sterren meisjesbabykamer

Sterren meisjesbabykamer inrichten

Er zijn vele thema’s voor de babykamer die al jaren terugkomen. Zo had ik vijf jaar geleden een webshop in baby – en kinderkamerartikelen en toen waren sterren al een veel gebruikt item voor het inrichten van de babykamer. Sterren kan je namelijk bij zowel jongens – als bij een meisjesbabykamer gebruiken.

Thema sterren voor de babykamer

Het thema sterren kan je op allerlei verschillende manieren gebruiken. Je kan er voor kiezen om de muren te verven en verder aan te kleden met sterrenaccessoires. Je kan ook gebruik maken van behang.

Sterren kan je in heel veel items terugvinden. Denk daarbij aan:

 • behang
 • vloerkleden
 • beddengoed
 • lampen
 • aankleedkussenhoes
 • muurstickers
 • babykameraccessoires

In deze blog zullen we ze 1 voor 1 behandelen.

Behang met sterren meisjeskamer

Dit behang van Esta bestaat al jaren en is voor vele de basis als met start met het inrichten van een meisjessterrenbabykamer. Als je behang als basis gebruikt heb je namelijk niet veel andere items meer nodig. Je thema wordt al goed weergegeven door het behang.

Het behang kan je heel erg goed combineren met licht roze geverfde muren maar je kan er ook voor kiezen om het te combineren met ander behang zoals op foto 2 te zien is.

Naast het behang van Esta zijn er nog een paar leuke designs te koop:

Dit zijn maar een paar voorbeelden van behang met sterren. Er zijn nog veel meer mogelijkheden.Grote sterren, kleine sterren, gekleurde sterren, roze achtergrond, witte achtergrond, grijze achtergrond. Bijna alles is mogelijk.
Mijn advies is om een muur te behangen en de andere muren te verven. Dit geeft een rustiger effect. Het sterren behang is goed te combineren met de kleuren grijs, wit of roze.

Vloerkleden

Als je een houten vloer hebt kan je je sterren kamer afstijlen met een vloerkleed. Niet alleen heerlijk voor jezelf maar ook fijn voor je kindje. Zeker toen mijn kinderen op hun buik konden liggen of konden zitten speelde ze vaak op het kleed. Ik kon dan ondertussen de kamer schoonmaken of de was opruimen. Je kan kiezen voor een rechthoekige vloerkleed maar ook voor een speelse vorm zoals deze ster of cirkel.Let er wel goed op dat je vloerkleed niet kan verschuiven. Maak gebruik van een antislip ondervloer. De babykamer moet op en top veilig zijn. Je moet er niet aandenken dat je uitglijdt.

Beddengoed

Wil je niet een hele muur behangen maar toch je meisjesbabykamer inrichten met het thema sterren? Gebruik de sterren dan in het beddengoed.


Combineer dit laken met een mooie roze of grijs dekentje.

Hang nog een mooie sterren mobiel boven het bedje van je kleine dame en ze kan elke avond naar de sterren kijken.


Baby’s mogen nog niet onder een dekbed slapen. Voor het opmaken van een babybedje maak je gebruik van een laken en deken.

Bron: Prenatal

Lampen sterren babykamer

We hebben nu redelijk de basis doorgenomen. De muren, de vloer en het bedje hebben we gehad. Dan mogen we nu los met het aankleden/ afstylen van de babykamer.

Laten we beginnen met de verlichting. Funnylight heeft namelijk hele leuke sterren lampen. Zoals deze hieronder.

Naast de ronde vorm zijn deze lampen er ook in een wolken of zon vorm. Omdat het een grijze achtergrond heeft is deze lamp de perfecte basis voor je verlichtings – /inrichtingsplan.

In een babykamer heb je een aantal lichtpunten nodig. Net als in elke kamer wil je een goed licht hebben; werklicht. Verlichting die de kamer goed verlicht. Maar als je ’s nachts naar je baby moet wil je natuurlijk dat de kamer in zijn geheel verlicht is. Dit zal het slaapritme van je baby verstoren. Zorg er voor dat er een lampje staat welke je zachtjes aan kan doen of kies voor een leuk nachtlampje:

Wil je liever een lampje met een leuk effect kies dan voor een projector:


Deze projector geeft niet alleen heel erg leuk licht, hij speelt ook de sterren van de hemel met zijn klassiek muziekje. De perfecte combinatie voor een goede nachtrust. Op internet lees je alleen maar goede reviews over de Chicco Goedenacht projector:

 • Het is een heel rustgevend klassiek muziekje. Je zou er zelf bij in slaap vallen, positief bedoeld!
 • Sterretjes schijnen op het plafond en zijn zeer goed zichtbaar, na 15 minuten gaat de lamp vanzelf uit. 
 • Mijn zoontje is een zeer slechte slaper. Allerlei lampen en geluidjes gekocht en enkel hiervan wordt hij kalm en slaapt hij rustig in. Lamp gaat overal mee. Is dan ook compact om mee te nemen bv. op reis.
 • Elke avond kijken naar de sterren
 • Mijn beide kindjes hebben er een en zijn er helemaal weg van zowel voor het slapen gaan als voor te spelen in hun kampen. Ze kunnen het ook zelf heel makkelijk gebruiken. Het kan ook tegen een stoot, zijn al veel gevallen en blijven perfect werken, ook de batterijen gaan lang mee.
 • Een ideaal kraamcadeau.

O.a. te bestellen bij Prenatal


Naast verlichting horen er natuurlijk nog veel meer leuke accessoires in een sterrenbabykamer.

Muurstickers sterren babykamer

Een van de makkelijke manier voor het inrichten van een meisjesbabykamer met het thema sterren is werken met muurstickers. Je verft de muur in de gewenste kleur en beplakt de muren met leuke muurstickers. En gelukkig zijn er heel veel muurstickers met sterren te verkrijgen:

Babykameraccessoires thema sterren

Naast behang, beddengoed, lampen en muurstickers is er nog zoveel meer om je sterren meisjesbabykamer in te richten. Zo zijn er stoffen mobielen, sterrenlinten, posters en muziekdozen:

1. Little Dutch muziekdoos | 2. Sterren aankleedkussen | 3. Stoffen muursterren | 4. Sterren kussen | 5. Sterren poster | 6. Sterren slinger

En als extra voor je sterren babykamer kwam ik nog een erg leuk aankondigingsbord tegen. Een bord waarop het thema van je sterren meisjesbabykamer al meteen duidelijk wordt:

Zo laat je iedereen in de buurt weten dat er een kleine ster geboren is. Het bord is geheel naar eigen smaak en wensen te ontwerpen.

Ik hoop dat we je met deze blog hebben geïnspireerd tot het inrichten van een meisjes sterren babykamer. We zouden het heel erg leuk vinden als je jouw sterren meisjesbabykamer met ons en onze volgers zou willen delen. Heb jezelf je babykamer met dit thema inricht reageer dan onder dit artikel of mail je foto’s naar info@babyinspiratie.nl

Winkels die items voor je sterren meisjesbabykamer verkopen:
Babypark
Prenatal
Kidsdeco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *