Little Dutch houten speelgoed

Little Dutch is inmiddels een van de bekendste speelgoedmerken van Nederland. Zij hebben onder andere een uitgebreid assortiment tijdloos houten speelgoed. Het speelgoed is van goede kwaliteit en voorzien van stijlvolle kleuren, dessins en illustraties. Ieder jaar worden er een aantal nieuwe producten aan hun assortiment toegevoegd.

Little Dutch poppenhuis

Little Dutch heeft een prachtig poppenhuis in het assortiment. Het is een echte eyecatcher in de kamer. Het is gemaakt van stevig hout. Het witte huis heeft speelse blauwe luiken. Je kunt het poppenhuis openklappen, zodat je overal goed bij kunt. Het dak kun je er vanaf halen, zodat je ook op zolder kunt spelen. Het poppenhuis wordt geleverd met negentien basis meubels en accessoires. Je kunt het poppenhuis nog verder uitbreiden met huisdieren, een keuken, een babykamer, een kinderkamer en natuurlijk poppetjes.

Little Dutch houten treinbaan

Little Dutch heeft een mooie XXL basisset voor een houten treinbaan. Er zitten meer dan honderd onderdelen in deze basisset. Biedt de basisset toch nog niet genoeg creatief speelplezier? Je kunt de set nog verder uitbreiden! Ze hebben een brandweerkazerne, garage, dierentuin en een treinstation. Ook verkopen ze een blokkenset waarmee je de stad na kunt bouwen. Zo kun je eindeloze avonturen beleven in de stad. Je kunt op de trein stappen, maar ook de bus, taxi of auto pakken om de stad te verkennen.

Little Dutch heeft ook een set met bedrijfs- en hulpverleningsvoertuigen in het assortiment. Ze zijn speciaal ontworpen voor bij de houten treinbaan. De voertuigen kunnen ook op de treinrails rijden, zodat ze overal in de stad op tijd hulp kunnen bieden.

Elk houten figuurtje is aan beide kanten voorzien van een gedetailleerde illustratie, waardoor je ze aan beide kanten kunt gebruiken. Alles is gemaakt van FSC-gecertificeerd hout.

Little Dutch speelgoedkeuken

Little Dutch heeft twee erg leuke houten speelgoedkeukentjes in het assortiment. Een roze en een mint groene. Beide keukens hebben een oven met deur, opbergplank, een gootsteen met kraan, een klok en twee gaspitten.

In de speelgoedkeuken kan je kleine chef de heerlijkste gerechten bereiden. Je kindje kan gelijk aan de slag met het bijpassende keukengerei, de pannen en het peper- en zoutstel. Je kunt los groente en fruit kopen.

Ze verkopen ook nog allerlei leuke accessoires die natuurlijk niet kunnen ontbreken in de keuken, zoals een koffiezetapparaat, broodrooster, theeservies of een weegschaal.

Little Dutch voertuigen

Little Dutch heeft allerlei verschillende voertuigen in het assortiment. Je kunt heel goed spelen met een van de voorwerpen. Wanneer deze echt in de smaak valt is het natuurlijk leuk om de collectie verder uit te breiden.

Zo heb je een busje, auto, sportauto, tractor en een pick-up. Er is ook een leuke set met een ambulance, politieauto en brandweerauto.

Alle auto’s hebben stevige houten wielen. Ze staan natuurlijk ook super leuk ter decoratie in de babykamer!

Little Dutch heeft ook een aantal houten treinen in het assortiment. Ze zijn er in verschillende thema’s en kleuren. Bovenop de trein zitten blokken. Zo kun je steeds andere wagons samenstellen. Ook de treinen zijn een leuk accessoire op de babykamer.

Een ander leuk item uit de collectie is een houten transportwagen met oplegger. Op de oplegger staan vier auto’s. Je kunt de oplegger uitklappen, zodat de auto’s erop en eraf kunnen rijden. Deze transportwagen met oplegger houdt je kindje wel een tijdje bezig!

Little Dutch babygym

Little Dutch heeft vier verschillende versies van de babygym. Drie zijn afkomstig uit de Ocean collectie de andere babygym is afkomstig uit de Little Goose collectie.

Het frame is gemaakt van stevig hout. Aan de horizontale balk hangen drie zachte speeltjes. De speeltjes hebben verschillende texturen. Een van de drie speeltjes heeft een spiegeltje. Altijd een succes bij kinderen! Ze stimuleren je baby om te grijpen en pakken. De babygym stimuleert de oog- handcoördinatie en prikkelt verschillende zintuigen.

Little Dutch werkbank

Speciaal voor kleine klussers heeft Little Dutch een werkbank ontworpen. Er zit allerlei gereedschap bij waarmee je kindje direct aan de slag kan. Hij kan timmeren, zagen en bouwen. Er zitten 48 onderdelen bij de werkbank, zoals een hamer, schroevendraaier, blokjes, plankjes, boutjes en moertjes. Wil je er echt uit zien als een aannemer, dan kun je de gereedschapsgordel omdoen. Zo heb je al het gereedschap binnen handbereik!

Wanneer je de werkbank verder uit wilt breiden kun je een gereedschapskist van Little Dutch kopen. Hierin zitten nog twintig onderdelen. Een mooie aanvulling op de werkbank.

Little Dutch rollerbaan

Ze hebben een roze en een blauwe versie van de rollerbaan. De rollerbaan bestaat uit vier banen die schuin boven elkaar bevestigd zijn. De auto of een versiert wiel racet zo naar beneden. Zet ze één voor één boven op de rollerbaan, laat hem los en hij racet naar beneden. Je kindje zal het geweldig vinden!

Little Dutch hamerbank

Er zijn vijf verschillende soorten hamerbanken uit verschillende collecties.

Sla met de hamer op de zes gekleurde houten staafjes. Kan jouw kindje alle gekleurde houten staafjes in de houten hamerbank slaan? Wanneer alle staafjes erin geslagen zijn kun je de hamerbank omdraaien en opnieuw beginnen.

Dit is een goede oefening voor de oog- handcoördinatie en de motoriek van je kindje.

Zoals je waarschijnlijk wel hebt gemerkt heeft Little Dutch een uitgebreid assortiment houten speelgoed. Je kunt er voor ieder budget slagen!

Welke items zijn er in de collectie van Little Dutch houten speelgoed?

De collectie is heel erg uitgebreid. De collectie bestaat uit een poppenhuis, een treinbaan, een speelgoedkeuken, een babygym, een werkbank, een rollerbaan en een hamerbank. Voor de keuken, het poppenhuis en de treinbaan zijn nog allerlei uitbreidingen te koop.

Voor welke leeftijd is het Little Dutch houten speelgoed?

De items uit de collectie van Little Dutch kan je al aanschaffen als je kindje nog een baby is. Voor de allerjongste is er namelijk de houten babygym. Als je kindje iets ouder is kan het veel speelplezier hebben aan het houten speelgoed maar ook met de Little Dutch loopfiets.

Houten speelgoed kan soms een beetje kleurloos zijn, is het speelgoed van Little dutch dit ook?

Absoluut niet. De spullen uit de houten speelgoed collectie van Little Dutch zijn er in verschillende kleuren. Bijna elk item is sowieso verkrijgbaar in pastelblauw of pastelroze. En bij sommige items zijn er nog meer kleuren beschikbaar.

Zorgt het Little Dutch houten speelgoed voor veel creativiteit/ uitdaging?

Bij het poppenhuis, de trein en de keuken zijn allemaal uitbreiding te koop. Met deze uitbreiding wordt spelen nog leuker. Voor de keuken is er houten keukenapparatuur te koop zoals een broodrooster of koffiezetapparaat. Maar er is ook een snijset, een servies en een houten taart verkrijgbaar. Kortom voldoende voor uren speelvermaak.

Zijn de items van de Little Dutch houten speelgoed collectie met elkaar te combineren?

De items zijn zeker goed met elkaar te combineren. Dat komt al omdat alles gemaakt is in dezelfde pastelkleuren. Dit zorgt er ook voor dat het een rustig geheel blijft. De hamerbank is voor goed te combineren met de treinbaan en de werkbank. Maar ook het andere speelgoed van Little Dutch, zoals bijvoorbeeld de vormenstoof, matched goed bij elkaar.