Babykamer compleet

Koop je een babykamer compleet in 1 keer of ga je voor losse onderdelen? Wij laten je zien wat er mogelijk is.

Moederschap begint al vroeg. De meeste mensen zeggen dat dit begint als je positief test, andere zeggen dat dit begint op het moment dat je de baby voor het eerst voelt en weer andere zeggen dat je pas van moederschap mag spreken op het moment dat je bevallen bent. Ik vind eigenlijk dat moederschap al begint op het moment dat je begint met zwanger worden. Dan maak je namelijk keuzes, keuzes voor je toekomstige baby. Je kiest dat je stopt met roken of drinken. Je gaat gezonder leven.

Maar je gaat ook nadenken over wat jij kan doen om je kindje zo goed mogelijk op te voeden. Ga je parttime werken? Gaat je kindje naar een kinderdagverblijf, gastouder of vraag je of de grootouders komen oppassen? En naast alle soms moeilijke keuzes die je hiervoor moet maken komen er ook leuke keuzes. Al voordat je zwanger bent ga je namelijk ook fantaseren. Hoe gaat je kindje heten? Hoe ga je het opvoeden? Wel of geen borstvoeding? En ga je creatief aan de slag met allerlei 2e hands meubelen of koop je de babykamer compleet in een 1 keer zodat alles bij elkaar past.

We willen je helpen met jouw keuzes en hebben daarom een aantal complete babykamers op een rijtje gezet. Dan hoef jij alleen nog maar de stijl te bepalen.

Babykamer compleet kopen

Als je een babykamer compleet in 1 keer koopt zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het allerbelangrijkste is natuurlijk de ruimte. Want hoe groot is het kamertje, hoeveel meubels kunnen er in. Voor mijn oudste zoon kon ik een complete babykamer kopen. Zijn kamer was 2,5 bij 4. Een smalle kamer maar er was genoeg ruimte voor een kast, een commode en een ledikant. Wij hebben toen een babykamer hout nerf gekocht. Alles in een lichte tint want er kwam in dat kamertje niet veel licht naar binnen. Bij mijn jongste zoon moest ik zelf gaan puzzelen, bij hem moest ik een kleine babykamer inrichten. Het kamertje was 2,5 bij 2. Meer dan een wieg, later een ledikant, en een commode konden er niet instaan. Bij hem had ik dus niet de mogelijkheid om een complete babykamer te kopen. Wat best een uitdaging was. Een babykamer compleet in 1 keer kopen is toch een stuk makkelijker. Het biedt je een makkelijkere basis. Je hoeft dan alleen nog maar na te denken over een algemeen babykamerthema en daar pas je de stijl + de kleur van de babykamer op aan.

Babykamers wit

Een groot deel van de complete babykamers is wit. Wit is natuurlijk ook een hele goede basis bij het inrichten van de babykamer. Er is ook een groot assortiment aan witte babykamers. Zo zijn er van de commode wit alleen al 100 verschillende verkrijgbaar.

Ga je voor een moderne babykamer dan kan je een hoogglans witte babykamer kiezen. Wil je liever een landelijke babykamer dan kan je een mat witte babykamer kiezen. Als je al weet of je een jongen of een meisje krijgt kan je babykamers wit combineren met blauw of roze tinten.
Wit is ook een goede basis kleur als er weinig licht in de babykamer komt. Door te werken met lichte tinten zorg je dat het open blijft.

Babykamer zwart

Ben jij meer een stoere ouder en wil je ook met een stoer thema je babykamer inrichten? Dan is een zwarte babykamer een betere basis voor jou. Zwart combineert erg goed met een stoer thema zoals een panterprint, zwart/grijs of urban thema. In een kleine babykamer zou ik geen zwart gebruiken omdat dit de ruimte kleiner doet lijken. Heb je echter voldoende ruimte en wil je los met een stoer thema dan zijn er verschillende zwarte basisset verkrijgbaar.

Bij een zwarte babykamer heb je minder kans op vlekken. Zwart is nu eenmaal minder besmettelijker dan wit. Zwart kan daarin tegen soms wel moeilijker te combineren zijn. Zwart kan de kamer donkerder laten lijken en zeker voor een babykamer wil je juist veel vrolijkheid. Gelukkig zorgt een zwarte babykamer wel weer voor mooie contrasten met bijvoorbeeld roze, geel of mintgroen. Kijk dus goed naar het thema en de kleuren die je wilt gaan gebruiken.

Babykamers grijs

Zijn wit en zwart niet je kleur maar je wilt wel een makkelijke basis kijk dan eens naar babykamers grijs. Grijs biedt je namelijk veel mogelijkheden. Persoonlijk vind ik dat je met grijs veel kan werken met vrolijke kleuren. Geel, oranje, groen zijn allemaal kleuren die goed passen bij een grijze babykamer. Als je wil werken met een landelijk thema is grijs een goede basis. Veel landelijke complete babykamers zijn ook in grijstinten.

Babykamer hout

Wil je niet in een standaard kleur gaan werken maar gelijk meer warmte in je babykamer ga dan voor hout. Een babykamer hout geeft je de mogelijkheid om op een natuurlijke manier een babykamer in te richten. Zeker als je houdt van duurzaamheid is een babykamer hout een goed idee. Daarbij kan je met een houten babykamer als basis het thema jungle.

Goedkope babykamers

Als een babykamer compleet in 1 keer koopt is het vaak een stuk goedkoper dan alles los. In onze shop vergelijken wij ook nog eens babykamers die bij verschillende aanbieders te koop zijn. Zo betaal je dus nooit teveel voor een babykamer. Goedkope babykamers horen bij de babyuitzet. Je betaalt al genoeg voor alles wat je als jonge ouder aan moet schaffen. Een babykamer tegen een lage prijs is dan mooi meegenomen. Zeker omdat je vaak maar hooguit 2 jaar van een babykamer geniet. Daarna gaat je kindje naar een groter bed dus zal je vaak ook de rest van het kamertje mee vernieuwen.

Veel gestelde vragen over een babykamer compleet in 1 geheel kopen:

Wat zit er meestal in een set van een complete babykamer?

De meeste sets bestaan uit een commode, ledikant en een kast. Bij de grotere babywinkels moet je wel even goed kijken want daar kunnen de basisset uit alleen een ledikant en commode bestaan. Je dient dan bij de keuze mogelijkheden aan te geven dat je een complete babykamer inclusief kast wilt.
Bij sommige sets zit er ook een plank voor boven de commode.

Waar zit er zoveel prijsverschil in een complete babykamer?

Dit heeft heel erg met kwaliteit te maken. Een goedkopere babykamer compleet heeft eerder kans op mankementen te vertonen. Een duurdere complete babykamer gaat vaak langer mee, dat is zeker handig als je een groot gezin wilt. Alle babykamers, of ze nu duur of goedkoop zijn, voldoen wel aan de veiligheidseisen.

Kan ik beter de babykamer compleet kopen of toch kiezen voor een set?

Dit ligt aan je wensen maar ook heel erg aan de ruimte. In een kleine babykamer kan je namelijk vaak geen set kwijt. Heb je een babykamer die wel die ruimte biedt ga je met een babykamer compleet in 1 set voor gemak. Jij hoeft niets te combineren en bent dus in 1 keer klaar.

Wat kost een gemiddelde babykamer set?

Zoals al eerder aangegeven verschillen de prijs enorm. Je kan al een kamer kopen voor € 200,- maar er zijn ook babykamer te koop voor € 2.000,-. Gemiddeld geeft men ongeveer € 500,- tot 700,- euro uit aan de babykamermeubels

Welke kleur babykamermeubel moet ik kiezen?

Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar. Wit, zwart, en hout zijn de meest verkochte kleuren. De kleur die jij moet kiezen hangt heel erg af van de grootte van de babykamer. Als de kamer niet erg groot is zou ik gaan voor een witte of licht houten babykamer compleet. Deze zorgt er voor dat de ruimte overzichtelijk blijft. Heb je alle ruimte en wil je een stoere babykamer? Ga dan voor zwart.
Bekijk dus eerst goed de ruimte en bepaal welke stijl jij de kamer wilt geven. Besluit aan de hand daarvan welke kleur daar het beste bij past.