Zwarte babykamer

Een zwarte babykamer klinkt zwaar. Eigenlijk wil je namelijk in een babykamer vooral lieve zachte (pastel) kleuren gebruiken. Toch kan je met zwart al basis ook vele kanten op.

Want een zwarte babykamer kan ook lief en zacht zijn. Tegelijkertijd zorgt zwart in de babykamer voor een stoer tintje.

Wanneer kies je voor een zwarte babykamer?

De meeste mensen kiezen voor een witte of houten babykamer. Een kamer met zachte tinten. Zwart vinden we vaak toch allemaal een moeilijk kleur. Ook in het algemeen zie je in een interieur niet veel zwart. Toch is daar een aantal jaar geleden verandering in gekomen. Een aantal jaar geleden ontstond er namelijk een nieuwe trend: industrieel wonen. En bij deze trend worden vaak zwarte meubels gebruikt. Deze trend startte in de woonkamer maar is nu toe te passen in elke ruimte van het huis dus ook in de babykamer.

Nu wordt zwart niet alleen gebruikt bij een industriële babykamer. Er zijn nog veel meer leuke stijlen je maken met een zwarte babykamer. Zo is de zwart/witte babykamer ook een thema die we vaak terug zien. Als je kiest voor een zwart/witte babykamer heb je namelijk een hele goede basis voor een neutrale kinderkamer. Als je het geslacht niet wilt weten kan je na de geboorte nog alle kanten op met een zwart/witte babykamer. Na de geboorte kan je een extra kleur zoals blauw of roze gaan toevoegen.

En een zwarte babykamer kan je heel erg mooi combineren met mintgroen, okergele muren of warm oranje. Zwart zorgt er namelijk voor dat deze kleuren nog meer gaan “shinen”.

Zwarte babykamer

Zwart als kleur

Zoals al eerder aangegeven vinden vele zwart een kille kleur. Een kleur die je doet denken aan de duisternis. Toch heeft de kleur zwart ook veel positieve kanten. Zwart is bijvoorbeeld ook elegant. Zwart geeft een kamer glamour. Zwart is goed toe te passen in een babykamer mits op de juiste manier gebruikt. Ga je een kleine babykamer inrichten dan moet je wel uitkijken met de kleur zwart. Als je verkeerd gebruikt maakt van een donkere kleur in een kleine kamer kan deze kleur de kamer nog meer verkleinen.

Hoe pas je zwart goed toe in een kleine babykamer?

Gebruik de kleur zwart alleen in de meubels. Koop een zwarte babykamer. Of combineer deze met hout. Bij een kleine babykamer moet je geen muren zwart gaan verven. Dit verkleint de ruimte. Wil je toch iets met zwart op de muur maak dan gebruik van krijtbordverf. Teken een baan achter de commode of de wieg. Of wees creatief en maak een cirkel. Op dit vlak kan je een leuke tekst schrijven of leuke posters hangen. Door de zwarte achtergrond geef je de posters nog meer aandacht.

Babykamer zwart

Zoals al eerder gezegd is de zwarte babykamer erg populair geworden sinds de industriële woonstijl zijn intrede deed. Deze woonstijl is bij veel mensen populair. Mede ook omdat je deze stijl op veel manieren kan invullen. De industriële woonstijl kan je combineren met modern, landelijk of Scandinavisch wonen. En daarom ook heel erg goed toe te passen in de babykamer.

Door gebruik te maken van een zwarte babykamermeubels krijg je al snel een stoere look. De babykamer kan je verder aankleden met leuk behang.

Zwart is ook een uitstekende basis om te combineren met een leuke dierenprint. Krijgen jullie een meisje? Dan kan je de babykamer combineren met panter en luipaard patroontjes.

Bron bovenste foto: Cabino babykamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *