voetverzorging zwanger

Voetverzorging tijdens de zwangerschap

Voor je het weet zeul je in je zwangerschap extra kilo’s mee. Zo wordt een middag shoppen, een dagje weg, of gewoon iets doen met je gezin ineens een hele opgave. Hier is natuurlijk een oplossing voor, geef je voeten wat extra aandacht en liefde. 

Je zal misschien denken waarom extra aandacht voor mijn voeten nu ik zwanger ben?!
Je zwangerschap heeft invloed op je bloedcirculatie, er wordt gemiddeld 20% meer bloed door je lichaam gepompt. Zware en vermoeide benen kunnen het gevolg zijn. Als je gewicht dan ook nog eens toeneemt is dit allemaal weer een extra belasting voor je lichaam. Zorg dus voor een goede voetverzorging als je zwanger bent. Je wilt immers niet met opgezette voeten vol vocht je zwangerschap door toch? Vocht is nodig om de transport van zuurstof en voedingsmiddelen naar je kindje te vervoeren maar helaas zakt het vocht door de zwaartekracht tijdens de zwangerschap dikwijls naar je voeten.

We hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet!

  • Denk eens aan een voetmassage (je partner?) of voetreflexologie tijdens je zwangerschap. Het bevordert de doorbloeding en daarmee de vochtafvoer! En zeg zelf: het is toch ook gewoon heerlijk ontspannen?
  • Drink bij opgezwollen voeten (oedeem) veel water en let op wat je eet, niet te zout.
  • Blijf lekker in beweging!
  • Neem wisselbaden om de bloedsomloop te stimuleren.
  • Bezoek eens een pedicure om je voeten te laten verzorgen. Door de verlegging van het zwaartepunt worden de voetbogen anders belast en dat kan overtollig eelt, likdoorns en andere kwaaltjes veroorzaken. Weg ermee!
  • Smeer je voeten in met een verzorgende crème en biedt ze zo extra ondersteuning om het overtollige vocht af te voeren.
  • Sterk transpirerende voeten creëren een goede voedingsbodem voor voetschimmels als je zwanger bent. Verzorg je voeten dus goed!
  • Al met al, zorg goed voor jezelf en geniet voor de volle 100% van je zwangerschap. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *