Nijntje loopwagen

Een loopwagen kan natuurlijk niet ontbreken bij de babyuitzet. Je hebt het niet direct nodig, maar na een aantal maanden zal je kindje er veel plezier aan beleven. Een loopwagen is een hulpmiddel bij het zelfstandig leren lopen. Wanneer je kindje een beetje kan wandelen aan twee handen kun je gaan oefenen met de loopwagen. Zo kan je kindje zelfstandig rond gaan stappen. Een openbaring voor je kindje en een verlichting jou! Met een loopwagen van Nijntje weet je zeker dat het een schot in de roos is.

De populaire Nijntje loopwagen verschijnt jaarlijks in een andere uitvoering. De meeste loopwagens zijn voorzien van rubberen banden. Zo rijdt hij gemakkelijk over elke ondergrond. De lopenwagens zijn geschikt vanaf een jaar.

Wat is een loopwagen

Een loopwagen of loopkar of duwkar is een wagentje op vier wielen. Het heeft een stang, zodat je kind zich kan vast houden bij de eerste stapjes. De loopwagen heeft geen zwenkwielen, dus hij rijdt alleen rechtdoor. Als je kindje een bocht wil maken zal hij de loopwagen een beetje op moeten tillen of verschuiven.

De loopwagens zijn al zeer geschikt zodra je kindje zelfstandig kan zitten. Op een aantal loopwagens zitten leuke rateltjes, draaiknoppen of drukknoppen. Hier kan je kindje natuurlijk al snel mee spelen voordat het kan lopen.

Zodra je kindje zijn eerste stapjes begint te zetten kan hij de loopwagen gebruiken om zich op te trekken, vast te houden en te ondersteunen bij het lopen. Zo traint hij de spierkracht van zijn armen en benen.

De loopwagens kantelen niet zo makkelijk, waardoor kinderen er goed op kunnen steunen zonder dat hij omvalt.  Het is echt een uitkomst voor baby’s en dreumesen die steeds willen lopen, maar het nog niet zelf kunnen. Om nou de hele tijd hun handjes vast te houden en heen en weer met ze te lopen is best vermoeiend. Een loopwagen is een mooie vervanger. Met de loopwagens kan je kind de wereld ontdekken.

Verschillende loopwagens

Er zijn een aantal verschillende loopwagens te verkrijgen. We vertellen jullie graag de verschillen daartussen.

Een loopwagen met een lege kar:

Deze is voor je kindje interessant zodra hij wat ondersteuning kan gebruiken met lopen. Ze kunnen van alles meenemen in de kar. Bijvoorbeeld een Nijntje knuffel, een pop of ander (Nijntje) speelgoed.

Een loopwagen met een kar vol blokken:

Je kindje kan al snel spelen met de houten blokken. Een mooie toren bouwen kunnen ze over het algemeen vlak na hun eerste verjaardag. Zodra je kindje wat ouder is en toe is aan zijn eerste stapjes is deze loopwagen heel handig. Zo kan hij zich optrekken en zijn evenwicht leren bewaren. Daarna kan je kindje gauw op ontdekkingstocht.

De activiteiten loopwagen:

Er zijn ook loopwagens met allerlei activiteiten erop. Hier kun je geen spullen in stoppen, maar wel mee spelen. Deze loopwagens zijn geschikt om al eerder mee te spelen, want hij bevat diverse activiteiten. Zo kan je kindje spelen met de vormenstoof of allerlei figuren en vormen bewegen. Door de vele bewegende elementen en de vrolijke kleuren is deze loopwagen ideaal voor kinderen die nog niet kunnen lopen. Zodra je kindje kan lopen is hij natuurlijk nog steeds ontzettend leuk.

Welke loopwagen is het meest geschikt?

Er is niet een loopwagen het meest geschikt. Bedenk wat jij belangrijk vindt wat je kindje ermee kan doen. Bij de volgende vraag lees je een aantal aandachtspunten voor de aankoop van een loopwagen. De eisen die je hieraan stelt zal bepalen welke loopwagen het meest geschikt is voor jouw kindje.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een loopwagen?

Er zijn ontzettend veel verschillende loopwagens te koop. Natuurlijk let je bij de aanschaf van de loopwagen op hoe hij eruit ziet, maar er zijn nog meer punten waar je op kunt letten bij de aanschaf van een loopwagen. Hierbij kun je denken aan het gewicht, welk materiaal, soort wielen, waar zit het zwaartepunt, hoeveel loopruimte is er, hoogte van de duwstang, weerstand bij het duwen.

Vanaf wanneer kun je een loopwagen gebruiken?

Zodra je kindje zelfstandig kan zitten kan hij de loopwagen gebruiken, maar dan zal hij vooral gebruik maken van de activiteiten die de loopwagen heeft. Vanaf het moment dat je kindje langs meubels of aan twee handen gaat wandelen kun je gaan oefenen met de loopwagen. Dat zal zo ongeveer rond 15 maanden zijn, maar de ontwikkeling verschilt natuurlijk per kindje. Kijk goed naar je kindje, zodra jij denkt dat hij er klaar voor is kun je het proberen. Merk je dat het nog te lastig is dan wacht je nog even.

Is een loopwagen veilig?

Een loopwagen is veilig, maar zoals bij al het speelgoed moet je je kindje wel in de gaten houden. Alle Nijntje loopwagens zijn CE gekeurd.

Waar koop ik een Nijntje loopwagen

De loopwagens van Nijntje zijn erg populair. Ze zijn daarom vaak uitverkocht. Je kan het beste slagen bij Pink and Blue of bij Bol.com

Geen Nijntje loopwagen verkrijgbaar? Gelukkig is er nog een enorm aanbod aan leuke loopwagens:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *