kleine babykamer inchten

Kleine babykamer inrichten

Voor het inrichten van een kleine babykamer is het handig om de vloer zo leeg mogelijk te houden. Maak bijvoorbeeld gebruik van wandplanken. Dat geeft een ruimtelijk gevoel.

Ook de kleurkeuze is extra belangrijk in een kleine babykamer. De kamer lijkt groter wanneer je gebruik maakt van lichte frisse kleuren. Wittinten zijn hierbij een voor de hand liggende keuze. Vind je dit te saai? Combineer het dan met pasteltinten of grijstinten. Een leuke knalkleur kun je verwerken in textiel of accessoires. Wees hier zuinig mee, want een drukke kamer oogt kleiner.

Qua meubels zijn er ook handige opties voor kleine babykamers, zoals een Paso Doble ledikant. Dit is een ledikant en commode in 1.

Wil je toch liever een losse commode? Die kun je eenvoudig ophangen! In veel restaurants vind je een hangende, inklapbare commode op het toilet. Ben je handig? Of woon je samen met een handige klusser? Maak dan zelf een mooi exemplaar voor jullie baby. Zo ga je niet alleen creatief om met beperkte ruimte, maar haal je ook een persoonlijk meubel in huis.

Commode inrichten

Op vrijwel elke babykamer zie je een commode. Het is handig om je baby op te verschonen, maar al die opbergruimte is natuurlijk ook geen overbodige luxe. Wat moet er nou allemaal in een commode? Dat zal niet voor iedereen hetzelfde zijn, maar er zijn wel een aantal handige tips die je kunnen helpen bij het inrichten van je commode. Maak bijvoorbeeld gebruik van mandjes. Op die manier kun je alle spulletjes gemakkelijk sorteren. Richt er bijvoorbeeld een in voor de sokken, een voor de verzorgingsproducten en een voor de luiers. Hou met het inrichten van je commode rekening met of je links- of rechtshandig bent. Ben je rechtshandig zet dan de luiers en de billendoekjes aan de rechterkant. Dat verschoont een stuk gemakkelijker. Als je bij het kiezen van je commode kunt kiezen voor kastjes of lades dan zou ik kiezen voor lades. Zo kun je gemakkelijk bij alle spulletjes. Ook bij de spullen helemaal achterin. Een voor de hand liggende maar belangrijke tip is dat de belangrijkste spulletjes bovenaan liggen. De spulletjes die je dagelijks gebruikt moeten voor het grijpen liggen. Zo kun je je baby met een hand vast houden en met de andere hand de spullen pakken. Je kunt hierbij denken aan luiers, rompers of hydrofiele doeken.

Wanneer je baby net geboren is zul je nog niet zoveel merken van deze tip, maar binnen een paar maanden kan dit al heel anders zijn. Mooie decoratie op de commode ziet er heel leuk en gezellig uit, maar je kindje zal regelmatig om zich heen gaan grijpen. Dit zorgt ervoor dat je kindje zeker niet altijd stil zal blijven liggen. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk binnen handbereik van je kindje ligt.

Baby kledingkast inrichten

Nadat je je commode hebt ingericht heb je nog heel wat spulletjes over om in de kledingkast op te ruimen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleding in meerdere maten. Deze kun je handig sorteren op maat in de kledingkast. Ook zul je een voorraad luiers hebben die je ideaal kunt bewaren in de kledingkast. Wanneer je je luiertas graag op de babykamer wilt bewaren kun je die prima bewaren in de kast.

Wandplank babykamer

Een wandplank in de babykamer is ideaal en staat heel gezellig. Zet er een leuk mandje op waar je bijvoorbeeld een crème voor de billetjes in kan doen en zet er daarnaast een leuk lampje, knuffel, boekje of fotolijstje op en je hebt een leuke eyecatcher. De wandplank kan boven de commode, maar natuurlijk ook op een andere plek in de babykamer.

Muurstickers babykamer

Er zijn veel verschillende soorten muurstickers voor de babykamer. Je kunt hierbij denken aan teksten, woorden, dieren, wolkjes, bomen het is te veel om op te noemen.

Er zit ook verschil in het materiaal. Je hebt 3d-stickers, houten stickers of de bekende muurstickers of terwijl er is keuze zat!

Met een mooie muursticker kan een babykamer binnen enkele minuten omgetoverd worden tot juist die mooie prinsessenkamer, junglekamer, dierenkamer of iets heel anders.

Voor nog meer inspiratie kunt u een kijkje nemen bij onze andere blogs over de inrichting van een meisjes of jongens babykamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *