De beste borstkolven

https://depositphotos.com/

De beste borstkolven 2020

Beste handkolf

beste handkolf

Medela Harmony

Samenvatting

De populaire Harmony van Medela is wereldwijd de enige handmatige borstkolf gebaseerd op de
2-Phase afkolftechnologie. De kolf is klein, licht, gemakkelijk mee te nemen en komt met een Borstschild maat M

Pluspunten

✓ Licht in gewicht en past in een handtas

✓ Snel en discreet kolven

✓ volledig steriliseerbaar en vaatwasserbestendig

Beste Dubbele Elektrische Borstkolf

Beste Dubbele Elektrische Borstkolf

Medela Freestyle Flex

Samenvatting

Deze dubbele borstkolf is genomineerd voor de Baby Innovation Award 2020. Dat komt mede door de Flex™ technologie waarbij je het borstschild eenvoudig kan aanpassen aan de vorm van jouw borsten. De kolf is zeer compleet en kolft 11% meer melk

Pluspunten

✓ Nieuwe Flex-technologie

✓ Draaibare, ovale borstschilden

✓ 2-fase systeem

Beste Duurzame Borstkolf

Hegen elektrische kolf giftset

Hegen Dubbel Elektrisch Kolfapparaat

Samenvatting

’s Werelds eerste Relaxation kolf! De dubbele elektrische borstkolf van Hegen is ontworpen voor comfort en efficiëntie. Je kunt met de Hegen kolfapparaten direct in de fles te kolven en deze daarna luchtdicht en lekvrij afsluiten met het opslagdeksel.

Pluspunten

✓ Tot wel 36 verschillende kolfcombinaties

✓ Zo licht als je telefoon

✓ Tevens massageapparaat

De beste borstkolven van 2020

Als je van plan bent om borstvoeding te geven aan je baby, dan is het nuttig om een borstkolf bij de hand te hebben. Waarom? Een borstkolf geeft je meer vrijheid en het kan helpen om je melkproductie te vergroten, vooral aan het begin na de bevalling. Moedermelk wordt geproduceerd op basis van vraag en aanbod, dus als je een paar minuten na de borstvoeding wat kolft kan zo je de voorraad vergroten.

Een andere reden waarom het goed is om een borstkolf te gebruiken is zodat anderen de baby ook voeding kunnen geven. Op deze manier kan ook je partner, opa of oma of de oppas een flesje met jou borstvoeding geven. Dit geeft jou veel meer rust. Dit is natuurlijk ook handig voor de nachtvoedingen, aangezien je ze niet allemaal meer zelf hoeft te doen.

Als je van plan bent om na je zwangerschapsverlof borstvoeding te blijven geven, wil je natuurlijk een borstkolf zodat je op je werk de melkproductie op peil kunt houden. Wees niet bang dat je op je werk niet kan kolven, bedrijven in Nederland zijn verplicht jou een geschikte, afsluitbare ruimte aan te bieden om te kolven. Je kan hier de regels over kolven op het werk lezen.

Welke borstkof moet je kiezen

Ok. Dat het nuttig is om een borstkolf te hebben is misschien wel duidelijk. En dat het ook een negatief beeld heeft, omdat het je een gevoel kan geven dat je functioneert als een melkmachine ook. Maar daar moet je je overheen zetten. Het blijft fijn dat je jou baby kan voeden met jou eigen moedermelk en ja, het is voor anderen ook fijn dat ze die beleving kunnen hebben en dat jij ook andere dingen kan doen dan voeden. maar welke borstkolf moet je dan kiezen? Dat hangt af van hoe vaak en hoe snel je wil kolven. Laten we eens kijken wat de verschillen zijn in borstkolven.

Soorten borstkolven

Er zijn drie soorten borstkolven:

  • Handmatige borstkolven: Deze zijn licht van gewicht, draagbaar en goedkoop. Het nadeel? Je zult veel van het werk zelf moeten doen en het kan zijn dat je hierdoor vermoeid raakt en dat je niet zo veel melk krijgt. Over het algemeen pomp je met een handpomp zo’n 60ml per 10 minuten. Daarnaast is het doordat je zelf bewegingen maakt, moeilijk om de pomp goed aangesloten te houden op je borst.
  • Enkel elektrische borstkolven: Je laat het pompen over aan de borstkolf. Zo kolf je meer melk, tot 120 ml per 10 minuten. Je hoeft zelf weinig te doen, behalve zorgen dat de pomp goed aansluit op je borst. Het nadeel: Je kunt slechts één borst tegelijk afkolven, wat meer tijd kost. Het positieve is dat een enkele elektrische borstkolf minder kost dan een dubbele elektrische pomp.
  • Dubbel-elektrische borstkolven: Werkt het zelfde als een enkel elektrische borstkolf, alleen kan je beide borsten tegelijk afkolven, dit is voornamelijk handig als je weinig tijd hebt om te kolven, of er gewoon sneller vanaf wil zijn.

Waar je nog meer op moet letten bij het kopen van een borstkolf

Aan de hand van de soorten borstkolven die er zijn, kan je misschien al opmaken wat voor een soort borstkolf je voorkeur heeft. Maar neem in je keuze ook de volgende punten mee:

  • Gewicht: Als je vaak moet werken of vaak op reis gaat dan kan het nuttig zijn om een lichte kolf te hebben.
  • Geluid: Sommige elektrische pompen zijn stiller dan andere. Als je met andere mensen erbij aan het kolven bent, wil je er misschien een die zo stil mogelijk is.
  • Zonder handen te gebruiken: Sommige nieuwere modellen geven je de mogelijkheid om volledig handsfree en zonder duidelijke slangen of draden te pompen. Sommige handsfree-pompen kunnen zelfs onder je shirt gedragen worden!
  • Kosten: Hoewel borstkolven meestal door de verzekering worden gedekt, zijn borstkolven er in veel verschillende prijsklassen.

Gebruik de juiste maat borstschild

Een belangrijk aspect is het gebruik van de juiste borstschilden voor je kolfapparaat. Met borstschild wordt bedoeld het deel dat op je borst wordt geplaatst en waar je tepel in moet, om melk uit je borst te halen. Je raad natuurlijk al dat er onder vrouwen verschillen zijn in borst en tepel grootte en dat er daarom verschillende borstschilden op de markt zijn.

hoe controleer je of je de juiste maat borstschild gebruikt

Of je de juiste maat borstkolf gebruikt, of gaat gebruiken, is te meten aan je tepel. Meet met behulp van een lineaal of centimeter de diameter van je tepel. Klinkt ingewikkeld misschien, maar kijk gewoon hoe dik je tepel is. Stel dit is 16mm, dan tel je daar 2 a 3 mm bij op, omdat je tepel in een borstschild wat zal opzwellen. Nu weet je dat je een borstschild van 18/19 mm zou moeten hebben. En zou je goed moeten zitten. Let er op dat je alleen je tepel (het deel wat hard kan worden) opmeet en dat de groote van de tepel in de loop van je borstvoedingsperiode van maat kan veranderen.

Hoe kom ik aan het juiste borstschild

Nu je weet wat de maat is, kan je kijken wat voor jou het beste werkt. En dit kan jou keuze voor welke borstkolf je gaat gebruiken beïnvloeden. De twee grootste fabrikanten van borstkolven, Medela en Philips gebruiken namelijk allebei verschillende systemen. Bij borstkolven van Medela kan je losse borstschilden kopen in verschillende maten, die je op elke borstkolf van Medina kan toepassen. Bij Philips Avent borstkoven werkt dat net iets anders, het standaard siliconen kussen buigt licht mee en past het zich aan je tepel aan. Volgens Philips past de kolf op 99,98% van de tepelmaten (tot 30 mm). Mocht je toch iets anders wensen, verkoopt Philips speciale inleg schilden, die de maat van jou tepel ondersteunt. Een borstschild bij Philips heet trouwens Massagekussen.

.

De beste borstkolven van 2020

ProductPrijs v.a.
1Medela Harmony Handkolf
Beste handkolf
€ 29,99
2Philips Avent Handmatige borstkolf
Beste handkolf voor incidenteel gebruik
€ 36,99
3Medela Swing Flex – enkel elektrische borstkolf
Beste enkel elektrische borstkolf
€ 115,-
4Medela Freestyle Flex Dubbele Elektrische Borstkolf
Beste Dubbele Elektrische Borstkolf
€ 280,-
5Hegen Dubbel Elektrisch Kolfapparaat
Beste Duurzame Borstkolf
€ 296,99
6Ardo Calypso Double Plus
Beste Borstkolf met gesloten systeem
€ 225,-

.


Medela Harmony Handkolf

Beste handkolf

beste handkolf

De populaire Harmony van Medela is wereldwijd de enige handmatige borstkolf gebaseerd op de 2-Phase Afkolftechnologie. Deze technologie houdt in dat je start met afkolven met de korte zijde van de handgreep om de toeschietreflex te stimuleren en zodra de melk begint te stromen, ga je verder met de lange zijde van de handgreep om de melk in een trager patroon af te kolven. De kolf is klein, licht, gemakkelijk mee te nemen en komt met een Borstschild maat M (24mm opening). Alle Medela producten die in contact komen met moedermelk zijn BPA-vrij en gemakkelijk te reinigen. Je kunt ze bijvoorbeeld uitkoken, desinfecteren of reinigen door middel van de Medela QuickClean Magnetronzakjes.

✓ Licht in gewicht en past in een handtas
✓ Snel en discreet kolven
✓ 2Phase Expression: zuigritme baby wordt nageboots
✓ Vaatwasserbestendig en volledig steriliseerbaar
✓ Werkt vrijwel geluidloos zonder stroom of batterijen

✗ Wordt geleverd met standaard borstschild

.


Philips Avent Handmatige borstkolf

Beste handkolf voor incidenteel gebruik

beste handkolf voor incidenteel gebruik

Deze handmatige borstkolf is eenvoudig te gebruiken en is een comfortabele borstkolf. Je kunt nu gemakkelijk gaan zitten, zonder dat je voorover hoeft te leunen, terwijl de zachte massagekussens de melkafgifte voorzichtig stimuleren. Bij deze borstkolf wordt een flesje meegeleverd, als ook een extra zachte speen voor pasgeborenen, die direct op je kolfflesje past. Handig!

✓ Aangenamere kolfpositie door uniek ontwerp
✓ Zacht en warm aanvoelend massagekussen
✓ Inclusief onze Natural-fles en speen voor natuurlijk aanleggen
✓ Compact en lichtgewicht ontwerp
✓ Kan worden gecombineerd met andere voedingsproducten van Philips
✓ Makkelijk schoon te maken door het geringe aantal losse onderdelen

✗ Kan een krakend geluid maken, op te lossen door het siliconen ronde hulpstuk even onder de kraan te houden voordat je de kolf in elkaar zet. 

.


Medela Swing Flex

Beste enkel elektrische borstkolf

beste enkelvoudig elektrische borstkolf

Wil je niet langer een handkolf, of ga je direct voor het gemak van een elektrische borstkolf, dan is deze Meleda Swing Flex een prima oplossing. Dankzij de nieuwe Flex-technologie kun je kolven in een houding die jij prettig vindt, de kolf is namelijk voorzien van een overloopbeveiliging. Het vernieuwde borstschild heeft een gladde, zachte rand en een hoek van 105°. Samen met de ovale vorm voor een perfecte pasvorm zorgt dit ervoor dat je op een zeer comfortabele manier kunt kolven in iedere gewenste houding. Doordat je het ovale borstschild kunt draaien ontstaat er voor iedere vrouw een perfecte pasvorm. Bij deze set worden borstschilden in maat 21 en 24 mm meegeleverd. Er zijn ook borstschilden van 27 en 30 mm verkrijgbaar. Kolven met de Flex-technologie levert 11% meer melk op en zorgt voor 4% betere lediging van de borst. De Medela Swing Flex werkt met een 2-phase expression technologie. Deze technologie kolft in 2 fases, dit imiteert perfect het natuurlijke zuiggedrag van je baby. De nieuwe connector bestaat uit minder en grotere onderdelen waardoor je de borstkolf nog makkelijker schoon kunt maken. De kolf is op netstroom en batterijen te gebruiken

✓ Klein en compact
✓ Maakt nauwelijks geluid
✓ Nieuwe Flex-technologie voor 11% meer melk
✓ Eenvoudig reinigen dankzij grote onderdelen
✓ Draaibare, ovale borstschilden voor een perfecte pasvorm
✓ 2-fase systeem stimuleert het natuurlijke zuiggedrag van je baby
✓ Werkt op zowel AA batterijen als netstroom

✗ Kan maar 1 borst tegelijk kolven


.

Medela Freestyle Flex Dubbele Elektrische Borstkolf

Beste Dubbele Elektrische Borstkolf

Beste Dubbele Elektrische Borstkolf

Wil je tijd besparen en 2 borsten tegelijk kolven, dan komt deze Medela Freestyle Flex dubbele borstkolf als beste uit de bus. Het apparaat is zelfs genomineerd voor de Baby Innovation Award 2020. Dat komt mede door de Flex™ technologie waarbij  je het borstschild van deze borstkolven eenvoudig kan aanpassen aan de vorm van jouw borsten en kun je kolven in een ontspannen houding. daarnaast beschikken alle borstkolven van Medela beschikken over de 2-Phase Expression® technologie, welke het natuurlijke zuiggedrag van een baby imiteert. Eerst is er een snelle stimulatie, om een toeschietreflex te veroorzaken en daarna zal de pomp op een rustige manier verder kolven, zoals jou baby ook zou doen. Deze borstkolf kan ook op accu kolven, is oplaadbaar met USB en koppelbaar met de MyMedela app. In deze app kun je heel makkelijk je kolfprogramma en resultaten inzien. De kolf komt met 2 maten borstschilden en 4 moedermelkflesje met deksel 2 flessenstandaards, 1 kolftas
en koeltas met koelelement

✓ Dubbelzijdig dus supersnel afkolven
✓ Nieuwe Flex-technologie voor 11% meer melk
✓ 2-fase systeem stimuleert het natuurlijke zuiggedrag van je baby
✓ Verlicht touchscreen
✓ Compatibel met MyMedela app
✓ Draaibare, ovale borstschilden voor een perfecte pasvorm
✓ Pauze-functie

✗ duurder in aanschaf
✗ Voor handsfree kolven aparte kolf BH nodig


.

Hegen Dubbel Elektrisch Kolfapparaat

Beste Duurzame Borstkolf

Hegen elektrische kolf giftset

Het dubbele elektrische kolfapparaat van Hegen is een krachtige en zachte borstkolf die kan worden gebruikt als zowel een enkele- als dubbele kolf, om moedermelk direct in elk Hegen babyfles te kolven en te bewaren. Zo voorkom je het overgieten van kostbare melk en blijven de belangrijke vitamines en mineralen bewaard. De Hegen kolf heeft, als een van de enige in de huidige markt, naast de standaard mogelijkheid van het instellen van kolfkracht (de zuigkracht waarmee wordt afgekolfd), tevens een functie voor het instellen van het kolfritme (het ritme waarmee wordt afgekolfd) Op deze manier kun je tot wel 36 verschillende kolfcombinaties maken, om zo tot de perfect combinatie te komen die het aanleggen van jouw baby simuleert. Daarnaast heeft de Hegen elektronische kolf een revolutionaire massage functie. Deze creëert een zacht cupping- en kneedgevoel om spanning in de spieren te verminderen en moeders met een relaxt gevoel te laten kolven. De Hegen flesjes en opslagbakjes zijn duurzaam omdat ze multifunctionele functies hebben. Je hoeft minder verschillende producten aan te schaffen, wat zorgt voor minder plastic afval = beter voor het milieu!

Deze set komt inclusief de volgende onderdelen:

1 x Elektrisch kolfapparaat
2 x Kolfbasis met Verzegelingsring en Lipventiel (Borstschild doorsnede: 24mm)
1 x Kneedring
2 x eCap
2 x eDiafragma Membraan
2 x Siliconen tubes
1 x Diafragma Membraan met stam
1 x Draaibare hendel
1 x Poweradapter
2 x Hegen Opslagbakje 150ml PPSU – PCTO™
2 x Hegen Opslagdeksels (roze)
2 x Hegen Verzegelingsring

✓ Complete set inclusief opslagbakjes en handkolf
✓ Stil en compact – past in de palm van je hand
✓ Tot wel 36 verschillende kolfcombinaties
✓ Toeschietreflex stimulatie én massage functie
✓ Enkel of dubbel kolven
✓ USB oplader (2,5 uur oplaadtijd)
✓ Ontwikkeld in samenwerking met lactatiekundigen

✗ Exclusief kolf BH voor handsfree kolven
✗ Duurder dan gemiddeld

Het Hegen Dubbel Elektrisch Kolfapparaat is exclusief verkrijgbaar op de website van Hegen. Klik hier en ga naar de webshop.

.


Ardo Calypso Double Plus

Beste Borstkolf met gesloten systeem

Beste Borstkolf met gesloten systeem

Als je op zoek bent naar een super stille borstkolf met nét dat beetje extra hygiëne tijdens het kolven, dan is de Ardo Calypso precies wat je zoekt. Door de Ardo “Vacuüm Seal”-technologie ontstaat een gesloten systeem, waardoor op geen enkel moment moedermelk in de slang en de pomp kan komen. Dit gesloten systeem beschermt zowel de moedermelk en de pomp tegen verontreinigingen. Ook de Calypso heeft een twee-fasen-systeem waarbij zelfs de zuigkracht en frequentie (cyclus) van de kolf onafhankelijk van elkaar kan worden aangepast voor maximale melkproductie. De kolf komt met drie verschillende maten borstschelpen om te garanderen dat jij de maat kan vindt die bij jouw tepels past. 

Deze set komt kompleet met de volgende onderdelen:

2x Afkolfset met borstschelp 26mm
2x Borstschelp 31mm
2x Inzetstuk 28mm
2x Optiflow
Reinigingsborstel
Flessenhouder
6 extra flesjes
Zakje
Borstvoedingstas
Koeltas met koelelementen
Adapter
Handgreep om je elektrische borstkolf om te vormen tot een handkolf

✓ Complete set met borstvoedingstas en koeltas
✓ Werkt zeer stil
✓ Hygiënisch dankzij “vacuum-seal” technologie
✓ Vacuüm en snelheid (8 standen) zijn individueel instelbaar
✓ Meegeleverde handgreep ook mogelijkheid voor handmatig kolven
✓ Werkt zowel met batterijen als op netstroom
✓ Ontwikkelt in samenwerking met lactatiekundigen

✗ Borstkolf heeft veel losse onderdelen
✗ Baterijfunctie vraagt veel batterijen
✗ kolfonderdelen kunnen lastig schoon te maken zijn

.

Misschien vindt je dit ook interessant:

Krampjes

Krampjes

Borstvoeding loopt terug – Deze redenen verklaren het

Borstvoeding loopt terug – Deze redenen verklaren het

Borstvoeding – 9 dingen die elke moeder zou moeten weten

Borstvoeding – 9 dingen die elke moeder zou moeten weten

Je moedermelk opwarmen op een veilige manier – zo doe je het

Je moedermelk opwarmen op een veilige manier – zo doe je het

Wanneer kan een baby zitten? Dit kan je verwachten

Wanneer kan een baby zitten? Dit kan je verwachten

Tandjes poetsen Baby – Alles stap voor stap uitgelegd

Tandjes poetsen Baby – Alles stap voor stap uitgelegd

Warmte uitslag Baby – Symptomen, behandelen en voorkomen

Warmte uitslag Baby – Symptomen, behandelen en voorkomen

Kan je baby zitten? Zo kan je hem helpen het te versnellen

Kan je baby zitten? Zo kan je hem helpen het te versnellen

De beste producten voor jou en je baby:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *