Top 5 lekkerste gerechten voor baby’s
Vanaf ongeveer 4 maanden beginnen de meeste moeders met het geven van andere hapjes naast moedermelk of flesvoeding. Vanaf ongeveer 6 maanden is dit een vast ritueel en krijgt de baby ook echt behoefte aan deze extra bijvoeding. Omdat baby’s nog geen tandjes hebben, wordt het meeste voedsel fijngemaakt. Wil jij beginnen met het geven van voeding aan je baby, maar weet je niet precies wat baby’s lekker vinden? Dit is de top 5 lekkerste gerechten voor baby’s.
Inhoudsopgave
1. Zoete witlofpuree met appel en aardappel
Vanaf ongeveer 6 maanden zijn baby’s toe aan het proberen van groenten. Witlof wordt door veel ouders gemeden uit angst dat de baby het niet lekker zal vinden. Toch valt dat in de praktijk nogal mee, zeker als je het combineert met een fruitsoort.
Voor 3 porties:
- 150 gr aardappel
- 2 zoete appels
- 1 stronk witlof
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in ruim water. Schil en snijd de appels. Snijd het bittere hart uit de witlof en snijd in kleine stukjes. Doe als de aardappels ongeveer 5 minuten koken de appels en witlof erbij en kook ze nog 10 minuten mee. Giet dan alles af en pureer tot een lekker prakje.
2. Bananen pannenkoekjes
We vonden het recept voor bananen pannenkoekjes op HelloFresh, waar het geserveerd wordt met honing. Voor baby’s kun je de honing beter weglaten, maar verder is het recept echt een topper voor baby’s die vast voedsel gaan proberen!
Voor 3-6 pannenkoekjes:
- 1 flinke banaan
- 2 eieren
- kaneel
Prak de banaan en doe de puree in een kom. Voeg twee eieren toe en kluts goed door elkaar. Voeg wat kaneel toe voor extra smaak. Schep met een lepel het beslag in de pan en maak 3 grotere of 6 kleinere pannenkoekjes.
3. Venkel en wortel
Venkel is een van de vergeten groenten. Toch heeft venkel wel een lekkere smaak, waarvan het goed is als je baby hem al kent. Wist je dat dit gerecht met venkel en wortel bij veel baby’s favoriet is?
Voor 4 porties:
- 1 venkelknol
- 200 gram wortels
- 200 gram aardappel
Schrap de wortels en schil de aardappels. Maak de venkel schoon en snijd in grote stukken. Snijd de harde kern uit de venkel. Snijd dan alle groenten in blokjes en kook ze in 15 minuten gaar. Daarna pureer je ze tot een grove pap.
4. Bruine bonen met banaan
Bruine bonen zijn een lekker smeuïg gerecht voor baby’s. Ze vinden het vaak best lekker, zolang je het aanmengt met iets zoets. Dat kan appelmoes zijn, maar in dit geval hebben we gekozen voor een verrassende combinatie van bruine bonen met banaan. Dit soort gerechten is ook ideaal voor kindjes met koemelkallergie.
Voor 3 porties:
- Kleine pot of klein blik bruine bonen
- 1 grote of 2 kleine bananen
- Eventueel wat basilicum
Verwarm de bruine bonen volgens de aanwijzingen op het blik. Giet wat van het vocht af als ze warm zijn. Voeg de bananen toe en prak tot een mooie puree. Hak eventueel wat blaadjes basilicum klein en voeg toe.
5. Roerei met tomaat en verse basilicum
Ook dit recept is bedoeld voor baby’s van 8 maanden en ouder. De baby hoeft nog niet perse een mond vol tanden en kiezen te hebben om dit te eten. Het is een heerlijk gerecht dat goed vult, dus houd er rekening mee dat je zelf ook een hapje mee kan eten met je baby.
Voor 1-2 porties:
- 1-2 eieren
- 1-2 tomaten
- Verse blaadjes basilicum
Snijd het vel van de tomaten aan de bovenkant open in kruisvorm. Giet kokend water in een kom en dompel de tomaten daar ongeveer 1 minuut in. Het vel komt los en kan gemakkelijk verwijderd worden. Snijd daarna de tomaten in fijne blokjes. Hak de basilicum fijn. Kluts de eieren in een kom en voeg de tomaten en basilicum daaraan toe. Bak dan het ei onder regelmatig roeren in enkele minuten gaar.
Deze gerechtjes zijn vrij eenvoudig te maken. De eerste drie zijn geschikt voor baby’s ouder dan 6 maanden. De laatste twee zijn geschikt voor baby’s ouder dan 8 maanden. Overgebleven porties kun je van deze gerechtjes invriezen. Eet smakelijk!
Geef een reactie