Meisjes babykamer inrichten

Meisjes babykamer inrichten

Niets is leuker dan het inrichten van de kamer van jouw meisje. Een beetje inspiratie opdoen kan daarbij helpen om tot een nog leuker resultaat te komen. Wij helpen je hier graag een handje bij.

Sterren meisjes babykamer

sterren meisjesbabykamer

Een meisjesbabykamer in het sterrenthema is al langere tijd populair. Een ster staat al eeuwenlang symbool voor licht. Je kunt het altijd zien en geeft je een warm gevoel. Dit warme geborgen gevoel wil je natuurlijk graag creëren in de babykamer, daarom zijn sterren zo geschikt. Er zijn veel verschillende accessoires te verkrijgen in het sterrenthema. Je kunt hierbij denken aan een hoes voor het aankleedkussen, lamp, lakentje, mandjes, vloerkleed. Maar natuurlijk ook aan muurstickers, gordijnen of behang. Je kunt zoveel sterren gebruiken als je wilt.

Panter meisjes babykamer

Panter meisjesbabykamer inrichten

De panterprint is weer helemaal hip! Je ziet het veel in kleding terug, maar het is ook een mooie print om te gebruiken in je meisjesbabykamer. Het printje is gemakkelijk te combineren met allerlei kleuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan crème, bruin, donker groen, oker geel, diep blauw. Een toepasselijke vorm bij dit thema is de vorm van een blad. Het is leuk om dit terug te laten komen in de babykamer.

Kleine meisjes babykamer

kleine meisjesbabykamer inrichten

Wanneer je voor de baby een kleine kamertje tot je beschikking hebt is het extra belangrijk dat je goed nadenkt over de kleuren die je gaat gebruiken. Voor een meisje is het bijvoorbeeld leuk om te kiezen voor pasteltinten. Deze knallen niet van de muur af, maar geven wel een warm gevoel. Ook in de accessoires kun je pastelkleuren terug laten komen. Vergeet ook niet om wat leuke knoppen aan de wand te hangen waar je leuke dingen aan kunt ophangen. Je kunt bijvoorbeeld leuke kleertjes aan de muur hangen of een paar schoentjes.

Stoere meisjes babykamer

Bij een stoere meisjesbabykamer mogen houten, robuuste meubels natuurlijk niet ontbreken. Kies een stoer behang of maak gebruik van ruige posters aan de muur.

Wat ook leuk staat in een stoere meisjesbabykamer zijn grote knuffels, bijvoorbeeld een grote knuffelbeer of een grote leeuw. Deze stoere dieren passen perfect bij het thema. Andere dieren accessoires passen natuurlijk ook perfect in een stoere meisjesbabykamer.

Roze meisjes babykamer

Als je aan een babykamer voor een meisje denkt komt waarschijnlijk de roze kleur als eerst in je op. Deze meisjes kleur blijft altijd nog populair in de babykamer, mierzoet of juist meer als zachte pasteltint. Wil je het liever iets subtieler aanpakken dan gebruik je deze kleur vooral in mooie accessoires. Het fijne van roze is dat het eigenlijk met ontzettend veel kleuren gecombineerd kan worden. Het combineert met verschillende pasteltinten of juist met een stoere kleur als zwart of antraciet. Houd de meubels en basis wit en behang een muur met een snoezig behangetje. Met rieten mandjes, textiel met bloemetjes en kant kleed je de kamer romantisch aan. Wil je de kamer iets minder romantisch, dan kun je gebruik maken van steigerhout. Dit is een robuustere houtsoort die zorgt voor een stoerdere uitstraling.

Gouden babykamer

Wat dacht je van goud?! Goud kun je prachtig combineren met zwart, wit en taupe. Vaak vinden mensen goud snel ‘too much’ of zelfs goedkoop. Maar als je goud op de juiste manieren verwerkt, kan het echt heel mooi zijn en een finishing touch geven. Dat kan bijvoorbeeld met wat decoratie zoals muurstickers, lampen, stoelen of andere goudkleurige items. Laat het goud steeds een klein beetje terug komen in de verschillende accessoires. Zo creëer je eenheid en hoeft het niet ‘too much’ te zijn. Wist je dat er hele leuke behangetjes zijn met subtiele gouden opdrukjes? Een mooi begin voor je gouden babykamer.

Okergele babykamer

Okergeel met grijs vormt een typisch Scandinavische kleurcombinatie, maar okergeel wordt ook teruggezien in retro en moderne babykamers. Een compleet okergele kamer kan mooi zijn, maar het is ook al snel te veel. Denk er eens over na om bijvoorbeeld een gedeelte van de babykamer okergeel te maken. Je kunt er ook voor kiezen om een aantal okergele elementen toe te voegen in de babykamer. Bijvoorbeeld het aankleedkussen, een kleed of het lakentje. Okergeel kan op verschillende manieren in een babykamer worden verwerkt. Van wat subtiele okergele accessoires tot een volledig okergele babykamer: alles kan! Okergeel past in vrijwel elke stijl, van een mooie Scandinavische babykamer tot een retro babykamer. Probeer okergeel mooi te combineren met een andere kleur, bijvoorbeeld grijs of juist hoogglans wit voor een bijzonder resultaat!

Voor nog meer inspiratie kunt u een kijkje nemen bij onze andere blogs over het inrichten van een babykamer of inspiratie opdoen voor de inrichting van een jongens babykamer.

Misschien vindt je dit ook interessant:

Fine Forest illustreert levensechte muurstickers, bestaande uit duizenden puntjes

Fine Forest illustreert levensechte muurstickers, bestaande uit duizenden puntjes

Kleine babykamer inrichten

Kleine babykamer inrichten

Sterren meisjesbabykamer inrichten

Sterren meisjesbabykamer inrichten

Behangcirkels

Behangcirkels

Dunstan Babytaal – Communiceer met je baby

Dunstan Babytaal – Communiceer met je baby

Postnatale depressie – Een compleet overzicht

Postnatale depressie – Een compleet overzicht

Seks na de bevalling

Seks na de bevalling

Hoe vaak moet een baby in bad – handige tips die je moet weten.

Hoe vaak moet een baby in bad – handige tips die je moet weten.

De beste producten voor jou en je baby:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *