pret echo

Pretecho

Ben je al benieuwd hoe jullie baby er uit gaat zien? Dat is natuurlijk bij de geboorte gelijk duidelijk. Maar tijdens de zwangerschap is er natuurlijk al een behoorlijke dosis nieuwsgierigheid. Heeft jullie baby een bos haar of misschien kuiltjes in de wangen? Van wie heeft hij of zij het neusje? Met een pretecho is er een mogelijkheid om vele dingen te weten te komen.

Waarom een pretecho?

De naam zegt het al: een pretecho is een echo, die je gewoon voor de lol laat maken. Tijdens deze echo wordt er, anders dan bij een medische echo, niet naar mogelijke afwijkingen bij je baby gezocht. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat er toch een afwijking wordt gezien. Dat wordt dan in ieder geval aan jou gemeld. Tijdens de pretecho kijk je op een groot scherm naar je baby. Degene die de echo uitvoert neemt alle tijd voor je en legt precies uit wat je ziet.

Een pretecho is een mooi moment om ook eens de opa’s, oma’s, andere familieleden of vrienden mee te nemen om naar de baby te kijken. Iets wat bij de medische echo’s niet altijd mag. Voordat je iemand moet teleurstellen: vraag van tevoren wel even bij het pretecho-bureau hoeveel mensen je mee mag nemen.

Verschillende soorten pretecho’s

Als je een pretecho wil laten maken, heb je de keuze uit verschillende soorten: een 2D-, 3D- of 4D-echo.

2D- pretecho

Een 2D-echo is een dwarsdoorsnede van je baby, in zwart-wit beeld. De termijnecho en 20-weken echo zijn doorgaans ook in 2D.

echo

3D- pretecho

Echografie in 3D bestaat uit stilstaande beelden. Een 3D-echo wordt uit meerdere 2D-beelden opgebouwd. Hierdoor is het mogelijk je kind in perspectief en in kleur te zien.

3d echo

4 D- pretecho

Een 4D echo zijn bewegende 3D beelden in kleur. Een 4D echo wordt ook wel ‘live 3D’ genoemd. Het gaat hierbij om real-time bewegende beelden. Met de 4D techniek kun je dus vaak ook gelaatsuitdrukkingen van je baby zien en misschien zie je je baby wel glimlachen, gapen of op zijn duim zuigen.

4d echo

misschien wil je dit ook weten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *