang mij kunnen horen
 • Ideaal dat er zoveel extra’s verkrijgbaar zijn. Ben erg blij met de voedingsbewaarzakjes
 • Het koeltasje zorgde er voor dat de voeding goed meegenomen kon worden.
 • Wat fijn dat het apparaat zo makkelijk schoon te maken is.


Iedereen is anders. Je zult zelf moeten beslissen of je voor een enkele of een dubbele kolf moet gaan. Een dubbele borstkolf betekend wel dat je sneller klaar bent. Ook stimuleert een dubbele borstkolf de voeding beter waardoor het kolven beter gaat.

Betaal niet teveel voor je Medela borstkolf

Er is een groot prijs verschil bij de Medela borstkolf. Wij hebben voor 7 types een prijsvergelijking gemaakt en hierbij gekeken naar de prijzen van o.a. BabyPark, Prenatal en Bol.com.

Wat is het verschil tussen de Medela borstkolven?

 1. Bijna alle borstkolven zijn elektrisch. De Medela Freestyle Flex, Swing Maxi, Swing Maxi flex, Solo en Swing flex elektrisch. De Harmony is een handkolf
 2. De Medela Freestyle Flex, Swing Maxi en Swing maxi flex zijn een dubbele borstkolf. Hiermee kan je twee borsten tegelijk kolven. De Solo, Swing flex en Harmony zijn enkel kolven. Hiermee kan je 1 borst tegelijk doen.
 3. De Harmony is wat betreft formaat het makkelijkst mee te nemen.
 4. Wil je pauzeren dan is de Freestyle Flex, Swing Maxi en Solo de borstkolf die bij je past.
 5. Deze zijn ook op te laden met een usb
 6. De Swing Maxi flex en Swing Flex werken op batterijen. De Freestyle Flex, Swing Maxi en Solo hebben een eigen accu.
 7. Als we kijken naar capaciteit dan gaat de Freestyle Flex het langst mee. Deze is opgeladen tot 8 kolfsessies. De Swing Maxi en Solo tot 6 kolfsessies.

Welke Medela borstkolf is het compleetst?

Wil je alles uit je borstkolf halen en ben je op zoek naar een uitgebreide set? Dan is de Freestyle Flex jouw set. Deze heeft niet alleen de meeste functie zoals pauze en verhoogde functie maar wordt ook geleverd met een draag – en koeltas.

Wat als er een onderdeel van mijn Medela borstkolf kapot is?

Allereerst raden we je aan contact op te nemen met Medela. Zij kunnen kijken of het onder de garantie valt. Mocht dit niet zo zijn dan zijn heel veel onderdelen los verkrijgbaar.

Welke Medela borstkolf past bij mij?

Als je nog zwanger bent weet je nog niet of het gaat lukken met de borstvoeding en hoe je dit gaat ervaren. Probeer een bijeenkomst bij te wonen over het geven van borstvoeding. Luister naar de adviezen die daar gegeven worden. En schakel eventueel een professioneel in.
Wil je zoveel mogelijk uit het kolven halen dan is een dubbele borstkolf aan te raden. Dit gaat sneller en levert vaak meer melk op.

Moet ik naast de borstkolf nog meer spullen aanschaffen?

Je kan er voor kiezen een speciale kolfbh aan te schaffen. Hierdoor heb je je handen vrij tijdens het kolven. Ook zijn er speciale borstvoedingbewaarzakjes of flesjes te koop. Hier kan je je borstvoeding bewaren.

Kan ik een Medela borstkolf 2e hands kopen?

De borstkolven die wij hier benoemd hebben kan je 2e hands kopen. Deze werken namelijk met een gesloten systeem waardoor er geen bacterieen bij de motor kunnen komen. De oudere types zoals Swing en de Mini hebben een open systeem. Deze kan je beter niet 2e hands kopen.