kleine meisjesbabykamer inrichten

Esta Home

Kleine meisjesbabykamer inrichten

Tijdens het zwanger worden kunnen we al fantaseren over de babykamer. Hoe gaan we deze inrichten? Niet iedereen heeft een grote babykamer. Vaak kiezen we juist bewust voor de kleinste kamer van het huis om onze babykamer in te richten. Een baby heeft namelijk niet erg veel nodig. En een kleine babykamer voelt juist weer vertrouwd. Daarbij niet iedereen heeft de ruimte voor een grote kamer. In deze blog willen je tips geven hoe je een kleine meisjesbabykamer kan inrichten.

Wandbekleding kleine meisjesbabykamer

Bij het inrichten van een kleine babykamer moet je heel erg rekening houden met de wandbekleding die je gebruikt. Deze mag namelijk niet te druk zijn. Hoe drukker de muren hoe kleiner de kamer oogt. Veelal de meeste mensen houden hun muren wit en richten de kamer verder in met accessoires in een bepaalde kleur. Pastelkleuren passen prima bij een kleine babykamer.

Wil je liever toch iets meer dan een geverfde muur ga dan voor behang. Maar behang dan meer 1 muur, ga niet alle muren behangen en houdt de rest wit. Op deze manier behoudt je de rust in de babykamer.

Juist door het gebruik van kleur in de babykamer creëer je gezelligheid. En zeker bij een kleine babykamer is dit erg belangrijk. Je moet eigenlijk met zo min mogelijk spullen werken. Hoe minder spullen en meubels hoe meer rust je creëert.

Voor een meisjeskamer wordt vaak de kleur roze gebruikt maar een grijze of turquoise basis geeft je ook heel veel mogelijkheden. Als je al kiest voor een gekleurde wand heb je verder weinig nodig. Een bedje en commode zijn dan al genoeg.

Bij mijn middelste had ik ook een hele kleine babykamer. Meer dan een bedje en een commode konden er niet in. Zijn kleding hing bij bij zijn broer in de kast. Ik had wel boven de commode een kledingstang opgehangen. Daaraan hingen altijd 2 reserves setjes. Mocht hij ineens zichzelf bevuilen dan hoefde ik niet met hem naar een andere kamer. Ik had dan altijd iets bij de hand.

Vloerkleed kleine meisjesbabykamer

Al is je kamer nog zo klein, een vloerkleed past er altijd in. Een vloerkleed in je babykamer is heerlijk. Zo heb jij warme voeten en een zachte vloer. Je kindje kan heerlijk op het kleed spelen als jij in het kamertje bezig bent. Daarbij geeft het de kamer extra sfeer. En er zijn tegenwoordig zulke leuke vloerkleden voor kinderen:

Beddengoed kleine meisjesbabykamer

Zoals al eerder aangegeven is het verstandig om bij een kleine babykamer zoveel mogelijk de rust te bewaren. Natuurlijk hoef je niet alles steriel wit te houden maar ga niet teveel met prints werken. Als je gaat voor neutrale muren kan je bij het beddengoed wel weer een print gebruiken. Je kan dan met je dekbed echt een statement maken. Hiermee bepaal je de sfeer vna de kleine babykamer. Heb je echter al een print op de muur maak dan gebruik van een effen dekbedovertrek anders wordt het weer te druk.

Verlichting kleine meisjesbabykamer

Verlichting is een noodzakelijk kwaad maar daarom hoeft het nog niet saai te zijn. Zeker voor de babykamer heb je hele leuke modellen. Voor een kleine meisjesbabykamer zou ik dan ook zeker iets bijzonders met je verlichting doen. Ga bijvoorbeeld voor een leuke Nijntje lamp.

Niet een goedkope lamp maar wel een lamp die lang meegaat. Want je peuter en zelfs kleuter kan nog genieten van deze leuke lamp.


Mr Maria Nijntje Lamp - 80 cm - Wit - Dimbaar

198,00  in stock
Bestel hier
Bol.com
as of september 17, 2020 12:28 pm

Kunststof | Nijntje | 40 x 40 x 80 cm


Deze lamp is best groot. Hij is 80 cm hoog dus moet echt op de vloer staan. Er zijn ook kleinere versies van deze Nijntje lamp verkrijgbaar die je op een kast kan plaatsen. En is Nijntje niet je smaak? Ze hebben deze lampen ook in andere vormen zoals een olifant of ijsbeer.

Muurstickers kleine meisjesbabykamer

Wil je op een subtiele manier iets leuks toevoegen aan je babykamer? Ga dan voor de muurstickers van Kek Amsterdam. Deze muurstickers met de afbeelding van jonge beesten kunnen in elke babykamer. Erg leuk om op te hangen bij de commode.

Naast de losse stickers heb je ook complete sets. Zo is er een set vol met kleurrijke vlinders. Maar ook een set met vogels. Beide erg geschikt om een kale muur mee te pimpen.

Wil je liever iets anders dan beesten? Wil je het kleurrijker? Of juist een meer neutrale sticker? Er zijn meer partijen die een groot aanbod aan muurstickers voor de kleine) babykamer hebben zoals Bol.com, Babypark, Muurmode en Fonq.

Babykameraccessoires kleine babykamer

Er is genoeg verkrijgbaar om je kleine meisjesbabykamer verder mee af te stylen. Leuke muurdecoratie in de vorm van een mooie poster of stoffen wanddecoratie. Met een simpele slinger kom je al een heel eind.

Je kan ook het “nuttig” afstijlen. Er zijn namelijk hele leuke wandplankjes verkrijgbaar. Deze geven je muur net iets extra’s en je kan ze gelijk gebruiken om spullen in op te bergen.

Er is dus genoeg keuze om ook een kleine meisjesbabykamer leuk in te richten. Als je goed naar de ruimte kijkt kan je voorkomen dat het een drukke bedoeling wordt. Door het maken van de juiste keuzes zorg je er voor dat het een oase van rust wordt maar dan met een gezellig tintje.

Nog meer inspiratie voor het inrichten van een meisjesbabykamer? Lees onze blog over het inrichten van de meisjesbabykamer.

Bron 1e foto: Esta for Kids College School emblemen donker groen

Misschien vindt je dit ook interessant:

Ontmoet onze nieuwe vrienden, je vindt ze vast net zo leuk.

Ontmoet onze nieuwe vrienden, je vindt ze vast net zo leuk.

Meisjes babykamer inrichten

Meisjes babykamer inrichten

Jongens babykamer inrichten

Jongens babykamer inrichten

Sterren meisjesbabykamer inrichten

Sterren meisjesbabykamer inrichten

Waar moet je een autostoel plaatsen?

Waar moet je een autostoel plaatsen?

Baby huilt ineens tijdens slaap – Hier komt het door

Baby huilt ineens tijdens slaap – Hier komt het door

Wanneer krijgt baby tanden – Symptomen en tekenen van tanden

Wanneer krijgt baby tanden – Symptomen en tekenen van tanden

Tandjes poetsen Baby – Alles stap voor stap uitgelegd

Tandjes poetsen Baby – Alles stap voor stap uitgelegd

De beste producten voor jou en je baby:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *