vitamine k en d voor je baby

Vitamine K en vitamine D voor je baby

Je baby is geboren en voedt zich met borst of flesvoeding. Daar haalt jou kindje alles uit om te kunnen groeien. Toch zijn er 2 vitamines die je extra moet geven voor de gezondheid van je kind.

Vitamine K

Vitamine K is belangrijk voor de bloedstolling. Bij een tekort aan vitamine K heb je een verhoogde kans op bloedingen. Je kindje kan de eerste drie maanden zelf nog geen vitamine K aanmaken en om een bloedingen te voorkomen is het belangrijk dat je kindje dit toegediend krijgt. De eerste dosis vitamine K krijgt je baby na de geboorte van de verloskundige. De verloskundige geeft dit met een pipet in het mondje van je baby. Deze dosis is genoeg voor de eerste week na de geboorte. Alle pasgeboren baby’s krijgen deze dosis, ongeacht of je borst- of kunstvoeding gaat geven.

Extra vitamine K bij borstvoeding

Als je volledig borstvoeding geeft heeft je kindje extra vitamine K nodig, omdat borstvoeding bijna geen vitamine K bevat. Hiermee start je op de 8e dag na de geboorte. Krijgt je kindje volledig kunstvoeding dan is het niet nodig om met vitamine K te starten, dit is namelijk aan kunstvoeding toegevoegd. Geef je deels borstvoeding en deels kunstvoeding dan heeft je baby alleen extra vitamine K nodig als je baby minder dan 500 ml kunstvoeding per dag krijgt. Je kindje heeft 150 mcg vitamine K per dag nodig. Dit kun je met een lepeltje geven. Dit is bij de meeste flesjes vitamine K 5 druppels.

Na drie maanden zijn de darmen van je baby voldoende gerijpt om zelf vitamine K aan te maken en kun je stoppen met het geven van vitamine K.

Vitamine D

Vitamine D is belangrijk voor de opname van calcium en fosfaat uit voeding. Calcium en fosfaat zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de botten en tanden van je baby. Een tekort aan vitamine D kan de Engelse ziekte of Rachitis veroorzaken. Hierdoor kunnen er afwijkingen in de botgroei en de tanden ontstaan.

Waar haalt je baby vitamine D uit?

Baby in de zon, goed voor de vitamine D. Vitamine D zit in voeding en wordt daarnaast in je huid aangemaakt onder invloed van de zon. Een baby krijgt (nog) niet voldoende voedingsmiddelen waar vitamine D in zit de eerste drie jaar. Om een tekort aan vitamine D te voorkomen wordt geadviseerd om je kindje vanaf dag 14 na de geboorte 10 mcg vitamine D te geven. Als je het handiger vindt om zowel met vitamine K als vitamine D op de 8e dag te beginnen dan is dit geen probleem. Ook vitamine D kun je met een lepeltje geven.

Omdat je kindje de eerste drie jaar nog niet voldoende vitamine D via de voeding kan opnemen wordt geadviseerd om vitamine D tot het vierde levensjaar dagelijks te geven.

Davitamon Baby Suikervrij - 1ste vitamines - vitamine D en K - 35 ml

14,99
12,49  in stock
Bestel hier
Bol.com
as of mei 26, 2020 9:17 pm

Features

IngrediëntenVitamine D Olie Gezuiverde arachideolie (pinda), vitamine D, antioxidant, alfa-tocoferol. Vitamine K Olie Gezuiverde arachideolie (pinda), vitamine K, antioxidant, alfa-tocoferol. Samenstelling: Vitamine D: Per dagdosering van 10 druppels: vitamine D 10µg 200% Vitamine K: Per dagdosering van 5 druppels: vitamine K 150µg 200% ADH.
GebruiksaanwijzingDavitamon Vitamine D Olie: Baby's en kinderen vanaf dag 8 tot 4 jaar: 10 druppels per dag gedurende het hele jaar. Davitamon Vitamine K Olie: 5 druppels per dag voor zuigelingen die borstvoeding krij
AllergeneninformatieBevat pinda
BijsluiterJa
LevensfaseKinderen , Baby
SubstantieDruppels

Vitamine D | Vitamine K | Druppels | 1 stuk(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *