Luieremmer
Als jonge ouder zul je soms verbaasd staan van de hoeveelheid luiers die er door heen gaan. De pakken luiers zijn niet aan te slepen.
Wist je dat:
- Je kind gemiddeld 7 luiers per dag gebruikt
- Dat is gelukkig wel afneemt naarmate ze ouder worden
- Als je baby aan de vaste voeding gaat de ontlasting veranderd en hiermee ook meer gaan ruiken
- De wegwerpluier eigenlijk pas net 100 jaar bestaat? In 1917 is de wegwerpluier bedacht door Marion Donovan
- Moeders vaker de luier verschonen dan vaders. Dat de smoes: jij kan het beter. Gevolgd door de smoes: Vieze luier, ik ruik helemaal niets. Dan door vaders vaak gebruikt wordt.
(bron: rd.nl)
Al die luiers moeten natuurlijk wel worden opgeruimd. Je kan in het begin nog denken dat je elke keer na het verschonen van een luier naar de kliko gaat lopen maar je zal als snel merken dat je toch liever in de babykamer een goede manier van opruimen creëert. Gelukkig zijn er door de jaren heen hele goede systemen op de markt gekomen. Van oudsher kennen we de luier emmer met deksel. Deze werkt net als een gewone prullenbak. Je doet een zak in de emmer en als deze vol is wissel je deze om voor een nieuwe. Deze systemen bestaan nog steeds. Nadeel van deze emmer is de geur. De emmer/deksel houdt de geurtjes niet tegen, zeker niet als er meerdere poepluiers inzitten. Elke keer als je de deksel opdoet zal de geur zich door de kamer verspreiden. Gelukkig heeft men niet stil gezeten en zijn er allerlei systemen ontwikkelen die de geur tegen houden.
Luieremmer zonder navullingen:
Luieremmer Diaper Champ
In 2002 werd de Diaper Champ ontwikkelt. Een systeem van Nederlandse bodem die geurtjes uit de luieremmer tegenhoudt. Door een gewicht in de deksel blijft de geur van de vieze luiers in de luieremmer in de emmer. De deksel zorgt er voor dat de bovenzijde wordt afgesloten waardoor vieze geurtjes niet kunnen ontsnappen. Voor de Diaper Champ hoef je geen speciale navullingen te kopen. De luieremmer werkt ook met gewone vuilniszakken. Een bijkomend voordeel van de Diaper Champ is de hoogte. De Diaper Champ is in verschillende maten verkrijgbaar. De hoogste maat is ideaal voor naast de commode. Je kan hem dan gebruiken zonder dat je hoeft te bukken. In combinatie met de handige hendel zorg je er hierdoor voor dat je veilig je baby kan verschonen want een luier in de emmer deponeren doe je met 1 hand.

Ubbi luieremmer
Diaper Champ is niet de enige die werkt met een systeem op basis van gewone vuilnizakken. Ook de Ubbi luieremmer werkt zonder navulsysteem. Je kan ook voor deze luieremmer gewone vuilniszakken gebruiken. De Ubbi luieremmer heeft een net iets vriendelijker ontwerp dan de Diaper Champ. En het grootste voordeel is toch wel het aantal kleuren waarin de Ubbi luieremmer verkrijgbaar is. Van knalroze tot goud. Er is zeker wel een kleur te vinden die past bij de stijl van je babykamer. Zo wordt je luieremmer dus echt een onderdeel van de kamer i.p.v. een noodzakelijke gebruiksartikel.
Luieremmer met navullingen:
Korbell Luieremmer
De Korbell Luieremmer werkt met hetzelfde principe als de Diaper Champ. De deksel zorgt er voor dat geurtjes in de emmer blijven. In tegenstelling tot de Diaper Champ werkt de Kobrell luieremmer met navullingen. Je kan dus niet gewone vuilniszakken gebruiken. Daarin tegen is de Korbell emmer wel goedkoper in aanschaf. Ook vinden vele het ontwerp van de Korbell luieremmer een stuk mooier en moderner. De Korbell emmer heeft niet alleen een mooier ontwerp, hij is ook verkrijgbaar in verschillende mooie pastelkleuren waardoor hij beter in de babykamer past.
Luieremmer Tommee Tippee
Ook de luieremmer Tommee Tippee werkt met navullingen. Echter in tegenstelling tot alle andere luieremmers verpakt de luieremmer Tommee Tippee de luiers per stuk. Door de luiers op deze manier te verpakken heb je dus minder tot geen last van geurtjes. Ondanks de kosten van de navulling lees je over de Tomme Tippee hele goede referenties en zijn de jonge ouders blij met hun aanschaf.
Bijkomend voordeel van de Tommee Tippee is het ontwerp. Zo is hij onder andere klein van stuk waardoor hij niet echt opvalt. En als je uit de luiers ben kan je dit model ook heel erg goed als prullenbak gebruiken. Je schaft dus echt een luieremmer aan die heel erg lang meegaat.
Schaf meerdere luieremmers aan.
Zet er een in de babykamer maar ook een in de keuken of woonkamer. Je zult niet altijd je kind op de babykamer verschonen. Ook in de woonkamer verschoon je regelmatig een luier. Zorg dat ook hier een luieremmer staat zodat je niet elke keer voor 1 luier naar de kliko hoeft te lopen. Vieze luiers kan je namelijk beter niet in je eigen (keuken) prullenbak opbergen, daar heb je de hele dag last van. Schaf voor in de woonkamer een kleine luieremmer aan, dat is meer dan voldoende.
Diarree poepluiers
Als je baby diarree heeft is het verstandig om wel de luiers meteen naar de kliko te brengen. Is dat geen mogelijkheid gebruik dan tijdelijk losse luierszakjes. Doe je poepluier in een los luierzakje. Knoop deze dicht en doe hem dan pas in de emmer.

Geef een reactie