Postnatale depressie

Depositphotos

De Oudertelefoon

Opvoeden kan vragen en problemen met zich meebrengen. Vaak sta je er dan alleen voor en weet je niet wat te doen. Vanaf nu is er hulp. De Oudertelefoon.

Opvoeden is een kunst

Opvoeden is een kunst. En wonderwel bezit je als ouders vaak automatisch de juiste eigenschappen om te slagen in het opvoeden van je kind of kinderen. Maar natuurlijk heb je niet zomaar antwoord op alle vragen en uitdagingen die opvoeden met zich meebrengt. Misschien kan je met je vragen terecht bij vriendinnen, je ouders, of leer je van andere ouders hoe zij bepaalde dingen aanpakken.

Alleen zijn er soms van die uitdagingen, vragen of twijfels die je liever niet met anderen bespreekt, omdat dat in jou ogen ongemakkelijk voelt. Dan biedt het internet je wellicht uitkomst. Je surft wat op een website en stelt wellicht je vragen in facebookgroepen. Maar echt even een luisterend oor voor je problemen vind je misschien niet. Je blijft eigenlijk nog steeds alleen achter en weet je nog steeds niet hoe je jou probleem, hoe klein dan ook, moet aanpakken.  

Oudertelefoon

Sinds mei 2020 is er een nieuw initiatief gelanceerd: De Oudertelefoon. Gewoon een telefoonnummer wat je anoniem kan bellen voor al je vragen of problemen die je in de opvoeding ondervindt. De oudertelefoon is er voor iedereen, voor jou als ouder/verzorger, voor opa en oma, voor bonus kinderen, voor de oppas, kortom iedereen die opvoedt. Wil je toch liever digitaal, dan kan je ook chatten met de oudertelefoon.

Wie zit er aan de andere kant van de lijn

Als je belt of chat met de oudertelefoon krijg je een vrijwilliger aan de lijn met ervaring in de zorg, het onderwijs, psychologie, coaching of de pedagogiek (opvoedkunde). De vrijwilliger luistert graag naar jou verhaal, kan met je meedenken en zo vind je samen vaak de oplossing. Mocht je er niet zomaar uitkomen, dan weet de vrijwilliger vrijwel zeker andere instanties of deskundigen waar ze je naar kan doorverwijzen.

Voor alle vragen van opvoeders

De Oudertelefoon is er dus voor iedereen die vragen heeft over opvoeden. Weet je niet wat je aan moet met je huilbaby, of wordt het achter het behang plakken voor jou een serieuze optie? Heeft je puber onuitstaanbaar gedrag, verkeerde vrienden, of zit hij de hele dag te gamen? Kom je met je partner niet op één lijn wat opvoeding betreft? Of verdenk je de ex-partner van je dochter van kindermishandeling, bel met de Oudertelefoon en vraag om raad.

De Oudertelefoon is bereikbaar op telefoonnummer 085 130 46 58 (lokaal tarief)

Kijk voor openingstijden en voor de chatfunctie op https://www.oudertelefoon.nl

Vrijwilliger worden

Het kan natuurlijk ook zijn dat je dit bericht leest en van jezelf weet dat je de Oudertelefoon wil en kan helpen. Als jij je wilt aanmelden als vrijwilliger kijk dan hier: https://www.oudertelefoon.nl/vrijwilligers

Misschien vindt je dit ook interessant:

Tandjes poetsen Baby – Alles stap voor stap uitgelegd

Tandjes poetsen Baby – Alles stap voor stap uitgelegd

Wanneer krijgt baby tanden – Symptomen en tekenen van tanden

Wanneer krijgt baby tanden – Symptomen en tekenen van tanden

TV voor een baby – Waarom moet je het voorkomen?

TV voor een baby – Waarom moet je het voorkomen?

Eerste tandjes baby 3 maanden – veel gestelde vragen beantwoord

Eerste tandjes baby 3 maanden – veel gestelde vragen beantwoord

Baby vecht tegen slaap – Dit is wat je kan doen

Baby vecht tegen slaap – Dit is wat je kan doen

Hoe laat ik mijn baby doorslapen?

Hoe laat ik mijn baby doorslapen?

Baby slaapt niet door – 10 tips die kunnen helpen

Baby slaapt niet door – 10 tips die kunnen helpen

Badritueel baby

Badritueel baby

De beste producten voor jou en je baby:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *