Baby Hoeslakens

De babykamer is bijna klaar, het is tijd om op zoek te gaan naar een ledikant en bijpassend beddengoed voor je baby! De diversiteit aan mogelijkheden maakt het niet altijd even gemakkelijk om een keuze te maken. Waarop moet je letten, wanneer je een baby hoeslakens voor het ledikant koopt? Welke verschillen zitten er tussen de diverse hoeslakens die je in babywinkels vindt? Wat heb je naast de baby hoeslaken voor het ledikant nog meer nodig? Het zijn vragen waarmee veel ouders zitten, wanneer zij de babykamer verder inrichten. In dit artikel lees je er alles over! 

Samenstelling beddengoed voor baby’s 

Wanneer het ledikant staat, kun je aan de slag gaan met het samenstellen van je beddengoed. Het ledikant matras bescherm je met een molton. Deze span je over het matras heen, om te voorkomen dat het matras vervuild raakt bij een lekkende luier van je kind. Een molton wordt in verschillende varianten aangeboden. Denk aan het verschil tussen een model van badstof en een variant vervaardigd uit een combinatie van polyester en katoen. Het eerste molton is vaak zachter dan het tweede en biedt je kindje zodoende meer comfort. Over het molton span je een hoeslaken. Vergeet niet een geschikte babydeken en eventueel slaapzak baby voor de kleine te kopen. Zo krijgt deze het niet koud in de herfst en winter! 

Hoeslaken maakt het ledikant compleet 

Een molton of matrasbeschermer is vaak wit van kleur. Best saai en niet passend bij de rest van de fraai ingerichte babykamer. Om het ledikant van je baby beter aan te laten sluiten op de ruimte kun je deze verfraaien met een bijpassend hoeslaken. Het hoeslaken voor baby’s zijn er, net als voor volwassenen, in tal van verschillende varianten. Kies uit een mooi roze hoeslaken, of bijvoorbeeld een hoeslaken met een printje van verschillende dieren. Ook hoeslakens met stippen zijn populair. 

Tip: koop de baby hoeslakens voor het ledikant samen met de babydeken voor je baby. Het is fraai, wanneer beide soorten beddengoed qua stijl en kleur op elkaar aansluiten. 

Koop voldoende hoeslakens voor de komst van de kleine 

Waar het molton het matras van je baby beschermt tegen vuil, wordt het hoeslaken niet beschermt. Je wilt geen hoeslaken van een plastic, wat makkelijk af te nemen zou zijn. Bij een ongelukje, zoals een lekkende luier of bijvoorbeeld het overgeven van je kindje, wil je het hoeslaken direct kunnen vervangen. Het is onplezierig afhankelijk te zijn van de wasmachine. Koop om deze reden direct meerdere baby hoeslakens in! Zo heb je er altijd enkele op voorraad liggen in de kast. Het is daarbij handig, wanneer je bijvoorbeeld bij een opa en oma enkele baby hoeslakens kunt laten liggen. Je moet immers al voldoende meenemen wanneer je kind er blijft slapen! 

Dit geldt overigens niet alleen voor de baby hoeslakens voor het ledikant van je baby. Zorg er ook voor dat je voldoende babydekens in huis hebt. Immers, ook een babydeken zal snel vuil raken bij een ongelukje van je baby. Aangeraden wordt om in ieder geval twee molton onderleggers, drie baby hoeslakens, vier lakens en twee dekens in huis te hebben. Wat heb jij al gekocht? 

Bekende merken hoeslakens voor baby’s 

Bij de aankoop van een hoeslaken voor je baby is het voornamelijk van belang dat deze comfort biedt aan de kleine. In die zin, dat het hoeslaken van een zachte stof gemaakt moet zijn. Ook wil je dat het hoeslaken na een ongelukje in de wasmachine te wassen is, zonder dat het elastisch vermogen van de rand van het hoeslaken al snel afneemt. Het is vervelend wanneer het hoeslaken door een beperkt elastisch vermogen van het elastiek al snel losschiet. Hetzelfde geldt voor kreukels in het hoeslaken; het hoeslaken moet strak over het matras heen kunnen worden gespannen.  

Kies je voor een AeroSleep® hoeslaken voor het ledikant, dan verzeker je jezelf van een goede kwaliteit. Naast het AeroSleep® hoeslaken is ook het babydeken van dit merk aan te bevelen. Het wordt door veel ouders als de beste keuze gezien! Houd er rekening mee, dat het AeroSleep® hoeslaken voor het ledikant van je baby niet de goedkoopste keuze is. Er zijn goedkopere alternatieven. Een voorbeeld daarvan is een hoeslaken van Jollein, een betaalbaar alternatief.

Andere merken hoeslakens 

Naast AeroSleep® en Jollein zijn ook de baby hoeslakens van Little Dutch het bekijken waard, evenals een de baby hoeslakens van Taftan en bijvoorbeeld Babsana. Je vindt deze hoeslakens in verschillende bekende online babywinkels. Ben je specifiek op zoek naar beddengoed van 100% katoen? Kijk in dat geval eens naar het beddengoed van Cottonbaby. 

Foto door Pavel Danilyuk via Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *