Little Dutch vormenstoof

Een houten Little Dutch vormenstoof is erg leuk voor het oefenen van de fijne motoriek en de oog- handcoördinatie, maar hij ziet er ook nog eens leuk uit. Het is een mooi accessoire voor in de babykamer of de woonkamer. De vormenstoof is leuk te combineren met de andere producten uit de Wild Flowers, Ocean of Little Goose collecties. Door de mooie houten vormgeving en het duurzame materiaal is het ook een prachtig kraamcadeau. De Little Dutch vormenstoof gaat jaren mee.

Met een houten vormenstoof van Little Dutch leert je kindje spelenderwijs verschillende kleuren en vormen herkennen.

Wat is een vormenstoof?

Een vormenstoof is echt klassiek speelgoed. Het is leuk en ook nog eens heel leerzaam. Een vormenstoof is een houten kist met daarin gaten. Elk gat heeft een bepaalde vorm. Bij de vormenstoof zitten losse houten vormen. Elke vorm past precies door een gaatje heen. Ook heeft elke vorm een eigen kleur. Je kindje moet proberen om de juiste vorm door de juiste opening te duwen. De vormenstoof gaat gemakkelijk weer open door middel van een schuif deksel. Zo kun je de vormen er weer uit halen en opnieuw beginnen.

Wat leert je kindje ervan?

De houten vormenstoof van Little Dutch is een creatief sorteerspel. De vormenstoof stimuleert het tastzintuig en de ogen. Je kindje zal door voelen en kijken al snel in de gaten hebben dat alle vormen verschillend zijn. Ze oefenen met het herkennen en onderscheiden van kleuren en vormen. Dit is ook een mooie oefening voor de oog- handcoördinatie. De vorm moet natuurlijk precies goed gedraaid worden om in het gat te passen. Je kindje moet goed afstemmen wat hij ziet en wat hij met zijn handen doet.

Verschillende soorten

De Little Dutch vormenstoof is er in drie verschillende uitvoeringen. De Wild Flowers vormenstoof heeft een roze tint en zoals de naam al doet vermoeden bloemetjes en insecten. De Ocean vormenstoof is blauw en heeft mooie waterplanten en dieren op de houten vormenstoof staan. Als laatste is er nog een vormenstoof uit de Little Goose collectie. Deze is mintkleurig met de bekende ganzen uit deze collectie erop.

Materiaal

De Little Dutch vormenstoven zijn gemaakt van stevig hout. Kleine kinderhandjes pakken de verschillende vormen gemakkelijk vast om ze vervolgens in de juiste opening te duwen.

De Little Dutch vormenstoven zijn vierkant. Ze zijn 13,7*13,7*13,7 centimeter. Een perfect formaat voor kleine peuter handjes.

Vanaf welke leeftijd kun je een vormenstoof aanbieden?

De Little Dutch vormenstoven zijn geschikt vanaf ongeveer 12 maanden. Voor de meeste kindjes is het dan nog erg lastig om de vormen door het juiste gaatje te duwen. Meestal rommelen ze dan voornamelijk nog wat met de losse vormen en de stoof zonder deksel. Je zult merken dat je kindje snel door heeft dat de vormen door de gaatjes passen. In het begin is dit natuurlijk best wel lastig. Het kan gepaard gaan met wat gemopper en frustratie. Als het eenmaal gelukt is om de vorm door het juiste gaatje te duwen zul je zien dat je kindje ontzettend trots is en jij natuurlijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *